自由講場

跳至

首頁
34567...9

尾頁

子爵府

引用:我知我講呢個topic可能會俾人插..但我只係

原帖由 麵包超人^o^ 於 15-06-12 發表
我知我講呢個topic可能會俾人插..
但我只係好想呻下,
因為果一刻既感覺真係好難受><
其實我湊b搭時都盡唔係放工返工時段,會好多時讓坐,但,如果放工呀果啲時間,我唔會諗有人讓,我要搭巴士先接駁到返村,我試過明知放工放學時間,我寧願排的士睇住架單層巴士走,因為我知一定無位坐,我又抱唔到個女企,等佢大啲扶得穩會好啲,

子爵府

回覆:麵包超人^o^ 的帖子

插唔插唔知

死都可以拗返生
岩都可以話錯

不過你打得好,唔會有人插,放心

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

回覆:hard feeling <預咗俾人插>

我唔覺得你唔啱

主 賜 平 安

珍珠宮

當然讓到就讓,好多公公婆婆只搭2、3個站,讓位都唔坐。

只要唔係坐関愛座,其他位,大家出心便可。

留一口氣,荒夜裡點一盞風燈,我們一路同行。

每一個結束,都是一個新開始;集合力量,繼續發聲,They can’t kill us all。

珍珠宮

所以D 人成日插人唔讓坐, 可能坐梗嗰個人都好有須要坐.

大宅

我撐你喎, 咁你真係有需要坐而唔係刻意唔讓丫!

我試過坐低左掛住玩電話見唔到我眼前既大肚婆, 見到佢即讓, 仲俾佢鬧我咁遲先讓, 嘴妙妙左勁耐! 個次堅嬲!!

男爵府

其實會唔會諗多左呀? 前日我老公都有差不多情況,但佢係抱住個女果個。我女三歲,夜晚十點湊返屋企果陣瞓着左,所以我老公抱住。上到巴士佢企響關愛座同個ROADSHOW 電視前面,跟住有個坐響度的阿伯想讓座俾佢,我老公話唔使啦我都係坐幾個站。跟住可能同隔離位個後生仔有眼神接觸,個後生仔啤住我老公以為我老公想佢讓位,啤到我老公落車....

大宅

引用:孭住bb嘅男人…我c6抱住個b都唔會同人爭位

原帖由 megumiyu 於 15-06-12 發表
孭住bb嘅男人…
我c6抱住個b都唔會同人爭位坐!
有時我仔玩到攰瞓咗,我徒手抱佢(30+磅),冇人讓座,都係咁企係巴士啦,咪自己就下啲扶手借力。

子爵府

樓主不用HARD FEELING,你有需要就坐不用同人解釋,他們真是有需要會同你講,有精神單單打打即是無需要。讓坐是美德有時因各原因做不到不是罪。

公爵府

不會插你,如果個個都咁有心,無理由成車無人自動波讓座

大宅

其實你係又認同呢種觀點,又唔想讓座。

辦法有二,

1 完全改變觀點,自己有需要就坐,其他人點你話之佢,無得又坐又想人讚美你

2 累都照讓

珍珠宮

回覆 麵包超人^o^ 的帖子

比我累到咁, 我會聽歌和合埋对眼算~

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

bonnieonlyone 發表於 15-6-12 09:10
我撐你喎, 咁你真係有需要坐而唔係刻意唔讓丫!

我試過坐低左掛住玩電話見唔到我眼前既大肚婆, 見到佢即讓 ...

哇~

極品

好在我冇遇過,如果唔係一定開火,鬧爆佢

大宅

引用:Quote:原帖由 麵包超人^o^ 於 15-06-12 發

原帖由 Ol0314 於 15-06-12 發表
我一向贊成有需要要出聲
佢自己唔開口
無人幫到佢
認同

水晶宮

畀面勳章

我帶住兩個,我係晤想有人讓我,我係去玩,人地係去返工,我係甘教小朋友,除非小情人企響到訓左,否則無必要,無位就企

大宅

我成日腳痛,所以坐巴士一定坐上面,
費事煩

公爵府

就算讓都應該坐係度既男仕讓先, 大把男人坐係度玩手機, [恰眼瞓]都唔會起身, 我覺得樓主無錯, 係而家 D 人要人讓座變咗老馮咁, 唔讓就影相貼社交網站公審

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

引用:備用吧+預左比人批鬥+樓主我撐你+ +

原帖由 無知囡 於 15-06-12 發表
備用吧 預左比人批鬥 樓主我撐你
lee張memo好用喎

首頁
34567...9

尾頁

跳至