嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

想請教下各JM, Next 既衫會唔會偏大/偏細? 想買bodysuits俾囡囡. 1個半月大, Carter\'s 3 個月 bodysuits有d細,6個月剛剛好. 咁如果我買NEXT, 應該買3-6個月定6-9個月好呢?Thank you!

milky_peko12  6至9M  發表於 15-6-14 00:42

男爵府

回覆:Next 衫仔 size

next俾carters大
你睇返佢個size chart跟返磅數買就穩陣

男爵府

Next碼 好準 ,睇size chart買冇錯
Carter\'s偏細
我女當時4m, Carter\'s要著9 or 12 m
宜家歲半,著carters24m, next 18m fit

大宅

Next碼 好準 除非你個bb好好好好大隻啦 如果唔係跟佢就冇錯了

大宅

next最好去實體店睇岩先好買,我買卑仔仔同樣size,可以相差好遠!只是買同size褲仔,可以長10cm!!身邊jm亦遇到甘既問題,所以我都係去實體店睇過再買

別墅

Next 既body suit 跟足月數買好啦,唔使買大啲。

但係長褲就會大少少,可減3個月咁買。

大宅

畀面勳章

carolki 發表於 15-6-13 21:02
想請教下各JM, Next 既衫會唔會偏大/偏細? 想買bodysuits俾囡囡. 1個半月大, Carter\'s 3 個月 bodysuits ...

你去NEXT 中國個網, 佢有CM SIZE

6-9個月好似係FOR 68CM BB

大宅

Next d 衫仔SIZE 都幾足... 你跟返標籤買就OK~!!

首頁

尾頁

跳至