自由報料

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問歐州式洗衣機那隻牌子好呢?thx

子爵府

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆:歐州式洗衣機

留毛

男爵府

用緊西門子(東歐做)快五年了,一星期洗二日左右,OK冇問題,係續保唔係好抵.

friend用金章(歐洲做)又話OK..=

子爵府

日立大眼雞,目前科技上係最先進,例如,獨家自我滾筒清潔功能,3D感應震動sensor, 獨家四重流體平衡器,詳情可以上官網睇。

脫水機身一定唔會移位或勁震,用手才感到微震。

大宅

Miele, 我擺廳,洗緊嗰陣開住把風扇仲嘈過佢

大宅

最近買左西門子二合一,相逢恨晚

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

引用:最近買左西門子二合一,相逢恨晚

原帖由 wawa246 於 15-06-14 發表
最近買左西門子二合一,相逢恨晚
咩model?? 我部上個禮拜壞左

男爵府

用緊西門子

大宅

金章, 我屋企人都係用佢.

侯爵府

2024年龍年勳章

金章

大宅

引用:Quote:原帖由+wawa246+於+15-06-14+發表最

原帖由 aaaiqc 於 15-06-15 發表
咩model?? 我部上個禮拜壞左
WD14H421GB

子爵府

回覆:祥祥68 的帖子

金章。

伯爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章

【消委會】葉輪式洗衣機較慳電但耗水量多

消委會測試市面18款洗衣機,發現傳統葉輪式較為慳電,但就耗水量較大,而俗稱「大眼雞」的前置式和歐洲頂揭式則較為慳水,但就相對較為耗電。

測試以皮脂、炭粉礦物油、血漬、朱古力及紅酒漬作測試,發現5款洗衣機清洗衣物時較乾淨,包括歐洲頂揭式的「依達時Indesit」(WTE71280 ECO)、前置式「西門子」(WM14S496GB)、「Samsung」(WF1802XEC)、「LG」(WF-N1408MW)及「Electrolux」(EWF10842)。

消委會又稱,過去曾發生兒童跌入洗衣機遇溺的家居意外,今次測試就發現葉輪式洗衣只有個別階段會鎖上頂蓋,但別個即使頂蓋被打開都會繼續注水運轉,提醒家長應善用「兒童鎖」功能免生意外。

http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/news/20150615/53855413

首頁

尾頁

跳至