論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

姐姐一般工作都可以,話佢會改,唔玩電話,工作量不多,只需清潔,煮简单午歺,主要跟婆婆去吓公園,婆婆可以自理,冲涼由我嚟,可能婆婆觉得姐姐無乜嘢,成日玩針對,真頭痛

伯爵府

要睇清楚係乜原因先,
佢地好精好鐘意講大話,
知道邊d人恰得邊d人唔恰得,
當日死肥印在我面前扮到楚楚可憐,
後來才知佢人前人後2個樣,
所以我現在都好後悔當日無幫我呀媽。

333s    發表於 15-6-16 16:07

子爵府

引用:姐姐一般工作都可以,話佢會改,唔玩電話,工

原帖由 麻凡人 於 15-06-14 發表
姐姐一般工作都可以,話佢會改,唔玩電話,工作量不多,只需清潔,煮简单午歺,主要跟婆婆去吓公園,婆婆可以自理, ...
Are are artists, I will help parents.

Mama likes you, Mama loves you, Mama adores you.

大宅

回覆:婆婆針對姐姐

我都係信我媽。, 婆婆整走工人無so架。。 激走婆婆就無人管

大宅

無論咩情況, 梗係要幫婆婆, 工人再好都係過客

象牙宮

麻凡人 發表於 15-6-14 17:47
姐姐一般工作都可以,話佢會改,唔玩電話,工作量不多,只需清潔,煮简单午歺,主要跟婆婆去吓公園,婆婆可以自理, ...

工人很會搞... 鷸蚌相爭 漁人得利
為自己爭取更多利益.

我 請工人也是照顧老媽.
几乎每樣我識的, 她都要識.... 我怕老媽趺. 教她幫老媽沖涼..
煮食. 家中全是會煮的人. 她煮, 媽煮. 有時我指揮她做.

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

首頁

尾頁

跳至