親子旅遊

跳至

首頁
12345...12

尾頁

男爵府

引用:Quote:原帖由+mango22+於+15-06-15+發表800

原帖由 --得得B-- 於 15-06-16 發表
無錯, 800,係市中心酒店, 唔係mirage. 8個人, van , 真係好平, 比其他報價平好多 , 我都唔信, 心諗 ...
Wendy 報價2900(11人車) 3個鐘,雖然用開Wendy 好ok, 但 800 真係差太遠!

大宅

mango22 發表於 15-6-16 08:33
Wendy 報價2900(11人車) 3個鐘,雖然用開Wendy 好ok, 但 800 真係差太遠!
WENDY 咁貴? 咁試下自己去包車講價先.
另外想問,知唔知TIM LEUNG 包車到PATTAYA 可否叫司機先停炳嫂,再返CGMR

男爵府

我問WENDY, 4大3小, 由ART IN PARDISE出發, 去 FLOATING MARKET, 再去PUPEN DINNER, 2800BAHT.
所以到時找炳嫂或包TUKTUK.

大宅

KITMAN622 發表於 15-6-15 22:01
請問有無試過由此酒店去水上市場同pupen食飯呢?知唔知大約幾耐同幾錢呢?
唔好意思,太多問題,因唔想令長 ...
你其實可以善用下個GOOGLE MAP, 就知道距離同時間. 亦知道方向架喇.

係可以BOOK 炳嫂, 她是幫你CALL 車, 會平些. 但亦有網友試過司機 NO SHOW. 你唔可以怪佢, 因為佢話佢無收錢, 只提供方便俾我們. 如果去水上市場, 就去埋PUPEN啦, 因為在同一個方向, 不過距離CGMR 比較遠!

CGMR 去海邊夢亞來是比較近, 可以行出酒店CALL 的士, 講價是必須的. 回來時, 在夢亞來門口, 有人會幫忙CALL TUK TUK, 那不是包車, 會上幾GROUP 人的, 佢會同你講CGMR 幾錢. 佢會走幾間酒店!

大宅

mango22 發表於 15-6-16 08:33
其實泰國既包車只是AGENT 聯絡車主, 看佢是否做兼職 ONLY. 那好多是自己車, 即私家車. 所以我去過咁多次, 坐過HELLO KITTY 車, 好多佛像又試過, 所以最常見是8人以下. 你11人, 好難搵比你, 所以CALL TUK TUK 應該是最平的. 還有如果住CGMR, 係遠好多的!

男爵府

引用:Quote:mango22+發表於+15-6-16+08:33+Wendy

原帖由 moniquechoy 於 15-06-16 發表
其實泰國既包車只是AGENT 聯絡車主, 看佢是否做兼職 ONLY. 那好多是自己車, 即私家車. 所以我去過咁多次, ...
我住hardrock !

大宅

哦, 我新年都是住HARDROCK, 我是當天才決定去FLOATING MARKET. 所以自己搭車去搵炳嫂, 佢即時CALL 車俾我們的.

男爵府

引用:Quote:原帖由+--得得B--+於+15-06-16+發表

原帖由 mango22 於 15-06-16 發表
我都問過wendy價, 我記得佢報我千幾, 我見800咁平, 咪博吓。 我由機場去芭提雅都係坐Wendy, 機場果程同炳嫂價差不多。Wendy 覆得快, 同自己車。

男爵府

引用:Quote:原帖由+mango22+於+15-06-16+發表Wen

我都問過wendy價, 我記得佢報我千幾, 我見800咁平, 咪博吓。 我由機場去芭提雅都係坐Wendy, 機場果程同 ...
我之前用過Wendy, 佢d 司機好準時,同埋佢都幾helpful, 如果唔係差太遠,我都算啦!

男爵府

引用:哦,+我新年都是住HARDROCK,+我是當天才決定

原帖由 moniquechoy 於 15-06-16 發表
哦, 我新年都是住HARDROCK, 我是當天才決定去FLOATING MARKET. 所以自己搭車去搵炳嫂, 佢即時CALL 車俾我們 ...
想問下Floating market arm 唔arm小朋友玩?

男爵府

引用:Quote:原帖由 moniquechoy 於 15-06-16 發

原帖由 mango22 於 15-06-16 發表
想問下Floating market arm 唔arm小朋友玩?
Floating market 係無野玩, d水幾濁, 貨品一般, 係比長老小孩行吓, 知道什麼叫floating market. 門口有隻象仔, 可以買香蕉餵比佢食

別墅

引用:請問住過0既JM,間酒店距離walking street較

原帖由 叉燒媽 於 15-06-14 發表
請問住過0既JM,間酒店距離walking street較遠,
晚上你地會出去食飯嗎?
安全嗎?
我每年去Pattaya, 都住呢間酒店.
shuttle好早就冇架啦, 可坐tuk tuk回酒店, 但如果唔係包tuk tuk, 司機通常係路口停, 你要行條較黑嘅路, 路程10分鐘左右啦, 其實都ok安全, 因好多遊客都係咁行..而且酒店門口都會有d 小食賣都ok ka, 落車時路口都有間食粉仔架, 都唔差。至於酒店內消費, 都係貴小小囉。希望幫到妳啦

大宅

floating market 係無野玩, 不過有野買囉. 我都無有內食野, 只買了少少小食, 土耳其雪糕. 我覺得OK, 好行, 影下相. 可以去一次咁多啦!

CGMR 門口有香蕉PANCAKE, 不過要黃昏先開的.

大宅

引用:Quote:原帖由+moniquechoy+於+15-06-15+發

原帖由 idaidang 於 15-06-15 發表
包車一定要講價,唔記得百幾定200,因為我由dolphin roundabouts 搭返去CGMR,所以2銖一位

...
請問dolphin roundabouts 好玩嗎?希無周淤豚游水

別墅

MeiLL28 發表於 15-6-17 14:13
我每年去Pattaya, 都住呢間酒店.
shuttle好早就冇架啦, 可坐tuk tuk回酒店, 但如果唔係包tuk tuk, 司機通常 ...
Hi MeiLL28,請問你是否住 twin bed room 呀?
因我二大二小住,想知道這間酒店的床,有多少尺一張?

Thanks!

男爵府

回覆:Boscobaby 的帖子

Dolphin roundabouts係個噴水池來架

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:請問住過0既JM,間酒店距離walking street較

原帖由 叉燒媽 於 15-06-14 發表
請問住過0既JM,間酒店距離walking street較遠,
晚上你地會出去食飯嗎?
安全嗎?
我喺酒店行出大街,有間食泰菜幾正,不過唔記得叫咩名,間嘢門口黑色㗎!

回程有檔香蕉 pancake,好味

另外坐 shuttle 去 central festival,回程坐 tuk tuk,B$150

全程有 6歲 及 10歳小朋友,都安全

別墅

引用:Quote:原帖由+mango22+於+15-06-16+發表Wen

我都問過wendy價, 我記得佢報我千幾, 我見800咁平, 咪博吓。 我由機場去芭提雅都係坐Wendy, 機場果程同 ...
暑假同小朋友去芭堤雅,可以話我知Wendy 包車資料嗎?謝謝!

男爵府

好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+叉燒媽+於+15-06-14+發表請問

原帖由 Koala_Chu 於 15-06-17 發表
我喺酒店行出大街,有間食泰菜幾正,不過唔記得叫咩名,間嘢門口黑色㗎!

回程有檔香蕉 pancake,好味
你d資料對我好有用。 想問
1.由酒店行出大街食肆要幾耐
2. 如由酒店去炳嫂或商場,係咪都要行返出大街坐Tuk Tuk
3. 酒店去亞夢羅係咪好遠?係咪要包Tuk Tuk
因為我又係同小朋友老人家去,所以想了解多d, Thx

大宅

引用:Dolphin+roundabouts係個噴水池來架 +

原帖由 idaidang 於 15-06-17 發表
Dolphin roundabouts係個噴水池來架
唔好意思,我攪錯左!

首頁
12345...12

尾頁

跳至