婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我平時都係路過....今日忍唔住要同大家講下個賤人6299
由我同老公開始拍拖...佢地就唔鐘意我話要佢個仔娶大陸d女仔....
我老公係第一次拍拖以前係乖仔成日係屋企..同我拍拖後我地每日出街佢地就話覺得冇咗個仔...到我地每晚傾电話佢地又話訓唔到覺...但我老公以經向(次)所傾....但佢地係咁拍門話要攪散我地...要佢個仔上床訓...訓唔到都要係床到
我老公個家姐又係成日係到話.我地出街個pk又成日打电話叫佢細佬返屋企陪亞爸亞媽佢地唔開心喎.要佢細佬10:30返到屋企.你地話邊有咁的道理
到佢地冇辦法接受咗我地拍拖啦..我第一次見佢地.個死人頭62就同我講叫我地傾电話唔好傾咁夜喎話佢亞媽訓唔到喎(但我老公以經係次所傾)
到我老公第一次見我屋企人個時約咗年初二佢老母又話年初二要開年唔比我老公去見我亞爸攪到要約年初三先見(我覺得佢地好唔色尊重人)
我同老公因呢d事成日閙.我都講過分手最後我老公搬出來住.佢地先收聲
到我地結緍佢佃pk家姐打黎同我講話覺得我地唔應該咁早結緍喎.咁我就同佢pk家姐講ok你地男家唔好結啦.我地女家擺洒佢即時死死氣同我講咁結啦我地都擺(我心想你地死要面怕冇面)
結緍前有次年三十晚食飯我叫我老公係电話到同佢亞媽講話我屋企年三+要去亞嫲度食有好多親友(我亞嫲係4代同堂一齊食成十幾廿人嫁)佢地就得4人.佢亞媽竟然話幾時食唔到佢(即係我)話事佢一日未過門一日都唔到佢話事(我心想你話唔到我事我就一世都唔比你食一餐安樂的團年飯(我好心叫你提早一兩日食姐大家就下都唔得)
到結咗緍後我每馮年初一我都唔會去要去就初五初六.想食團年就年廿六等佢冇得開心食我係都要同佢作對佢話東我係要西(我係咪好小器呀)
佢每次見到我唔去佢都問我老公點解我老公話你地以前咁對人人地實唔黎啦.佢話一家人都係以前的事啦何必記住(我心想你試下比我咁對你你又會唔會唔記得呀)佢老豆仲死要面話洗唔洗叫你亞媽針茶認錯呀
到我地結咗緍一年佢老母打比我問我幾時生bb我話唔洗養咩(但其實當時我己經有咗)
佢見同我講唔店就揾日同佢仔講話月經後三日攪就有bb啦(我心想你係咪白痴嫁一d常識都冇)
所以我呢幾年來都冇點見過佢地我連bb都唔比佢地見我係咪好小器呀??但我真係好憎佢地.其實佢地仲有好多賤嘢唔係好記得啦所以講住咁多先(可能大家覺得我好記仇.我都係想呻下)

[ 本文章最後由 yaukwan 於 08-6-27 13:41 編輯 ]

翡翠宮

畀面勳章

其實我唔係好明,你係大陸女仔,咁你拍拖(而家)係大陸定係香港?

如果係內地,佢屋企人唔中意個仔成日番大陸,講長途電話,都係情有可原。

至於你是否小器,咁就睇下你想點。如果諗住係一家人既,咪俾多次機會;你唔介意既,老公又撐你,唔見面都冇乜所謂。唔駛咁煩啦。

男爵府

唔係我係香港人佢地想佢個仔揾大陸人做老婆

子爵府

好媽媽勳章

其實無話小唔小器...問題係你老公點諗...始終個個係佢個孫...如果你老公都明白你...覺得無問題...咁咪少d見面...

[url=http://lilypie.com][img]

男爵府

你老公無意見咪ok囉.........

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

d字好細.....睇得好辛苦.......

複式洋房

我都係好憎我個PK99和叔仔, 但我見到這裏MAMA的CASE, 都話比自己聽唔好攪到咁大, 萬一佢呀媽真係同你針荼認錯, 你就成為 人的公敵, 因為人地會話, 佢就算點唔好, 都係你99, 都係老人家. 條PK八婆, 你米小見佢, 但如可以, 如佢態度好番D的, 就比面出席佢的活動, 無謂攪對抗, 因為有時為了這些99, 攪到老公覺得我地唔好, 咁就唔低. 但我好明白你, 因我都是好憎條PK, 到現在都放不低. 我話我一世都唔會原諒佢, 但我叫自己當條PK好似街邊的阿婆, 見到面就叫, 但無情感交流.  

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 晞玥 於 08-6-26 23:54 發表

大宅

抵呀!!!!!我就覺得佢都唔識尊重人,人地洗乜尊重佢姐.
似老賣老嗎, 想攪散人地.比著我都一世記住.唔係想火上加油,而係身同感受!!

但你好勁呀可以幾年都唔洗見..我有時都要比面C6要同個賤人食飯, 佢就每次都黑起口面望都唔望我.飲咩食咩問哂成台人剩係唔問我.而我就係佢FAMILY面前懶大方HEHEHAHA,你喜歡黑就黑包佢啦 佢見我仲HEHEHAHA仲嬲

子爵府

我唔覺你小氣哦, 係佢地唔尊中你先
我都好憎d男家既人一d面都唔俾女家
而家都唔係嫁左俾佢個仔, 就係佢家既人
咩以前之後, 總之做過就做過

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

最緊要你c6冇野就得啦..小見為妙...

大宅

呢D 6299真係小見為妙…最緊要你老公明白你就得啦…

男爵府

你6299咁黑人憎, 少見為妙, 最重要係你c6點諗, 唔好好似我老公咁企晒係佢地個邊就得啦!

你要記住我地係嫁係老公, 唔係佢地d屋企人!等如, 佢地娶我, 佢無責任照顧我屋企人, 但我照顧我屋企人, 唔該唔好出聲!

大宅

我99同你99一樣,但無阻止我地拍拖,諗住唔長,但過咗1年後開始有說話我聽,又話鄉下妹......賤人.......5354的女人,但到我地感情定咗,99的真面目現形,要錢時你係我地边個边個,未嫁已叫我養佢,我無采佢,仲話:我媽養大我,供書教學,我揾到錢都養我媽先。

到結婚,99 1毫子都無出,仲問我攞咗幾千蚊,又無通知親朋戚友,連大伯、大姑奶都唔知,過年仲幫c6逗利事。

到我生咗個仔,仲頭兩次探我仲叫"伯有",99同大姑奶分別call我大吐心聲,幫自巳講說話,大姑奶都講得出做得到,但99就講一套做一套,到今時今日,仔仔都4歲,c6同我講話"99曾經話我小氣,記仇........禁耐,有咩都算",我答c6"我曾經見佢好D,我就對佢好D,佢就得寸進尺,你記唔記得有年年三十晚,我仲幫佢約齊咗大伯姑奶,仲同99講"自已一家人,我地請食團年飯"。到嗰日早上,99仲call我話幫我響美X酒樓訂咗位,点知去到成2大圍成廿人坐響到,99仲擺我上抬講"我見阿X話負責找數,咪叫埋大舅,二姨....佢地一齊食low,仲有10年前一單半單,10年後可以算,但由拍拖到e + 10幾年,年年佢都整單嘢我地嘆呢!点算呀!

c6無聲出

原文章由 yaukwan 於 08-6-26 23:24 發表
我平時都係路過....今日忍唔住要同大家講下個賤人6299
由我同老公開始拍拖...佢地就唔鐘意我話要佢個仔娶大陸d女仔....
我老公係第一次拍拖以前係乖仔成日係屋企..同我拍拖後我地每日出街佢地就話覺得冇咗個仔...到 ...
仔仔06-12-2003出世

複式洋房

哼!!!!的確幾令人討厭。如果我係你,我都唔鬼睬佢地。

複式洋房

原文章由 maggiechow 於 08-6-27 11:37 發表
我99同你99一樣,但無阻止我地拍拖,諗住唔長,但過咗1年後開始有說話我聽,又話鄉下妹......賤人.......5354的女人,但到我地感情定咗,99的真面目現形,要錢時你係我地边個边個,未嫁已叫我養佢,我無采佢,仲話:我媽養大我,供書教學,我揾 ...

你99都幾變態!!哼 !!!!!!!!!!!!!!

侯爵府

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 開心吸收勳章

冇標點符號先難睇.....

原文章由 晞玥 於 08-6-26 23:54 發表

大宅

唔,如果係我會繼續唔見lor,佢地咁憎妳,妳一出現就要次次出現,之後好多是非,小動作架啦,妳唔去,d人又唔可以老屈妳,去左好麻煩

男爵府

唔好意思....因為我係文件道打好再貼上來....所以教唔到d字大d....唔好意思....要你地睇得辛苦d

男爵府

唔好意思....因為我係文件道打好再貼上來....所以教唔到d字大d....唔好意思....要你地睇得辛苦d

首頁

尾頁

跳至