婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

前幾日99趁 62, c6 不在,為一碗湯鬧我又侮辱我,我完全無反擊一直忍

我完全無向佢發火,忍到就喊同佢講:我諗你好攰,我帶BB返屋企
然後即走

返到屋企我即刻向c6發火,c6又係唔信我
我嬲到呢幾日完全不見又不踏入她家門

她在whatsapp group公然好柔和咁講:可曾想過有個人,為左你的健康扯火....

真心為一個人會出言侮辱?仲要經常趁其他人不在

好辛苦

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

可曾想過有個人,為左你扯火到傷了自己健康....

"女" 人做牛做 "馬" => 媽

大宅

回覆:鄭少拉 的帖子

佢究竟講咗乜嘢

大宅

ivory0915 發表於 15-6-16 11:33
可曾想過有個人,為左你扯火到傷了自己健康....
我可以送個 c6 同 99 俾你....

複式洋房

回覆 鄭少拉 的帖子

我信你, 我都成日俾99 屈, 佢D 演技可以做影后,我已經離開同男家的WHATSPP群組, 封鎖埋個姑奶....費究煩, 順便寸爆佢地.....冇眼睇

複式洋房

我都覺得99們有時好鐘意響自己個仔面前扮慘

大宅

回覆:雙面人扮慘99又發功

先前我有個fd又係咁,後來我教佢唔灑再出聲講咁多,只需要係老公面前對99尊重、關懷備至,同時私下同99一齊時對佢另一面做一些錄音,差不多到時候就放俾c6聽(當然要係扮唔覺意錄同放),果然有效,佢老公宜家已經唔會再信個阿媽,因為知道灑真相,仲好嬲被呃!

金魚婆    發表於 15-6-16 20:14

男爵府

熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

鄭少拉 發表於 15-6-16 11:30
前幾日99趁 62, c6 不在,為一碗湯鬧我又侮辱我,我完全無反擊一直忍

我完全無向佢發火,忍到就喊同佢講: ...

下次記錄音啦

大宅

回覆 鄭少拉 的帖子

可否講下點侮辱? 下次試下偷偷地錄音, 留下証據

複式洋房

大宅

frangi 發表於 15-6-16 12:10
回覆 鄭少拉 的帖子

我信你, 我都成日俾99 屈, 佢D 演技可以做影后,我已經離開同男家的WHATSPP群組, 封鎖 ...
同路人

大宅

二夫人 發表於 15-6-16 12:13
我都覺得99們有時好鐘意響自己個仔面前扮慘
我的婚姻輔導是男人,他直認99好容易做呢樣野,特別對住D仔
因為容易牽動阿仔情緒

大宅

愛貓人 發表於 15-6-16 12:25
回覆 鄭少拉 的帖子

可否講下點侮辱? 下次試下偷偷地錄音, 留下証據

一開始佢問:「你飲唔飲湯?」
我諗左一陣:「如果你想飲你可以飲。」

然後佢d情緒變得十分突然,語氣上極差,好似"馬蹄露"真情入面個白鴿眼
我一開始已被她的語氣嚇親,因過去3年差唔多晚晚一齊食飯,未見過佢任何人用呢種語氣同字眼

我湊緊女,又嬲到乜都唔記得,最記得以下幾句:

「我以後都唔會煲俾你,乜你咁都得,你sai哂我d野...」 (p.s. 我有飲, c6都有飲)

「你呢D咩人黎架,俾你都唔飲,我呀用左好多心機煲架....」

「你呀,請左陪月都無鬼用啦,人地整好野俾你你都唔識食啦,你識乜野丫,好野都唔識要,好野都唔識攞,都唔知你呢D係咩人黎o既....」

(我心諗我係咩人,我有阿媽生)

我一直忍一直忍,真係受唔住就喊,好委屈咁同佢講
「每次你叫我飲我都有飲,我唔飲哂因為唔想咁自私,想留俾其他人」

鬧我時好強調 "自己的心機" 和 "唔知我係咩人"
去到 c6 個版本變左為我著想好心叫我飲,但我唔領情

tansyneko    發表於 15-6-16 15:07

伯爵府

回覆:鄭少拉 的帖子

我99有時都好大聲同我兩公婆講嘢,煩都煩死

公爵府

引用:先前我有個fd又係咁,後來我教佢唔灑再出聲

原帖由 lilian_2010 於 15-06-16 發表
先前我有個fd又係咁,後來我教佢唔灑再出聲講咁多,只需要係老公面前對99尊重、關懷備至,同時私下同99一齊 ...
好想知點樣唔覺意錄同放

複式洋房

回覆:yl88 的帖子

我個99都好識扮野…平時就扮好人,成日聽到佢同人講電話講是講非,話呢個講果個!其實件件事都唔關佢事…果把嘴超級緊要…平時比人話都唔敢出聲…笑笑嘴咁!正一笑面虎…超憎!

大宅

例如扮播仔女得意童語時但放錯個錄音自己又扮下無辜唔知,又或者手機俾小朋友玩時亂禁入到錄入,再或者同老公ws傾緊語音時咁巧錄埋,其實好多方法,因時因地因情況個個可以唔同

大宅

實在唔得未半撒嬌半委屈同老公講話個語音係好耐之前嘎,當時特登錄下想放佢聽,但氣平之後諗都係一家人,又係長輩,所以自己吞落未話過佢知,但都會唔開心甚至偷偷喊嘎,至少等個c6知道受左佢媽咁多氣先啦!

公爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

搵日扮小朋友唔覺意按左制錄音, 然後俾返你c6聽, 到時咩都唔駛講佢自己GET下佢媽係唔係咁溫柔啦

男爵府

回覆 鄭少拉 的帖子

我試過借口話敏感唔飲(其實係有左), 結果俾佢大大聲話「你唔飲唔好飲呀」, 「你呀! 驗下有咩病會遺傳俾bb呀! 麻鬼煩!」.................................

首頁

尾頁

跳至