跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

我係82年媽媽
原文章由 ~惠惠~ 於 08-6-30 02:21 發表
hehe,我想問你地幾多歲呀??

子爵府

原文章由 Rain~* 於 08-6-30 09:12 發表

係30wk前郵寄申請ar~
健康院有form拎ga la..
填好連埋點郵信封寄返去tmh產科就得la~
你o係tmh生卓卓個經歷唔好?
我好好彩,我生曦豬時個經歷好好ga~
我仲寫返thankyou card比d姑娘tim...
...

咁我下次返去產檢時一定要記得拎form,個時28週~~

唔係唔好,不過佢地好busy,同埋我又好快生得,佢地唔信我,我叫我生得佢地都唔信~~我急左一陣先穿羊水,之後我大叫穿羊水佢地先理我,之後教完我點谷就走左去,我老公仲話:唔好理佢地,我地自己生啦,好在我易生渣....d姑娘就成日係我前面行黎行走,經過望下我見到bb個頭出左黎先過黎同我剪and拎bb出黎,不過佢地之後都有安慰我,仲讚我叻........mouth:

子爵府

原文章由 Rain~* 於 08-6-30 09:15 發表
我係82年媽媽

原來你82~我84架

複式洋房

我都係82ga, 大家差唔多, haha!!

不過我係超磅人, 開刀同順產都比較大風險, 有d担心囉~~

子爵府

原文章由 bebubebuboo 於 08-7-2 00:22 發表
我都係82ga, 大家差唔多, haha!!

不過我係超磅人, 開刀同順產都比較大風險, 有d担心囉~~

你肥左好多呀??超磅有風險架咩,我都肥左成20磅喇...........

複式洋房

原文章由 ~惠惠~ 於 08-7-2 01:08 發表

你肥左好多呀??超磅有風險架咩,我都肥左成20磅喇...........

咪咁大反應住, 我係本身都好鬼肥, 所以風險比一般人大, 如果正常好似你地咁上下size ge 話, 應該25-30磅都冇問題ga wor!!

我今個月突然之間重左成10kg, 好驚呀 , 早兩日去左醫院檢查, 又冇話我wor , 但係我都要問清楚私家先, 真係有d担心

複式洋房

咪咁大反應住, 我係本身都好鬼肥, 所以風險比一般人大, 如果正常好似你地咁上下size ge 話, 應該25-30磅都冇問題ga wor!!

我今個月突然之間重左成10kg, 好驚呀 , 早兩日去左醫院檢查, 又冇話我wor , 但係我都要問清楚私家先, 真係有d担心

複式洋房

複式洋房

係wor, 你地請唔請陪月呀? 我仲未請呀, 個心15 16咁, 都唔知邊度好, 有冇好idea??

子爵府

原文章由 bebubebuboo 於 08-7-2 13:45 發表

我今個月突然之間重左成10kg, 好驚呀 , 早兩日去左醫院檢查, 又冇話 ...

我e+先25week已經重左20磅.....

你一個月重10kg??定10磅呀??10kg即係22磅wor~咁多........

複式洋房

原文章由 ~惠惠~ 於 08-7-3 04:24 發表

我e+先25week已經重左20磅.....

你一個月重10kg??定10磅呀??10kg即係22磅wor~咁多........

冇錯, 係10kg, 但係我之前1磅都冇重過, 都係有d担心囉!!mouth:

子爵府

好媽媽勳章

我今胎重得唔係好多ja wor...
重左8kg左右..
但係健康院姑娘都warn我,叫我唔好食咁多..
如果唔係重得太快就唔好wor...
至於陪月...我就冇諗住請喇..
上次生大b都係自己攪掂..
今次應該都係..
不過聽講仁愛堂陪月ok架..
你可以去問一問...
原文章由 bebubebuboo 於 08-7-3 09:42 發表

冇錯, 係10kg, 但係我之前1磅都冇重過, 都係有d担心囉!!mouth:

子爵府

原文章由 bebubebuboo 於 08-7-3 09:42 發表

又會咁飄忽o既,之前1磅都冇重,e+又一個月重10磅 係咪個磅壞左

子爵府

原文章由 Rain~* 於 08-7-3 19:24 發表
重左8kg左右..
今次應該都係..
不過聽講仁愛堂陪月ok架 ...

我到e_重左10kg左右,d姑娘都有warn我...... 我都唔想架......我媽應該陪我坐月,所以我都唔會請陪月

子爵府

得咁小媽咪屯門生渣.........有冇多d靚女入黎吹下水

複式洋房

原文章由 ~惠惠~ 於 08-7-4 02:55 發表

又會咁飄忽o既,之前1磅都冇重,e+又一個月重10磅 係咪個磅壞左

都話係10kg, 即係廿幾磅........

都唔知咩事

複式洋房

原文章由 Rain~* 於 08-7-3 19:24 發表
重左8kg左右..
今次應該都係..
不過聽講仁愛堂陪月ok架 ...

下自己搞掂 , 有冇屋企人幫手呀??

我亞媽話左黎幫手, 但係住得遠, 一來一回都成兩個幾鐘, 怕佢辛苦, 頭一個月又唔想掂水, 咪諗住請陪月幫下手沖涼囉!!

不過問左好多間都未有feedback, 唔知請唔到自己搞唔搞得掂呢?!mouth:

但係c6有好担心我自己一個人湊住亞b冇人幫手囉!!

子爵府

好媽媽勳章

係呀~
我係同6299住o既,
99湊住我姑9個仔o既(大我個仔7個月)
果時生完大b,
老公岩岩轉工未有大假..
99有幫手o既...
咪日日煲定1煲飯,1碟菜,1碟蒸肉餅比我分2餐自己食lor~
同埋幫我煲28坊(電子燉盅燉)..
佢淨係幫我同大b白白,
其他所有野都係我自己做返哂.
做左媽媽之後,
就會發現自己係super woman ga la
原文章由 bebubebuboo 於 08-7-4 10:18 發表

下自己搞掂 , 有冇屋企人幫手呀??

我亞媽話左黎幫手, 但係住得遠, 一來一回都成兩個幾鐘, 怕佢辛苦, 頭一個月又唔想掂水, 咪諗住請陪月幫下手沖涼囉!!

不過問左好多間都未有feedback, 唔知請唔到自己 ...

複式洋房

原文章由 Rain~* 於 08-7-4 12:32 發表
係呀~
我係同6299住o既,
99湊住我姑9個仔o既(大我個仔7個月)
果時生完大b,
老公岩岩轉工未有大假..
99有幫手o既...
咪日日煲定1煲飯,1碟菜,1碟蒸肉餅比我分2餐自己食lor~
同埋幫我煲28坊(電子燉盅燉)..
佢淨係幫我同 ...

28坊有冇用ga? 我本身燥低都唔預大補, 驚補錯, 所以諗住跟下書d食譜就算lu

子爵府

原文章由 bebubebuboo 於 08-7-4 10:08 發表

都話係10kg, 即係廿幾磅........

都唔知咩事

haha,唔怕啦,你之前冇重過~~

首頁

尾頁

跳至