興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

畀面勳章

前日仲覆人關於自己隻狗,估唔到今日開po係講佢已經離開左我.... 今朝見佢雙腿緊緊地,隻脷伸哂出黎,雙眼已經無焦點同埋唔識眨,叫佢只會轉下眼珠,都知道今日佢要走,諗住送完呀女返學先帶佢去打針送走佢...... 返到屋企佢已經走左...... 前排重見佢有好轉,原來只係回光反照..... 望住佢既驅殼,我見到佢以前既樣子,最難受係見住佢由活潑到衰老既過程,而我又無能為力...... 摸住你變冷既耳朵同腳,我仍然接受唔到你已離去既事實,摸住仲有餘溫既肚,我就諗到今年冬天我已經不能再向你取暖.... 睇到紫黑色既舌頭同空洞既眼神,我實在唔想面對你,無法面對你老年受到病既折磨....... 我幾想再可以同你跳同你跑,攬住你瞓覺,同你任何時候係一齊.... 但已經無可能了.... 當初懷住興奮既心情接你返屋企,急不及待要將你裝入袋帶你返屋企,如今懷住唔捨得既心情將你放入袋,不甘情願咁將你送出呢個家...... 宜家廚房還有朝早本來為你準備打碎既狗糧,但已經餵唔到你食..... 廁所唔再濕既尿板/廚房份量沒有變少過既水提示我你已經唔會再係呢個家出現.... 多謝你19年超額既付出,人人都說你好福氣有我們收養,但事實是我們有福氣因為有你,有你帶俾我地美好時光..... 你永遠都會係我心入面,一生一世唔會忘記。

bull2015    發表於 15-7-13 13:14
lili2509    發表於 15-6-21 17:23

複式洋房

回覆:超額付出19年.....

大宅

好傷感,睇到眼濕濕

已刪除用户

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

禁止訪問

侯爵府

BK Milk勳章

伯爵府

睇到眼濕濕

男爵府

rip...

大宅

RIP, 我都好怕,我的狗狗14歲了

男爵府

BK Milk勳章

男爵府

樓主 保重

男爵府

男爵府

最緊要小朋友吾辛苦啫.......傷心一陣啦,要加油....

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

狗狗知道你錫左佢19年就夠啦, 你都識講, 超額了, 無憾! 唔好太傷心了

男爵府

回覆:beiette 的帖子

子爵府

19年的相聚,很難得,大家都是幸運兒

男爵府

樓主5好傷心難過太耐,一陣就夠!狗狗應該只係想你天天過得好開心同快樂!19年時間真係5短,換句話說你有比其他人多時間同狗狗相伴,比其他人多時間一起創造回憶!生命雖然短暫,但沿途有你陪伴,狗狗已是相當幸福!

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

佢過左19年幸福快樂既日子.係佢既福氣.無憾啦!

水晶宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

一路好走

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

首頁

尾頁

跳至