懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

我前幾日生完bb, 痾左粒勁大痔瘡出嚟,醫生已經開左膏比我揸,但並唔止痛同未見效用! (揸左2日only) 而家我夜晚有時真係會痛到瞓唔到,想問知唔知有咩方法止下痛,就快頂唔順,thx!

回覆 whyivy 的帖子

您好whyivy ,痔瘡需要時間慢慢改善,不過通常搽左醫生處方痔瘡膏、軟膏或塞藥,情況一般都會慢慢舒緩到架啦。媽媽要繼續多休息,太痛既話可以考慮食由醫生開既止痛藥,如果都係持續無改善,就要考慮再去睇睇醫生喇。
我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

男爵府

我都係咁,看中醫搞店左

伯爵府

引用:我都係咁,看中醫搞店左

原帖由 Maygo 於 15-06-20 發表
我都係咁,看中醫搞店左
去藥房看定係去中醫診所看?係開藥煲嗎?我而家25周,痔瘡好痛,發炎腫曬,醫院又做唔到乜,又唔知去邊度看醫生好。而家坐立不安,塞唔入去,因為腫曬又好痛

Ruph出世啦,2010

男爵府

回覆 may273815238 的帖子

最好是平時自己睇開又夾到的中醫啦

伯爵府

引用:回覆 may273815238 的帖子最好是平時自己睇

原帖由 Maygo 於 15-06-20 發表
回覆 may273815238 的帖子

最好是平時自己睇開又夾到的中醫啦
唉,我好少看中醫。最多喉嚨痛去藥房汁兩劑中藥煲下就係

別墅

回覆:求救! 生完后生左勁大粒痔瘡,求止痛方法

你搽藥膏時按摩下粒痔瘡,試下用塞反入去的手勢,我知會好痛,但會快d好的

大宅

引用:Quote:原帖由 Maygo 於 15-06-20 發表我都

原帖由 may273815238 於 15-06-20 發表
去藥房看定係去中醫診所看?係開藥煲嗎?我而家25周,痔瘡好痛,發炎腫曬,醫院又做唔到乜,又唔知去邊度看醫 ...
有冇搽藥膏呀。。。。。。

大宅

認識瑞士牛牛第一回

睇中医

別墅

回覆:whyivy 的帖子

睇醫生 因大肚無人會賣藥俾你
我果時睇西醫 俾藥高搽 一星鈅期完全好番
但最重要自己要食多生果
我日日都飲橙汁或乳酪 可以令便便軟d

伯爵府

引用:Quote:原帖由 may273815238 於 15-06-20 發

原帖由 pinkladycat 於 15-06-21 發表
有冇搽藥膏呀。。。。。。
有,醫院無開,自己去買安娜蘇搽,搽佐三日,無甘痛就忍住唔搽啦

男爵府

引用:我前幾日生完bb, 痾左粒勁大痔瘡出嚟,醫生

原帖由 whyivy 於 15-06-18 發表
我前幾日生完bb, 痾左粒勁大痔瘡出嚟,醫生已經開左膏比我揸,但並唔止痛同未見效用! (揸左2日only) 而家我 ...
我上次生阿囡都係有成個bb拳頭仔咁大粒!
睇政府只係要我揸藥膏同塞返入去 折磨 咗成個星期!!
之後保險介紹我去睇專科,個醫生話可以打針令個痔瘡縮細

別墅

折磨左成個星期,而家粒痔瘡細左謝左啲無咁痛,又可能我已經適應左佢嘅存在,感覺好好多! 但點先可以完全好番?佢而家仲係突出嚟,我有嘗試塞佢入去,但好快又跌番出嚟,唔知點算

我無睇開中醫,各位有無可靠中醫介紹?thx

大宅

引用:折磨左成個星期,而家粒痔瘡細左謝左啲無咁

原帖由 whyivy 於 15-06-23 發表
折磨左成個星期,而家粒痔瘡細左謝左啲無咁痛,又可能我已經適應左佢嘅存在,感覺好好多! 但點先可以完全好 ...
咁樣會唔會係痔瘡第4期?如果係好似要做手術整走佢

首頁

尾頁

跳至