婆媳關係

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

引用:Quote:原帖由 yeew 於 15-06-18 發表我老公

原帖由 兩條線 於 15-06-18 發表
如果你地有積蓄既,都可以諗諗既!最緊要計清楚條數先!因為搬屋又要比上期按金,水電煤又要按金,又要買傢 ...
呢啲都係有限錢,個個月俾租先金,不過都要頂硬上

大宅

引用:Quote:原帖由 yeew 於 15-06-18 發表同62 9

原帖由 黯然銷魂 於 15-06-18 發表
相見好同住難係辛苦好唔開心……搬出去雖然係窮冇乜錢但窮得開心條氣都順啲

...
絕對係,寄人籬下嘅感覺好差,始終唔係自己屋企,講句野都要細細聲

大宅

引用:2萬~~~一家3口搬出去

原帖由 birdisfreedom 於 15-06-18 發表
2萬~~~一家3口搬出去??祝你好運!!
多謝

珍珠宮

yeew 發表於 15-6-18 17:06
去邊度搵ee會好啲架?
答你唔到, 同埋我遲d都要搵

別墅

出尼做野搬出去,支持你!命仔緊要阿,日日吾開心死幾多細胞先得架

伯爵府

引用:Quote:原帖由+兩條線+於+15-06-18+發表如果

原帖由 yeew 於 15-06-18 發表
呢啲都係有限錢,個個月俾租先金,不過都要頂硬上
我覺得都唔係無可能,但你要夫妻同心,省d洗。

租金控制在7K之下,當6500。水電控制在1500。加埋8K-8.5K.

留2.5K俾老公搭車返工,你仲有9K,應該足夠你做家用。唯一係唔知俾長老的家用可以點。如果長老不急要錢開飯,可能每邊只過時過節俾。

不過長遠可能你出來做野比較可行。

大宅

引用:出尼做野搬出去,支持你!命仔緊要阿,日日

原帖由 Serena_cheng 於 15-06-18 發表
出尼做野搬出去,支持你!命仔緊要阿,日日吾開心死幾多細胞先得架
多謝

大宅

引用:Quote:原帖由 yeew 於 15-06-18 發表呢啲都

原帖由 大豬既老婆 於 15-06-18 發表
我覺得都唔係無可能,但你要夫妻同心,省d洗。

租金控制在7K之下,當6500。水電控制在1500。加埋8K-8.5K.
多謝你幫我計埋條數,4大長老都唔洗俾家用,唯一就係會儲唔到錢

男爵府

回覆:值唔值得為左錢而過啲自己唔想過嘅生活?

同路人,依家我陀緊bb,我有工返,62成日搞埋d小動作都令我好唔開心.........
如果搬出去,租屋會推遲買樓大計,唉....
但62真係好難頂........

伯爵府

我老公之前都係搵兩萬,冇話生活唔到,慳啲駛,住套房餵人奶,應該唔成問題既,但絕對冇得出街食飯買野,生活只有去街市留係屋企

大宅

加油呀樓主!!!我好贊同你果句 路係人行出黎!!!
你老公搵到2萬都好好 我老公得一萬 我都好想搬 你仲有希望嫁 加油!!!!

別墅

引用:Quote:原帖由 EudyptulaMinor 於 15-06-18

原帖由 yeew 於 15-06-18 發表
慳我冇問題,我一向都唔大洗,有bb之後冇買過衫
支持你,好老實講,如果你要住得好食得好著得好,甘一個月搵十萬都唔夠,如果你肯捱,基本生活係一定得既,因為我老公搵得仲小,我係全職媽媽,一樣生存到

大宅

引用:加油呀樓主!!!我好贊同你果句 路係人行出黎

原帖由 mandychan1027 於 15-06-18 發表
加油呀樓主!!!我好贊同你果句 路係人行出黎!!!
你老公搵到2萬都好好 我老公得一萬 我都好想搬 你仲有希望嫁 ...
多謝支持

大宅

引用:Quote:原帖由 yeew 於 15-06-18 發表慳我冇

原帖由 gibigibi 於 15-06-18 發表
支持你,好老實講,如果你要住得好食得好著得好,甘一個月搵十萬都唔夠,如果你肯捱,基本生活係一定得既, ...
你地係租緊屋?

大宅

引用:同路人,依家我陀緊bb,我有工返,62成日搞

原帖由 zzac 於 15-06-18 發表
同路人,依家我陀緊bb,我有工返,62成日搞埋d小動作都令我好唔開心.........
如果搬出去,租屋會推遲 ...
今日就係同62炒左,先決心搬。

大宅

引用:我老公之前都係搵兩萬,冇話生活唔到,慳啲

原帖由 sumsum_so 於 15-06-18 發表
我老公之前都係搵兩萬,冇話生活唔到,慳啲駛,住套房餵人奶,應該唔成問題既,但絕對冇得出街食飯買野,生 ...
係,冇話生活唔到

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

兩萬蚊租劏房都唔掂喎,搬出去一闊三大呀

大宅

引用:兩萬蚊租劏房都唔掂喎,搬出去一闊三大呀

原帖由 黃二少奶 於 15-06-18 發表
唔係咁誇張嘛?

別墅

引用:兩萬蚊租劏房都唔掂喎,搬出去一闊三大呀

原帖由 黃二少奶 於 15-06-18 發表
睇下你要住咩套房啦,豪華套房就一定唔夠,如果基本一間唐樓套房,唔出街食飯,又餵人奶,唔買衫,bb啲衫唔係百貨公司買,絕對生活到,睇佢想捱定想受氣啦

大宅

引用:Quote:原帖由 黃二少奶 於 15-06-18 發表兩

原帖由 gibigibi 於 15-06-18 發表
睇下你要住咩套房啦,豪華套房就一定唔夠,如果基本一間唐樓套房,唔出街食飯,又餵人奶,唔買衫,bb啲衫唔 ...
我又唔覺得捱嘅,由細到大都唔係大花大洗嘅人,又冇乜娛樂

首頁
12345...8

尾頁

跳至