自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆:肝腫瘤

其實而家唔係你信定唔信既問題,主要係爭取時間,肝癌可以變化得好快。 加油!

寶石宮

2024年龍年勳章

引用:Quote:BBJOJO 發表於 15-6-21 17:03 係。。

原帖由 pomanlife 於 15-06-22 發表
touchwood, 係qm未遇過發皮四醫生

最後, 因為癌細胞對化療藥出現抗藥性, 好快就抗散 ...
我見过太多,所以真係怕怕。

pomanlife    發表於 15-6-22 10:19
幸福可以好簡單

寶石宮

2024年龍年勳章

引用:Quote:BBJOJO 發表於 15-6-21 17:03 係。。

touchwood, 係qm未遇過發皮四醫生

最後, 因為癌細胞對化療藥出現抗藥性, 好快就抗散 ...
C家有D化療药政府係冇ga,所以我会選擇C家

幸福可以好簡單

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

BBJOJO 發表於 15-6-22 10:20
C家有D化療药政府係冇ga,所以我会選擇C家
嗰時屋企人驗出癌細胞既基因, 用既藥私家和政府開既係一樣, 私家7,8萬一次, 政府100蚊一次, 最後揀左政府, 問左好多醫生或做醫護行業既人既意見, 佢地都建議qm, 其實個私家腫瘤科醫生都建議去qm做

男爵府

bertcat123 發表於 15-6-20 18:32
已經擴散就一定係惡性, 應該唔需要抽針化驗; 我覺得你宜家應該盡快帶世伯睇私家肝臟外科醫生, 問下有咩最適 ...

抽組織化驗係要確定边隻癌症, 唔同種類癌細胞係有不同治療方法

珍珠宮

睛靈勳章 陪月勳章 畀面勳章

引用:其實而家唔係你信定唔信既問題,主要係爭取

原帖由 大姑娘 於 15-06-22 發表
其實而家唔係你信定唔信既問題,主要係爭取時間,肝癌可以變化得好快。 加油!

...
無錯,爆左就點醫都無用

寶石宮

2024年龍年勳章

引用:Quote:BBJOJO 發表於 15-6-22 10:20 C家有D

嗰時屋企人驗出癌細胞既基因, 用既藥私家和政府開既係一樣, 私家7,8萬一次, 政府100蚊一次, 最後揀左政府, ...
哦!

幸福可以好簡單

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由 mabelwongkwan 於 15-06-21

男爵府

引用:Quote:酸棗仁 發表於 15-6-20 20:48 我係一

原帖由 酸棗仁 於 15-06-20 發表
嗰時, 睇過一個私家醫生, 即刻叫我入院, 然後, 政府醫院大約20個醫生幫我檢查(包括聽人講學嘅), 當動物咁摸 ...
你系一個奇蹟!

伯爵府

minidanny 發表於 15-6-22 11:53
你系一個奇蹟!

係, 本來五年就要死(又煙,又酒,又唔好好飲食休息), 而家, 七年 lu.

近半年成日踩單車, 體能仲 fit 咗.
緊急求助熱線 / 中西醫藥網址 / 單親或情緒支援網址 請按我的頭像進入!
老朽若偶有行善, 只為受人恩惠太多, 嘻嘻 !

恕本人設定為不接受任何PM

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

酸棗仁 發表於 15-6-22 12:02
係, 本來五年就要死(又煙,又酒,又唔好好飲食休息), 而家, 七年 lu.

男爵府

回覆:酸棗仁 的帖子

加油!努力过好每一天啊

首頁

尾頁

跳至