自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

媽咪因為盤骨骨折入院, 只可以臥床, 連坐都有困難, 住院1星期要她出院, 出院時叫醫院安排非緊急救護車送返屋企, 但又要她下星期再返醫院做電腦掃瞄, 姑娘話不可以安排非緊急救護車, 因返來做CT唔算正式入院, 加上非緊急救護車嘅時間唔可以定到所以可能擔誤個電腦掃瞄, 我試過問ST. JOHN但佢又話無呢D服務, 復康巴士又唔FOR臥床嘅病者, 請問有無人知我仲可以有咩方法送媽咪返醫院?

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

試下問聖雅閣, 佢地有車車老人家去醫院覆診的

珍珠宮

回覆:非緊急救護車服務

你可以叫照ct 個部門幫你book , 當覆診病人咁book 位,但有quota

水晶宮

2018復活節勳章

回覆:非緊急救護車服務

幫推,祝伯母早日康復

子爵府

畀面勳章

可以試下問埋易達巴士

大宅

回覆:新地 的帖子

你打番去電腦掃描那個部門講番呢個情況,如那天安排唔到非緊急就根本無辨法覆診,睇下攝唔攝到位。

大宅

問過各部門各單位都幫唔到我, 如果响無辦法嘅情況下, 我唯有嗰日call白車入院, 本身唔想濫用, 但我願付款都無渠道幫到我.....

btw多謝各位jm嘅建議

公爵府

好媽媽勳章

引用:媽咪因為盤骨骨折入院, 只可以臥床, 連坐都

原帖由 新地 於 15-06-22 發表
媽咪因為盤骨骨折入院, 只可以臥床, 連坐都有困難, 住院1星期要她出院, 出院時叫醫院安排非緊急救護車送返 ...
係有,但一定一定早係覆診或檢查時間好多好多。

預兩個鐘前要上車。如覆十點,但上車時間可能係8點或7點半不等

水晶宮

2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

回覆:新地 的帖子

鑽的可以嗎祝伯母早日康復!

公爵府

好媽媽勳章

引用:問過各部門各單位都幫唔到我, 如果响無辦法

問過各部門各單位都幫唔到我, 如果响無辦法嘅情況下, 我唯有嗰日call白車入院, 本身唔想濫用, 但我願付款都 ...
就算白車只會送去AE, 唔係送去覆診/入院。

大宅

引用:問過各部門各單位都幫唔到我, 如果响無辦法

問過各部門各單位都幫唔到我, 如果响無辦法嘅情況下, 我唯有嗰日call白車入院, 本身唔想濫用, 但我願付款都 ...
Please check pm.

首頁

尾頁

跳至