夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

係屋企已經無時無刻㩒,食飯㩒,沖涼㩒(一路沖一路㩒),訓醒㩒,陪小朋友㩒,一大班人食飯㩒,同屋企人食飯㩒,總知機不離手!最令我討厭係一路行街一路㩒,同佢講野下下問幾次先答我,同佢買野佢就自企埋一邊㩒,我覺得同自己行街無分別!佢成日都話要覆客whatsapp ,(事實上有部份係!)有時又係不同whatsapp group 吹水,上下香港討論區!(我睇過佢電話,佢唔係有d唔見得光既野)

我已經唔知用咩形式表達我不滿,問佢係唔係好忙,佢仲惡過我,單刀直入叫佢唔好再㩒,佢又話返我轉頭話我自己都有㩒(就算我只係拎出黎用一兩分鐘覆個msg),但佢係全程低頭族!佢係無左電話會活唔到既人!同佢去旅行佢都一定要上網(買卡/比錢)!

真係好討厭!叫佢唔好㩒佢仲惡過我話返我轉頭!佢有時會楂車,佢連楂車紅燈位都要㩒,停車等一陣又㩒!我已經同佢講過好多次楂車唔好㩒好危險!d msg 遲少少覆唔得咩?d客有重要野我相信係打比你唔會whatsapp你law !!

琥珀宮

回覆:我真係好唔鍾意我老公成日㩒電話!

可以上網的手機面世,係一件最可惡的事

上網如吸毒,開始咗就返唔到轉頭,只有程度深淺而已亦只有自律,其他人點講都好難改變當事人

不過,好多人就算有緊急要事,有幾十萬火急,點都係要用whatsapp架,我就成日遇到依d人不過我唔會成日開數據囉,d人見到我唔覆就會打俾我啦,劈頭第一句就係做咩唔覆whatsapp!!

公爵府

回覆:scytsin 的帖子

好多人都會咁,真係唔好,尤其揸車,好危險

大宅

我老公直頭開緊車都禁手機

大宅

真係痴線!又鬧大交!覆少陣whatsapp 會死嗎?平時又要湊小朋友,佢返工又忙仲要打波已經好少兩個人相處時間!我只係要求短短果兩三個鐘時間兩個人拍下拖唔好狂低頭㩒電話姐,真係咁難?唔係完全禁止佢用,但佢完全係靈魂出竅咁,十問九唔應,下下同一番說話要講兩三次先應我,我發左佢脾氣,叫佢唔好再㩒,佢就話我態度180轉變,佢專登放早陪我行陣街,話我唔欣賞佢!我話我同自己行街無分別,如果佢真係忙到咁米留係公司做野law , 反正佢係唔係度都一樣,得個軀殼係度!又話下次自己唔會再咁stupid 放早出黎陪我!

因為唔係第一次所以我今次好嬲,之前試過溫和d咁問佢係唔係好忙又比佢頂到一面屁!兩個鐘唔覆whatsapp 會死?

我真係頂唔順,上星期父親節屋企人上黎我度食飯,佢又係一邊食飯一邊㩒,同我屋企人無乜交流,我覺得好唔尊重!

子爵府

我都明白
我都覺得好難頂
但係我都無辦法

未經本人同意,請勿轉載內容!

珍珠宮

改唔到.,介唔到架上黎申下得架咋

複式洋房

完全感受到,我C6一樣!有時真係火到嚟

大宅

沖涼都可以?!佩服佩服

大宅

一話親佢關於上網既事就好似觸動左佢神經,即刻著左自我防衛機制!我本身係part time 媽媽有份part time job , 要湊兩個小朋友但朝工人幫手,如果我係屋企我會自己處返小朋友事情。因為我收入少所以屋企大部分開支由佢負擔,佢今日話我太得閑,成日發脾氣,叫我轉返做full time !

佢知唔知照顧小朋友仲辛苦過返工架?有時我情願返工可以比精神抖抖!

子爵府

send 啲調查俾佢睇
whatspp 果d會增加婚姻風險危機
其實我都唔明點解成日可以機不離手

未經本人同意,請勿轉載內容!

大宅

我老公都係,我已經同佢講過,再係咁打機好快會離婚。因為真係少左溝通,變得對佢冇乜感覺了。我寧願約朋友食飯,都唔想喺屋企見到佢咁眼冤。
但佢仍然機不離手…

侯爵府

引用:係屋企已經無時無刻㩒,食飯㩒,沖涼㩒(一

原帖由 scytsin 於 15-06-24 發表
係屋企已經無時無刻㩒,食飯㩒,沖涼㩒(一路沖一路㩒),訓醒㩒,陪小朋友㩒,一大班人食飯㩒,同屋企人食 ...
唉,真係好難搞,我地就約法3章嘅,行街,食飯,對方講野個陣都唔可以㩒嘅,不過其實時間都係㩒㩒㩒,我自己都係咁

大宅

係屋企已經無時無刻㩒,食飯㩒,沖涼㩒(一路沖一路㩒),訓醒㩒,陪小朋友㩒,一大班人食飯㩒,同屋企人食 ...
我同你有同樣感受……我宜家仲要大緊肚,佢都係咁……成日都話覆個msg先,真係遲少少覆係咪會死。有時真係好嬲

大宅

依家既世界,d人冇左手機好似會死甘

別墅

未有上網遊戲個陣真係有傾有講!自從出左手機網上遊戲就開始冇溝通、冇反應!去到邊都機不離手!而家好唔鐘意同佢去街!同佢行好似陌生人咁你有你打機我有我行街咁!係屋企都係咩都唔做只顧打機打機打機!我而家都廢事理佢!當佢同屋主!如果拍拖知你係咁我一定走人!搵過第二個好過!

水晶宮

看來佢已沉迷係另一境介 搵到佢自己跟世界溝通方式,比我就跟佢嘅方法 有嘢同佢講就whatsapp 佢,even佢坐係我對面!同佢行街想問佢食咩;呢件衫靚唔靚;天氣好熱呀之類 全程whatsapp佢!或者佢覺得很有趣地跟你溝通or知衰唔再㩒咁多機

ilovefat    發表於 15-6-25 04:22

別墅

我老公都係。。佢係又whatsapp又打機!!
唔陪我唔緊要,我有個囡,我話番工已經陪唔到佢,放工專心陪佢玩一兩個鐘都唔得,就算陪都一定手機係附近!
我同佢都好耐無試過專心傾計!bedtalk 5-10min都係㩒禁禁,一路禁一路傾。。。點先可以唔禁

大宅

我個嗰無禁誇張。。 但都唔好得幾多。。 好在行街買餸都會陪我認真行下。。 但返到屋企,坐定企定做緊野都系篤篤篤,驚死部電話篤唔爛禁。。 心引。。 點嘈都介唔甩,已經話到口水乾,唔鬼理佢,而家醒水,見我唔出聲就知衰,先會放低問下我乜事,同我傾陣 但轉個頭就仍然計續篤

大宅

引用:我個嗰無禁誇張。。+但都唔好得幾多。。+好

原帖由 cheungngstella 於 15-06-25 發表
我個嗰無禁誇張。。 但都唔好得幾多。。 好在行街買餸都會陪我認真行下。。 但返到屋企,坐定企定做緊野都 ...
起碼你老公醒水會問你咩事!我果個睬我都傻!我嬲嗎?佢嬲返我轉頭!我發脾氣嗎?佢仲惡過我

abbiechan    發表於 15-6-25 10:26

首頁

尾頁

跳至