親子旅遊

跳至

首頁
23456...7

尾頁

男爵府

陪月勳章

Funny 發表於 15-6-26 11:03
請問Cityhall坐巴士去金記遠嗎?容易搵嗎?
City Hall去金記坐巴士大約半小時左右
你可以去google map search 一下會顯示係邊到上車&下車

珍珠宮

Ruby05 發表於 15-6-26 17:07
其實我之前睇過妳嘅遊記,知道可以買定 Grupon 食野平d, 所以就登記咗,我一直收到 grouon sg 嘅 email, 以 ...
咁我就唔太明白,我用同一個code買金記,15%off ,ok左。之後試seafood republic,唔得,以為係因為single use,所以我用另一個groupon account試(我本身開左2個groupon sg account的),但都唔得。

男爵府

陪月勳章

MissMaMa 發表於 15-6-26 12:40
你係用呢個CODE有8折?
我係用ONLY4YOU 有8折, 本來是SGD120, 折後SGD96, 我係Groupon SG website 訂的。
點解咁奇怪,我早兩日收到Groupon SG send email 過來話用ONLY4YOU 有8折。

原來JUMBO 網站都可訂位,謝謝報料。
我係用Visa 白金秘書服務,佢地幫我打去餐廳訂位。

大宅

Pls Help,

Do I did to register a Singapore Address for the Groupon.sg??
How can I get the voucher?

珍珠宮

Ruby05 發表於 15-6-26 17:22
我係晚上11點幫朋友買。。。c6又無入到code買咗3張120, 以為自己搞錯無入到code, 所以,我哋會當折咗咁收錢 ...
查實你用$120幫朋友買,咪收返$120囉!何必自己倒貼discount

珍珠宮

tszyanbb 發表於 15-6-26 18:00
我係用ONLY4YOU 有8折, 本來是SGD120, 折後SGD96, 我係Groupon SG website 訂的。
點解咁奇怪,我早兩日收 ...
呢個code並唔係groupon sg專用的,我用黎訂左groupon hk,有15% off

男爵府

陪月勳章

MissMaMa 發表於 15-6-26 18:20
呢個code並唔係groupon sg專用的,我用黎訂左groupon hk,有15% off
咁點解你去Groupon SG 用此code買金記 得15%off, 而我同另一位就有20% off 呢?

MissMaMa    發表於 15-6-26 19:53

別墅

引用:多謝Missmama介紹,我四月去SG前買個這Grou

原帖由 be 於 15-06-26 發表
多謝Missmama介紹,我四月去SG前買個這Groupon,非常抵食,但每枱只可用一張 Voucher,如果用voucher和分枱 ...
想問你地共幾多人食?幾多大小?兩枱人一齊坐,只是分單?Seafood Republic?

大宅

引用:Quote:MissMaMa+發表於+15-6-26+18:20+呢個

原帖由 tszyanbb 於 15-06-26 發表
咁點解你去Groupon SG 用此code買金記 得15%off, 而我同另一位就有20% off 呢?
係咪一定要做咗會員先用得?我見之前有Jm只是登記接收groupon SG e-mail, 我想我也是這類別,但我都買到,只是沒有15%discount!
是否到時坐底即俾電子/printout voucher 出來便可用?不一定是groupon SG member?

珍珠宮

wang88 發表於 15-6-26 19:28
係咪一定要做咗會員先用得?我見之前有Jm只是登記接收groupon SG e-mail, 我想我也是這類別,但我都買到, ...

就咁print coupon出來就用得,認coupon唔認人

珍珠宮

tszyanbb 發表於 15-6-26 19:04
我只能說, 呢個係一個永遠的謎 我都有 SUBSCRIBE GROUPON, 但收到的係咁:

仲要係 seafood republic 用唔到!

伯爵府

引用:Quote:原帖由 be 於 15-06-26 發表多謝Miss

原帖由 connie1025 於 15-06-26 發表
想問你地共幾多人食?幾多大小?兩枱人一齊坐,只是分單?Seafood Republic?

...
我們四大四小要分枱坐每邊四個,否則只看用一張coupon

伯爵府

引用:Quote:原帖由 tszyanbb 於 15-06-26 發表咁

原帖由 wang88 於 15-06-26 發表
係咪一定要做咗會員先用得?我見之前有Jm只是登記接收groupon SG e-mail, 我想我也是這類別,但我都買到, ...
我在訂位的email和入座前都有講會用張coupon,因coupon上有寫訂位時要講明。

大宅

引用:Quote:原帖由+wang88+於+15-06-26+發表係咪

原帖由 be 於 15-06-26 發表
我在訂位的email和入座前都有講會用張coupon,因coupon上有寫訂位時要講明。

...
唔該曬!

珍珠宮

be 發表於 15-6-26 22:34

...

我上次用網上訂,唔係用email,冇提到會用groupon,之後會收到email回覆確認

大宅

引用:+本帖最後由+MissMaMa+於+15-6-27+07:06+編

原帖由 MissMaMa 於 15-06-27 發表
Miss Ma Ma,

不好意思,要離題請問關於以下問題(因為不太多人答):-Singapore Zoo
想請問小朋友在水上樂園玩都是穿泳衣嗎?大人是否也會跟實小朋友,咁大人也要穿泳衣嗎?是否有地方沖洗?係咪好似去泳池帶好多裝備?(我指2大2小的泳衣、毛巾...etc)

Legoland Water Park
住客是否可以直接穿泳衣(大人當然加件T-Shirt)去樂園玩?大人和小朋友可以樓反件毛巾不太滴水,唔冲身直接就咁返酒店房先冲嗎?(另一方面想,多唔多人咁做?咁酒店房走廊地下咪好濕?)

另外,是否一定個個人都租Locker放毛巾?可以將放毛巾袋放响泳池旁嗎?

USS
好似有個玩水地方俾小朋友玩,係咪好多大人都跟實小朋友,還是旁邊看管,是否不用穿泳衣的,穿普通衫也可以?另外,有冲身地方嗎?

** 咁多地方玩水,係咪大人小孩都要每人準備兩三套泳衣、自備兩對拖鞋在酒店房和水上樂園用? **

另外,garden by the bay 入面是否7:45pm 和8:45pm 有show 睇?咁wonderful light show 和煙花又是幾點開始?兩者相隔多遠?那裡入garden by the bay 最快去到睇Show?

唔該曬!

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:be 發表於 15-6-26 22:34 我在訂位的

原帖由 MissMaMa 於 15-06-27 發表
金記要訂位嗎?就咁walkin入去用卷食可以嗎?

大宅

回覆 MissMaMa 的帖子

請問開groupon singapore account,係唔係要新加坡地址?

珍珠宮

bblove100 發表於 15-6-27 10:59
回覆 MissMaMa 的帖子

請問開groupon singapore account,係唔係要新加坡地址?
我有2個 groupon SG account, 都係亂入地址, POSTAL CODE 打晒 0

珍珠宮

三個白白豬 發表於 15-6-27 10:12
金記要訂位嗎?就咁walkin入去用卷食可以嗎?
我上次去金記, 唔係買Groupon, walkin 去食就可以, 但groupon 好似話要打電話訂.

首頁
23456...7

尾頁

跳至