網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

我要比2萬蚊,可以點入支付宝?

男爵府

回覆:2萬幾蚊可以點比錢

我用大陸戶口轉

翡翠宮

去羅湖口岸建行或中行開户,開埋網上銀行,用網銀可以付過百萬。

另外留意過關每人只可帶二萬人仔,或者回港後去找換店兌幾萬兼匯款,幾萬可能免手續費。

大宅

我試過淘電器(過萬),都係搵充值公司充

翡翠宮

引用:我試過淘電器(過萬),都係搵充值公司充

原帖由 PhoebeWan 於 15-06-25 發表
我試過淘電器(過萬),都係搵充值公司充
充值公司做嘅就係我#3所講,自己做到就好過畀人做。我都成日幫同事兌換兼充值。

男爵府

戶口過數唔駛收手續費就最好,或搵人代充,唔得就用信用咭,揀扣1.5%的,信用咭限額係幾千,跟住在同店求其拍四次或五次,等佢改價錢,計到加埋係兩萬幾。

大宅

我試過同商戶傾分4日過

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:去羅湖口岸建行或中行開户,開埋網上銀行,

原帖由 lyh80115 於 15-06-25 發表
去羅湖口岸建行或中行開户,開埋網上銀行,用網銀可以付過百萬。

另外留意過關每人只可帶二萬人仔,或者回 ...
無左限制啦.

一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

大宅

已解决,謝謝

大宅

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 lyh80115 於 15-06-25 發表去

原帖由 andyman 於 15-06-25 發表
無左限制啦.
無左限制咩?幾時既事?好似現在都仲係2萬喎?

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 andyman 於 15-06-25 發表無

原帖由 pampamlam 於 15-06-26 發表
無左限制咩?幾時既事?好似現在都仲係2萬喎?
幣.……………原來只是取消左兌換限制.出入境仍未改.是二萬.我次次入大陸境都 超額.
http://www.etnet.com.hk/www/tc/news/topic_news_detail.php?category=special&newsid=3311

一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

大宅

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 pampamlam 於 15-06-26 發表

原帖由 andyman 於 15-06-27 發表
幣.……………原來只是取消左兌換限制.出入境仍未改.是二萬.我次次入大陸境都 超額.
http://www.e ...
冇人捉到咪得囉其實2萬真係好易超過!

大宅

回覆 pampamlam 的帖子

捉到既罰款重過最貴電匯

子爵府

同店家講分開4,5日俾錢囉。同佢地講原因,叫佢地改價錢俾錢。多數都冇問題。

翡翠宮

引用:同店家講分開4,5日俾錢囉。同佢地講原因,

原帖由 cwaichan1 於 15-06-28 發表
同店家講分開4,5日俾錢囉。同佢地講原因,叫佢地改價錢俾錢。多數都冇問題。

...
樓主搞掂咗啦。始終我都係推薦北上開户,一勞永逸,以後都好有用:慳錢、額度高、於更多内地購物網付款!

首頁

尾頁

跳至