自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

我好辛苦,星期三起出,好恐怖出到成身成面都係,一舊舊一撻撻腫哂,睇左西醫打左針,禽日起身又出仲勁左,轉左醫生又再打針,今朝又出,可能禽晚用左燒酒搽身所以今日出得冇前兩日咁勁,但仍然成身好痕,搞再冇哂心機連工都返唔到,我好無助唔知點先好返,有冇jm可以幫我,好辛苦好痕又好核突

男爵府

回覆:imubbb 的帖子

我以前試過,成日八急症打針,我要溫度涼d,會好d,攪左成年先好d,e家9唔9都好,敏感藥跟身

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

你係咪睇皮膚科醫生呀?

男爵府

回覆:蕁麻疹(風癱)搞到工都返唔到

你會唔會有敏感?我係接觸某樣野先出,唔去掂就無發咁勁

伯爵府

或者要驗下血
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

大宅

我都係有。睇皮膚科醫生話呢個病無得解釋,可能敏感可能精神緊張可能無原因,惟有等佢自己好。食物敏感就唔會,因為試過朝早起身無食過野都會痕,我現在每天一粒抗敏藥。唔食的話係會痕到訓唔到係咁抓,好慘…

大宅

細個成日出,媽咪係藥房買臘梅油比我搽,好快好

子爵府

點解用燒酒? 血液循環快左仲更加痕呀

子爵府

我都係咁,3年了
一唔食藥就出,藥都轉好多隻

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:我好辛苦,星期三起出,好恐怖出到成身成面

原帖由 imubbb 於 15-06-26 發表
我好辛苦,星期三起出,好恐怖出到成身成面都係,一舊舊一撻撻腫哂,睇左西醫打左針,禽日起身又出仲勁左, ...
我c6前排先出完,好慘訓唔到,成身損哂
睇左三個西醫三個中醫,搽左無數咁多藥,又食藥又打針,最後係中醫調理好番,樓主好痕既話可以試下去街市買個新鮮蘆薈,切一小塊搽痕處,(係痕先切)可以止到一陣痕,
我c6試過紫雲膏同區x全皮膚水都可以止到一陣,

希望幫到你

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

紫雲膏(自制吧,好容易)

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我想問驗血有問嗎 ?

伯爵府

睇完西醫唔得有冇試下中醫?

子爵府

我次次皮膚敏感都睇荃灣葉祺焜醫生,次次睇一次就搞掂,唔駛覆診。

jllulu    發表於 15-6-29 13:21

男爵府

我都試過好幾次

M@ggie :-D

大宅

回覆 imubbb 的帖子

08年我都出過, 情況和樓主一模一樣, 原因是食花生, 看左3次私家西醫(食藥沒打針)都沒好轉, 連飲水都覺得喉嚨有野"銀住", 心跳加速, 最後要到醫院看急症, 在分流站探熱量血壓後即刻有得睇(應該是第一級緊急), 留在醫院觀察幾個鐘, 醫生比左幾天病假, 因食藥後勁眼瞓, 打針食藥後都不是完全不痕, 後來同事教我用金銀花煲水搽, 真是止到痕, 千萬不要搽燒酒

已刪除用户

伯爵府

imubbb 發表於 15-6-26 13:08
我好辛苦,星期三起出,好恐怖出到成身成面都係,一舊舊一撻撻腫哂,睇左西醫打左針,禽日起身又出仲勁左, ...
要戒口,狂飲水同訓覺。心情要樂觀D,越低落越難好!

公爵府

very trouble ....dunno the "cause"

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:回覆 imubbb 的帖子08年我都出過, 情況和樓

原帖由 愛貓人 於 15-06-26 發表
回覆 imubbb 的帖子

08年我都出過, 情況和樓主一模一樣, 原因是食花生, 看左3次私家西醫(食藥沒打針)都沒 ...
金銀花水都得消毒殺菌
想舒服點可滾完後加薄荷葉

首頁
12345...6

尾頁

跳至