自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

引用:我好辛苦,星期三起出,好恐怖出到成身成面

原帖由 imubbb 於 15-06-26 發表
我好辛苦,星期三起出,好恐怖出到成身成面都係,一舊舊一撻撻腫哂,睇左西醫打左針,禽日起身又出仲勁左, ...
如果係風癩,看圖煲呢個湯,好work!我以前成日出,好翻之後,我1至2星煲一次

記住要清淡,唔好食煎炸, 辛辣, 筍,鵝,蝦,蟹
get well soon

大宅

回覆:unasze 的帖子

多謝你呀!!

男爵府

熱血勳章

回覆:蕁麻疹(風癱)搞到工都返唔到

我過年後都開始出,跟住我估自己因壓力引起,每食海鮮就死梗,以前食海鮮冇問題架,跟住同醫生傾,佢話我係後天先有,應該係壓力引起, 咁敏感底起左,所以一食海鮮類就引起敏感,佢叫我食海鮮前食粒藥先,跟住我同自己講返份工之麻,唔應該賠上健康,要自己放鬆d, 跟住近排食返海鮮都冇事,我諗我康復左lu

大宅

9菜搽身

大宅

近年皮膚好差,成日痕同成風癩,晚晚都食抗過敏藥先瞓覺,冇計,好慘。

珍珠宮

有中藥房老闆話煲(北芪,黨參,淮山,痩肉)飲,可止痕

男爵府

引用:有中藥房老闆話煲(北芪,黨參,淮山,痩肉)

原帖由 wuwucancan 於 15-06-26 發表
有中藥房老闆話煲(北芪,黨參,淮山,痩肉)飲,可止痕
好似要煲3個鐘……

大宅

每晚都好準時,依家又開始出啦,晚晚起火位置都唔同但時間就差唔多,好奇怪

男爵府

醒目開學勳章

我都唔知咩原因,天氣熱會出多D,冬天少D,如每日一粒抗敏藥,就全日一定唔出囉

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

imubbb 發表於 15-6-26 21:24
每晚都好準時,依家又開始出啦,晚晚起火位置都唔同但時間就差唔多,好奇怪

...
會唔會係沖完涼之後痕?

急性蕁麻疹快起快散,慢性的就要花長D時間去醫。

我自己有慢性蕁麻疹已經幾年,最初每日要食抗敏藥,現在一星期食一次就可以。

伯爵府

我上年連續十個月,全身連臉都红腫,着bra最辛苦,要買大d鞋,打針又食左五個月西药,完全無效,轉中药又几幾個月先ok,好惨!完全不知原因。

大宅

回覆:Lihoma 的帖子

我就係今日特登6點沖,6點食埋飯,但最後都係9點半出

大宅

我都係咁,每隔兩三年就密密出,由上年9月開始。我就出得好勁。幾乎每日都有。突然開始食nuts就出。。。。。。每日都要食telfast 180mg,,,, 有時出到個咀腫左。有時成條頸腫

男爵府

我都有試過,折磨我成2年幾,我試過中醫、西醫、金銀花、燒酒、抗敏藥、九記頭煲水全部唔得,亦有介口,一路揾原因,結果原來係洗衣液,你留意下有冇轉過d乜野,逐樣試平時用既野停一排,我好痕時最止痕方法係用風筒吹熱d皮膚,我自己就得,唔知其他人會唔會一樣得,敏感藥就一定帶係身,隨時一起即時都止一陣都好,痕真係好難忍,我依家冇痕好耐啦

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

戒囗

十幾歲時有,打咗針,食藥加埋戒口,唔食紅肉,蝦蟹幾年

大宅

我都有!特別以前讀書,一壓力大即刻成身都係!

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

睇醫生,多休息,減輕壓力自然冇事。

你若盛開, 蝴蝶便來!

大宅

回覆:小苦妹 的帖子

我好想喊好冇心機,日日成身好似生野咁

大宅

回覆:超級特務 的帖子

好想喊呀,我都唔知自己可以點,咩都唔敢食又唔敢出街

大宅

我起風灡起到quit埋份工tim啊
同樓主你差唔多,又係眼腫嘴腫全身起....維持左成4個月啦。依然好反復,辛苦死了

首頁
12345...6

尾頁

跳至