心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

最關心BB問題熱投勳章

曾在外國生活過,識咗班同學仔。佢地時不時都會黎香港旅遊,會約我見面。而我其實每次都唔係好想見 覺得好耐無見驚無野講,又要諗帶佢地去邊到食野飲野,驚揀得個地點唔好⋯ 總之就好多野擔心!所以每當我收到佢地message話將會來港我都覺得好有壓力咁⋯
我係咪好Anti-social?係咪不重視朋友好唔應該呢?

子爵府

回覆:有朋自遠方來⋯ 但我唔想招呼啊

如果是好好朋友,又想keep住D関系,有時免為其難都要既啦,但如果只系普通朋友,唔想應酬咪找個籍囗推左佢,無須介懷,朋友既野,開心岩傾既咪聚多D囉

大宅

最關心BB問題熱投勳章

引用:如果是好好朋友,又想keep住D関系,有

原帖由 Bobo113 於 15-06-28 發表
如果是好好朋友,又想keep住D関系,有時免為其難都要既啦,但如果只系普通朋友,唔想應酬咪找個籍囗推 ...
稱唔上好Friend,呢幾年都係大家Facebook like下相comment下咋。
不過又覺得人地興致勃勃黎旅行,相見下面,我推咗佢會唔會好衰⋯

子爵府

一系净系應酬佢幾粒鍾咪算囉

複式洋房

見一見, 食個TEA咪算囉

瑪瑙宮

唔係打攪您屋企 - 無問題
食野唔係您請 - 無問題
去邊度食野, 上網就 search 到 - 無問題

大宅

我之前都係咁, 勁唔想去勁想推, 但人地一番心意, 最後抱住被迫既心態去左見面食下午茶. 當日時間過得好快, 回頭望返都覺得唔係咁差同咁難既事姐~

大宅

回覆:Angelina_barbie 的帖子

擔心係冇必要架,如果係good friend都唔會介意你帶佢地去邊度玩食咩飲咩,佢地主要係探你,如果普通個地,只係面子工程,坐下飲杯嘢,表示歡迎,搵個籍口走人了,人都唔鎖,睇你樣便知下次要唔要騷擾你嘍。

男爵府

Angelina_barbie 發表於 15-6-27 23:48
曾在外國生活過,識咗班同學仔。佢地時不時都會黎香港旅遊,會約我見面。而我其實每次都唔係好想見 ...
朋友既野,講真心~

子爵府

如果係識於微時应該好开心架。

大宅

最關心BB問題熱投勳章

引用:擔心係冇必要架,如果係good+friend都唔會

原帖由 LIUJIE 於 15-07-03 發表
擔心係冇必要架,如果係good friend都唔會介意你帶佢地去邊度玩食咩飲咩,佢地主要係探你,如果普通個地, ...
就是擔心!總之朋友一通知我就開始緊張,點算去邊食咩???跟著就好討厭呢個感覺,為何來打亂我生活,weekend通常好Relax自己愛點就點⋯
再咁落去朋友肯定越來越少喇⋯ 不過真心只想Keep一些與自己相處舒服的知己就夠了!

大宅

引用:Quote:原帖由+LIUJIE+於+15-07-03+發表擔心

原帖由 Angelina_barbie 於 15-07-04 發表
就是擔心!總之朋友一通知我就開始緊張,點算去邊食咩???跟著就好討厭呢個感覺,為何來打亂我生活,week ...
冇考慮甘多,你對friends好,佢地一定明。真心當你係朋友嘅都會考慮係唔係打擾到你,放心,朋友會越處越多,真心的朋友就用真心相待。

大宅

引用:Quote:原帖由+LIUJIE+於+15-07-03+發表擔心

原帖由 Angelina_barbie 於 15-07-04 發表
就是擔心!總之朋友一通知我就開始緊張,點算去邊食咩???跟著就好討厭呢個感覺,為何來打亂我生活,week ...
我同你一樣啊

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

唔LIKE唔好去, 你話咁啱要外遊, 不要勉強

琥珀宮

咁朋友都有好多種,唔想KEEP咪直情IGNORE佢哋的MSG,甚至改埋電話,咁有D人真係會唔想KEEP架麻,我又唔覺有咩問題

大宅

最關心BB問題熱投勳章

回覆 gigi1020 的帖子

勉強無幸福

大宅

最關心BB問題熱投勳章

tansyneko 發表於 15-7-6 16:47
咁朋友都有好多種,唔想KEEP咪直情IGNORE佢哋的MSG,甚至改埋電話,咁有D人真係會唔想KEEP架麻,我又唔覺有咩問 ...

我IGNORE了.... 都唔知點覆佢, 結果無覆

大宅

最關心BB問題熱投勳章

Dragonbaby2014 發表於 15-7-5 09:49
我同你一樣啊

我地算唔算係怪人?

大宅

引用:Quote:Dragonbaby2014+發表於+15-7-5+09:49

原帖由 Angelina_barbie 於 15-07-06 發表
我地算唔算係怪人?
我比較少朋友有d人會覺得我份人悶,唔飲酒唔去蒲

首頁

尾頁

跳至