自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:去過一次,夠了 +

原帖由 lovehimhim 於 15-06-30 發表
去過一次,夠了

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

我愛Corina 發表於 15-6-30 14:13
請問你地去玩咩呢?
聖淘沙, 動物園, 行下街咁囉

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

我愛Corina 發表於 15-6-30 14:13
請問你地去玩咩呢?
legoland, 新加坡動物園, 小朋友去完仲想再去

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:我愛Corina 發表於 15-6-30 14:13 請

原帖由 pomanlife 於 15-06-30 發表
legoland, 新加坡動物園, 小朋友去完仲想再去
通常去幾多日?1拖2你估得唔得呢

彩鑽殿

我愛Corina 發表於 15-6-30 14:24
最近去左7日, legoland玩左2日1夜, 住嗰間legoland hotel, 買two days combo包乾濕兩個樂園, 幾好玩既, 最緊要唔多人玩, 坐機動遊戲, 好似飛機咁, 坐上去轉到你暈都得

聖淘沙無去環球, 因為小朋友細仲未啱玩, 坐liuge坐左5次, 去沙灘和酒店泳池

動物園1日就夠, 其他睇你有咩地方想去, 就去多幾日

彩鑽殿

我愛Corina 發表於 15-6-30 14:24
1拖2去新加坡就ok, legoland包車就唔太抵

翡翠宮

去過兩次,依家又心思思想再去,第一次兩公婆去,對上一次帶埋亞仔去,我覺得星馬好啱我一家,嘢又好食,地方唔大所以去幾日都夠,機票又平又有樂園!最正係LEGOLAND水上樂園!我兩公婆唔鐘意游水都玩得好開心!!!

水晶宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆:新加坡好玩嗎?

一次 就夠

熱到個太陽痴住個頭殼頂甘

一去戶外冇冷氣地方想c

彩鑽殿

fatchu@home 發表於 15-6-30 14:33
去過兩次,依家又心思思想再去,第一次兩公婆去,對上一次帶埋亞仔去,我覺得星馬好啱我一家,嘢又好食,地方唔大 ...
嗰個樂園差不多係香港人既樂園, 周圍都聽到人講廣東話, 有少數外國人和南亞人士

同香港既主題公園好大對比

大宅

我半年去左兩次聖淘沙,我自己好中意

fatchu@home    發表於 15-6-30 16:27

子爵府

不好玩,去過一次不想再去的地方

大宅

帶小朋友去legoland四日岩岩好,冇乜時向新加坡。大人去新加坡真係幾悶,有小朋友去下環球影城行下聖陶沙又一日。我有次冇帶小朋友黎左五日悶到嘔,話左以後唔黎。隔幾年帶個仔去legoland發覺呢度都唔錯,係住果度貴,但其他都還可以。四日有兩日去左legoland其實已冇時間淨,因為黎已經要三個幾鐘機,頭尾冇左一日

翡翠宮

pomanlife 發表於 15-6-30 14:35
嗰個樂園差不多係香港人既樂園, 周圍都聽到人講廣東話, 有少數外國人和南亞人士

同香港既 ...

係呀!!另一個我鐘意嘅原因就係冇咩大陸人!!!
同埋我覺得乾淨/D人都幾NICE!

不過樣樣嘢都會有人贊有人彈.....

彩鑽殿

fatchu@home 發表於 15-6-30 15:03
me2

waterpart 2個太細, 只係玩水泡嗰度同埋嬉水池

伯爵府

好玩安全又乾淨, 自己去無難度。

子爵府

我覺得超級好玩。 當然係同小朋友一齊去。

LEGOLAND Theme park & waterpark
adventure cove waterpark (有得免費浮潛睇魚)
Zoo
Skyline Luge (必玩)
iFly
環球影城
住 Sands 個泳池冇得輸
食野唔太貴 ! 大部份都去food court 食

乾淨, 治安好 ! 唯一就係酒店超級貴 ! 住左5晚, 淨係酒店都成皮野。當然我係住5星。

去完好想再去 !

子爵府

十年前去過两次,泥梗八月會同仔女去

珍珠宮

2024年龍年勳章

fatchu@home 發表於 15-6-30 15:03
係呀, 無乜大陸人就好玩.

你哋有無去過聖淘沙玩"Megazip" ? 我睇旅遊天書介紹, 好似幾激咁......

珍珠宮

2024年龍年勳章

bestwish 發表於 15-6-30 15:40

LEGOLAND Theme park & waterpark
係, 聖淘沙酒店超級貴, 暑假成兩千幾一晚

公爵府

引用:+本帖最後由+bestwish+於+15-6-30+15:43+編

原帖由 bestwish 於 15-06-30 發表

我都好想去 但好怕落雨 因為只想玩水上樂園 天氣唔好的話咪浪費幾皮?一家四口

首頁

尾頁

跳至