單親天地

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

借位呻下... 忍到就快爆啦....

離婚 4 年幾從來都係零接觸, 亞仔生日一句轉達問候都無...上年 XMAS 無啦啦話見親生仔因我用考試為由推左.. 你知唔知你鍾意就出現.. 你會令我倆母子情緒起伏有幾大?? 你掛住個仔?? 發夢見個仔???

昨天透過我仔既姑媽通知對方一定要準時入錢, 今朝居然打比我.. 如果唔係我以為係集運派件, 我一定唔會聽 (未知) 電話... 聽完呢個世紀電話, 我響公司喊左半個鐘... 點解 5 年前離婚同一番說話你要今日再講??? 賤, 心腸毒, 離婚全部都係我一個人問題??? 我響 FB 唱衰你攪到你無朋友?? 你有病就唔該你食藥啦... 作故事都要全神O的, 令人相信你先得架... 求你加養仔錢, 你答我開支大?? 你第一日食大陸雞唔知價架??? 我無資格鬧隻大陸雞??? 你無搶走我屬於我倆母子既錢??? 唔通我要多謝你倆位 (百福佳)??????

你破產開支大??? 咁我單親開支唔大?? 你既養仔錢好多??? 你又無本事比幾十億身家我倆母子... 你同我講想離婚?? 又關我蛋治呀??? 我祝福你倆白頭到老, 死都要同年同月同日呀...
今天種下何種因, 它日必收何種果!!  每天努力為亞仔同我的生活打拼!!

大宅

虎到金來勳章

回覆:世紀對話

發洩完就夠啦,平伏番心情,好好加油~呢d衰人自有天收,唔好俾人影響到,加油
我今日先跑左半日,家事法庭>>法援處>>又家事法庭,心裡只諗住一句,你條pk想玩我,想拖我一世,玩唔到我既,我唔會認輸,連鬧佢都費事,動氣只會傷自己身,留反啖氣好過

別墅

都五年了...
我都差唔多六了
樓主好好放低吧!
個賤佬搵妳都無必要太上心

想見得閒咪見, 唔得閒都唔駛理佢啦
要俾佢見, 如果佢想見,
唔係佢有借口唔俾膳養費妳就弊

我個死佬個仔兩年前搵返要見個仔
我都俾佢見, 想再一齊返無可能
當年點唱我, 點將所有問題賴落我度
我唔會忘記~而家, 洗得你就會洗, 洗咩俾面佢!
人在做,天在看!
>>小三<<

侯爵府

引用:借位呻下... 忍到就快爆啦.... 離婚 4 年幾

原帖由 dordor1207 於 15-07-02 發表

dordor
don\'t think him too much!
because he all is bushit!
take care

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

你仲諗佢?

不知所謂的乙陸!!!

子爵府

加油!唔種人個天一定會報你出氣的!

大宅

樓主
似乎你仍未能放底你前度
未必係你對佢仍有愛
而可能係佢對你嘅傷害
你收埋左係好深深處
但被佢攞番出黎

怎樣淡忘佢對你曾經嘅傷害
我都唔知道
大概都係時間

對佢無聊嘅要求
簡單一句,唔好理
但你要攞膳養費
有點困難

我做法係迫自己去面對
為著小朋友仍會見面
之前會常諗佢嘅說話
諗諗下就麻木了
我都知不是最好嘅方法

加油喔

侯爵府

執著令我好痛苦...

佢 12 年前既出現... 我地所經歷既令我好難當無事發生... 我對佢應該存有一點希望... 感情呢個係我死穴.. 或者上天知我未 READY 去接受新關系去忘記呢個人.. 所以我一直都係單身... 我唔可以再搵替身去忘記曾經負我的人, 不斷重複犯錯.....

可能因為佢同隻大陸雞只有錢 (自己呃自己既廢話)~~~~ 呢個傷痕我以為自己收埋最深處每日努力生活... 返工面對住香港大會堂會話比自己知放低左... 原來呢種日日等死既日子係會一觸即發... . 道理明白, 自己努力生活, 為亞仔努力...

佢已經同我無關係...但一講起佢.. 我而家又流眼淚~~~
今天種下何種因, 它日必收何種果!!  每天努力為亞仔同我的生活打拼!!

大宅

引用:執著令我好痛苦... 佢 12 年前既出現... 我

原帖由 dordor1207 於 15-07-03 發表
執著令我好痛苦...

佢 12 年前既出現... 我地所經歷既令我好難當無事發生... 我對佢應該存有一點希望... ...
明白的。。。
對呀!執著會令自己痛苦
我為人都超主觀同執著
但執執下
自己都唔知係化左定麻木左
好唔值得
知易行難,明白的
可能我ex只有失蹤左幾個月
分開呢兩年佢都會出現
亦迫自己面對
(其實都係試完又試,以為得,原來未得,再試,到而家原來係得嘅)
慢慢來
時間會幫你
到你自己執著到怕自己時
你慢慢就鬆開
慢慢就好起來

加油

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

多姐,

再強, 你也只是個女人仔, 喊完就好好休息一下, 調一下心情吧...

想不到任何鼓勵你的說話, 因為我知道, 即使我沒有說, 你也自有你的大能量..

不想悶你, 祝事事順利
悲歡離合總無情
一任階前點滴到天明

別墅

樓主加油啊,過咗去再諗都無謂,最緊要諗你同個仔點過~~~
再聽到佢電話即cut線,再講d咩都無用,佢要俾錢就俾,唔俾錢就告佢,咩理由,叫佢同個官講啦~~~

大宅

回覆:dordor1207 的帖子

唔好唔開心
俾錢就諗下有無得見,唔俾就88

男爵府

回覆:dordor1207 的帖子

開場白:幾時入贍養費比仔
第二句:舊時現在將來個仔都要食飯!今日邊段時間方便入

第三句:絕對明白認同今時今曰開支大,咁比番D同理心我吖~我單拖養仔,按比例加番D比呀仔唔該!再嫌唔夠咁要諗諗cut屋企件開支,不過你要預咗冇霸王雞你叫,大陸雞出去揾過件羊古,留你响屋企食自己

複式洋房

放下執念,立地成佛, 海闊天空任我行。

複式洋房

侯爵府

引用:開場白:幾時入贍養費比仔第二句:舊時現在

原帖由 chiu51057 於 15-07-04 發表
開場白:幾時入贍養費比仔
第二句:舊時現在將來個仔都要食飯!今日邊段時間方便入
佢咪數臭我囉!因為我賤、我毒所以先被迫搵大陸雞咋。

男爵府

引用:Quote:原帖由 chiu51057 於 15-07-04 發表

原帖由 dordor1207 於 15-07-04 發表
你活得比佢地好,話知佢講乜!

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由 chiu51057 於 15-07-04 發表

原帖由 dordor1207 於 15-07-04 發表
你唔識答佢:賤唔賤,毒唔毒,都要俾錢養仔。夠薑就話個仔都係賤同毒,即時唔使見。

不知所謂的乙陸!!!

洋房

點解個個賤男當搭上賤女人時,明明自己掉低頭家、囝囡唔理,日日只是溫住個賤女人,仲要數到自己老婆有幾差,甚至作到個老婆比綠帽自己帶。點解要誣衊唔同你捱生捱死十幾年的枕邊人? 到底呢D人良心何在,咩心態?

大宅

凸.....個個男人都係咁....明明係自己有問題,就反咬詬女家有問題~
可能咁樣佢先可以俾個藉口自己,唔係自己仆街,唔係自己拋妻棄子!
心態就係,總之我點仆街都係因為你呢個女人賤,惡毒,攪屎棍,係你想迫死我我先走!

我真係想同佢講,你算9數啦! 你戇9 都唔好當我低能丫!
講起又把幾火! 見過太多自私既男人,講愛愛愛,最後最愛只有自己!

首頁

尾頁

跳至