自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:回覆 Lorican 的帖子佢用粗口鬧時我人已經

原帖由 rosewong 於 15-07-04 發表
回覆 Lorican 的帖子

佢用粗口鬧時我人已經落車
問題係,有d地區,的士集中曬去的士站,點樣專登打遠d截街既的士呀?

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:藍尾巴 發表於 15-7-5 08:51 短程真

原帖由 sammi88888 於 15-07-05 發表
俾40元,咁都得?做壞規矩咪呢d 人lor
係囉,明明$22比多$18蚊。咁個錶要黎做乜

男爵府

rosewong 發表於 15-7-4 22:29
回覆 rosewong 的帖子

綜觀各JM嘅回覆, 才知道原來我C6唔係完全豬嗡 ...... 但又令我想到一個問題: 我一直 ...
我掉番轉係街止到的士,
佢叫我過海就要去的士站搭..

男爵府

hashtag影視迷勳章

回覆:的士站等的士

下,邊關事,我成日係的士站柴灣去柴灣

伯爵府

BK Milk勳章

唔係一定,但短途我自己會唔好意思,拎住好多野就冇辦法啦

子爵府

2018復活節勳章

引用:Quote:原帖由 rosewong 於 15-07-04 發表在

原帖由 kiu0503 於 15-07-05 發表
但係如果唔係的士站
係街好難截到車
係,我住嗰度係無可能係街截到車

子爵府

2018復活節勳章

引用:Quote:原帖由 rosewong 於 15-07-04 發表回

原帖由 good_pig 於 15-07-05 發表
問題係,有d地區,的士集中曬去的士站,點樣專登打遠d截街既的士呀?
係,我住嗰度就係,唔去的士站,根本無可能截到車

珍珠宮

引用:當然在理上你冇問題既不過可能大哥真係排左

原帖由 BOMDBORN 於 15-07-04 發表
當然在理上你冇問題既不過可能大哥真係排左好耐隊, 咁短又真係好易燥既...大家互相體諒下:fu ...

現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

寶石宮

引用:Quote:原帖由 good_pig 於 15-07-05 發表問

原帖由 Alvinchun 於 15-07-06 發表
係,我住嗰度就係,唔去的士站,根本無可能截到車
係囉,果度冇寫明一定要長途wo, 坐得的士,梗係唔想行架啦

子爵府

2018復活節勳章

引用:Quote:原帖由 Alvinchun 於 15-07-06 發表

原帖由 good_pig 於 15-07-06 發表
係囉,果度冇寫明一定要長途wo, 坐得的士,梗係唔想行架啦
係囉,嫌三嫌四
一係叫佢地同運輸處申請,好似小巴咁,洞個牌寫佢地想去的目的地囉

子爵府

樓主, 其實有D野係不成文規定

你問你有無錯, 在理上係無錯

禁止訪問

子爵府

我會這樣想的,可以的話,我會在街邊,你在的士站等無問題,的士司機這樣講是不對,你亦無錯,下次如可以未試下在街等都是等,你做多D未當大家開心下。記住我不是叫你一定要去做,只是其中一個做法。BTW 你老公只是提一個想法,不用要上心到要上來的。兩公婆,講完生活所事就放下,唔係你到現在都未回到家,還在那的士上游緊香港。

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

我試過搭短途(唔會跳標),上車時問一聲司機去唔去,個司機答我\"點解唔去?\"
我話路程短吖嘛~(你知依家d司機勁揀客,有d鍾意過海,有d又唔過海,有d要近佢食晏.....)所以我實問聲先!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我諗法同你老公諗既係差唔多,不過要睇情況,好似你咁係商場走有的士站點會行去街截,同係街唔會突登走去的士站等一樣

子爵府

回覆:rosewong 的帖子

呢個司機好冇品,係我就問佢攞收據,再去運輸處投訴。

我都經常帶住阿女坐短途的士,前幾個星期朝早九點喺屋企樓下難得截到車 (因為好少人咁早入來),只係搭三十蚊左右,個司機冇黑面,仲同我講佢鍾意短途,呢頭落完客轉個頭又有客上,密密食。佢話長途唔一定好搵,一支旗市區入落馬洲二百幾,但之後等好耐至走到,所以寧願做短途。

寶石宮

引用:Quote:原帖由 good_pig 於 15-07-06 發表係

原帖由 Alvinchun 於 15-07-06 發表
係囉,嫌三嫌四
一係叫佢地同運輸處申請,好似小巴咁,洞個牌寫佢地想去的目的地囉
咪係,仲有d扮唔識路....唔識路做乜野司機

子爵府

引用:在的士站等的士一定要長途的嗎?事緣剛才在

原帖由 rosewong 於 15-07-04 發表
在的士站等的士一定要長途的嗎?
事緣剛才在的士站搭返屋企,因路程近無跳錶,上車時已遭司機不停嘲諷直至 ...
我搭的士係為方便 因為地理環境因素,我經常係的士站搭唔跳標的士。如果要行,要成十幾廿分鐘,但的士只需5分鐘。而街的係幾乎冇可能截到嘅。

寶石宮

哈哈

首頁

尾頁

跳至