論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

上星期日我現工人說又番了來,是別人指她給聽是那個沒有4’11”的懶精+大話精在中環landmark
http://www.hkmaiddb.net/viewinfo.php?id=16&maidname=flores
Name: Flores J___ Lyn Maratas
Height:4"11
Date of Birth/Place: Nov 8, 1977/Buituan City
HKID no.:W90__54(0)(__是33)
Passport no.:UU052-6-4/KK95696-(有兩個passoport)(-是1)
小心:-
*在家吃煙
不帶小朋友上學
不聽工作吩咐加駁咀大聲鬧:老人家/小朋友,最厲害連出糧米飯班主都敢鬧
*吃避孕丸
*家中失竊手錶介指,離奇不見了,但我堅持在家(叫她一定在原處,如找到我就要報警),結果過了二三日有放回原處 哈哈!
*放假帶sexual內褲....
*平時在將會多人處鬧你(例:我鐘意....工作/平日帶cap/長髮,是我的自由,你不得理我....),令你好興
...

從此如此這樣差的工人,大家如果真的不幸請了她敬請小心,可詢問以前的工作情況.....
666coming!!!!!Terrible!!!!
之前寫了信去入境處,及附醫生証明弄傷小朋友/老人家...,都可回港????都冇用.....勿嘢政府????

[ 本文章最後由 KaKaYa 於 08-6-28 12:57 編輯 ]
When the rain is over, the sky clears up take one's course 順其發展;聽其自然

大宅

離奇

bad list 了都可回來害人?
你估她是否改了資料所以可以再來? 如改名之類因為菲律賓有錢就乜都可以.
可否再電immi話見到你個ex-maid問吓為什麼她可以回來?
我都想知真相.
有消息請pm 我

原文章由 KaKaYa 於 08-6-28 12:55 發表
上星期日我現工人說她又番了來,是別人指她給聽是那個沒有4’11”的懶精+大話精在中環landmark
http://www.hkmaiddb.net/viewinfo.php?id=16&maidname=flores
Name: Flores J___ Lyn Maratas
Height:4"11
Date of Birth/Place: Nov ...

複式洋房

收埋收埋咁多顧傭稅,但係就成日有哩D咁O既事發生,一個咁樣O既工人仲可以比佢返嚟﹗﹗﹗﹗﹗

BAD LIST咗仲可以見到佢係香港出現?有關部門自我檢討下啦﹗
請人真係要靠運氣...

別墅

聽聞佢哋只要比少少黑$$$改名便可以再回來的!

我有個朋友個工人,不太好的,但佢十分like我朋友,想回來做,所以每次比人踢走完都會改名再來HK,之後打比我朋友,說自己現叫咩名,叫我朋友再請她!
我朋友當然唔肯,如是者都三次喇!

別墅

你朋友個工人咁痴情既 , 你朋友係咪男人來架

原文章由 Irismammy 於 08-6-30 13:45 發表

我有個朋友個工人,不太好的,但佢十分like我朋友,想回來做,所以每次比人踢走完都會改名再來HK,之後打比我朋友,說自己現叫咩名,叫我朋友再請她!
我朋友當然唔肯, ...

大宅

冇刑事案,就可批!!!

總之,入境處人員說如冇刑事案,就可批;真是對我們不公平.
如我知新工人,像這個jessie一定不會請她

原文章由 火柴box 於 08-6-30 14:08 發表
你朋友個工人咁痴情既 , 你朋友係咪男人來架
When the rain is over, the sky clears up take one's course 順其發展;聽其自然

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 Irismammy 於 08-6-30 13:45 發表

我朋友當然唔肯,如是者都三次喇!

名都要改3次, 哩個工人都唔慌好.

大宅

聽聞她成日借了很多$,是否又可以不用還呢?
又可以來港又可風光???

首頁

尾頁

跳至