自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

伯爵府

Aris Yulianti Bt Sayudi Wagini
14 july, 1981
153cm 177磅,血壓佢自己話有190,已拔2隻大牙 (上排左右各一),仲有2隻爛大牙 (上排左右各一)。

1.) 不停偷屋企野,我 D 衣服,耳環, 我媽 D 遺物, 加營素......等等,食得定唔食得都俾佢清走, 外國親戚黎探我屋企時俾的手信,至少俾佢收起咗1半!
2.) 個個星期都要問我借錢, 周圍問我身邊人借$ (包括問我第 2 個姐姐借),借財仔 (發現 2 間)。
3.) 唔做野,黑臉駁咀,屋企 D 塵多到可以寫字都唔抺,一係HEA 做, 一係超音速咁做因要趕住玩電話, D 野洗完同無洗分別唔大,博你唔 Check 唔做,問佢有無做上次係幾時做過,佢用高8 度好大聲好吋既語氣答我話唔知 。
4.) 私自走出街獨留我爸在家,俾我捉到幾次, 有次限佢1 個鐘返屋企, 佢2個鐘至返到,期間再打電話 & whatapp 佢,佢唔聽電話唔回whatapp,口頭同 whatapp warning 都唔知俾過幾多次,佢都完全當你無到。
5.) 買野$俾佢落格,買完野又唔找$。
6.) 整傷我爸3次,攪到我爸細菌入血發燒至40度,嘔住白泡咁瞓咗醫院1個星期,問佢呀爸点樣整親佢次次都話唔知,整傷我呀爸又唔即時話我知,要等我返到屋企至講。
7.) 經常整壞屋企野,包括榢俬,問佢點壞佢乜都話唔知。
8.) 因為死肥印我俾鄰居投訴咗3次,
第1次攪到條渠塞咗,要 call 人通渠。
第2次鄰居咸濕呀伯老婆投訴懷疑佢2個有不道德交易,又問咸濕呀伯借$。
第3次鄰居投訴佢送我爸去日間中心經常遲到,累到要成車人等佢,原因係我要佢0630起身,佢成0800才施施然起身 (有幾次俾我捉到),我爸大約9点去日間中心,唔夠時間刷牙冼臉換尿片食早餐。
9.) 我買餸返屋企,佢懶到等d菜爛都唔煮,只煮1-2種菜,攪到我爸瘦咗好多。
10.) 經常在我家自拍,影埋我家人,仲衰到偷影我媽靈堂既相放上fb。
11.) 連我住邊都打哂出黎放上fb
12.) 好識扮乖扮慘博同情,大話連篇,成日話要養3個仔,實情係晚晚同佢網上男朋友玩 phone sex 都唔打電話俾自己d仔。個個禮拜問我借$,又話寄俾仔,原來d$去哂吃喝玩樂,瘦印都同我講佢寄好少$返屋企。
13.) 食煙,cheap 到連我包煙都偷。唔知係食煙定肥問題,行幾步都氣來氣喘。
14.) 唔肯定佢有無同咸濕呀伯有無做不道德交易, 佢自己都丞認咸濕呀伯有撩佢 $100 kiss, 咸濕呀伯老婆走黎投訴話佢返到屋企見到死肥印入左佢屋企,當時得佢同 咸濕呀伯 2 個人,唔知佢 2 個有無做 D 乜, 因有嫖印傭習慣, 1 個月幾次。
15.) 不停玩電話, 你唔俾佢玩, 佢會閃入廁所玩足 1 個鐘。

當日本來唔想同佢續約, 但因佢 OVERSTAY 唔續佢我請唔到第 2 個黎香港.
有幾次 PLAN 好要炒佢, 我行緊衰運佢又大命炒佢唔到, 好似今次佢估到我準備炒佢但仲未炒, 已經有人請佢。

肥印的新僱主, 如果你有緣見到此 post, 記得裝 CAM 同鎖櫃, 鎖房門,唔好借錢俾佢佢會不停問你借。

死肥印蝦我呀爸坐輪椅有 D 老人痴呆少講野, 對我呀爸唔好, 我有VIDEO 証據提供。我唔叫佢連水都無俾我呀爸飲, 我呀爸有屎係條尿片度, 佢唔想換死都話無,佢唔會對老人家好。又蝦我屋企無人無物, 得番我同我呀爸, 所以先忍佢咁耐都未炒。

伯爵府

自問對佢唔差, 佢俾我的回報係咁.希望佢新僱主見到!

伯爵府

畀面勳章

回覆:不要請此劣印傭 Aris Yulianti Bt Say

必推

伯爵府

我呀媽係 CANCER 死, 當日死肥印在靈堂上有流淚, 點知佢 PK 到想影我媽遺容!!!

伯爵府

照顧我呀爸時係咁 (仲有好多証據未貼)

水晶宮

回覆:不要請此劣印傭 Aris Yulianti Bt Say??i Wag??i

伯爵府

已發現借 2 間財仔,仲有 1 間係 利安X , 在灣仔

伯爵府

佢的工作時間 (仲有好多未貼)

子爵府

回覆:不要請此劣印傭 Aris Yulianti Bt Say??i Wag??i

大宅

回覆:不要請此劣印傭 Aris Yulianti Bt Say

幫你推

伯爵府

有生果零食有新鲜coffee,
有次我問我呀爸 coffee 好唔好飲 (佢都有份飲),
點知佢發癲在廚房大叫話唔好飲,
仲要連叫 2 次.

子爵府

男爵府

回覆:hsbc005 的帖子

叫佢食蕉,此人必有報應,咁對老人家

伯爵府

當日同佢繽約佢好開心,
其實本來唔想同佢續,
因我媽去左, 佢 OVERSTAY 唔續佢我請唔到第 2 個黎香港而且佢要即走, 因無人照顧我呀爸, 所以迫住同佢續.
有幾次 PLAN 好要炒佢, 我行緊衰運佢又大命炒佢唔到,佢現在搵緊工。

當日同佢續約佢好開心, 但佢完全無感恩仲愈來愈過份.哩個人養唔熟!

伯爵府

公爵府

Up

翡翠宮

成日有正野食嘅佢

大宅

BK Milk勳章

push

水晶宮

hashtag影視迷勳章

伯爵府

我仲有送小禮物俾佢,
戒指, 水晶, 耳環NINA RICCI 鍊, 指甲油,
由佢爛面我教佢用 MASK,
到佢現在青靚白滑,
佢完全無感恩!

首頁
12345...9

尾頁

跳至