懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

本來冇打算咁快去新屋住, 但舊屋又要還返比人...所以冇辦法為有住新屋..... 我依家16w 剛搬入新屋, 日日閞窗都好大陣裝潢味, 聽講"甲醛"會影響BB健康係唔係真架?

好擔心呀.... 有冇媽媽有經驗? 要唔要買空氣清新機??

複式洋房

我果時新搬,個女2歲半,入住冇幾耐,個女開始出全身一達達紅
,睇醫生話係甲醛,我都即刻買咗空氣清新機,但係懷孕就唔肯定,不過都建議您買好d,醫生話甲醛可以留幾年,您生咗bb有部機都好d

大宅

回覆:聽講"甲醛"會影響BB健康係唔係真? 擔心中

有影響㗎!
你開多D窗 加風扇令室內空氣流通D
買個空氣清新機(座地果D,放枱太細冇用)
買幾盆黃金葛之類有空氣淨化功能嘅盆栽放廳同房
盡量減少D甲醛囉

tinkerbellfairy    發表於 15-7-21 12:48

別墅

回覆:聽講\"甲醛\"會影響BB健康係唔係真

我15wks時都搬咗入新屋~ 我就上網搵咗間公司做除甲醛~ 正常2房1廳咁上下size既 2千蚊有找~ 除咗會安心啲~ 而家住咗一個月都無味~ 另外可以買啲炭吸吓味

大宅

就算我間屋裝修左成年半都仲有少少味~~所以而家我都好勤力開窗

大宅

噴吓光觸媒喇, 佢哋有得測試劑賣, 唔洗擔心受怕

大宅

Poo得好勳章

我16w都搬咗屋,長期開窗散味,房長開空氣清新機,房擺碳包吸味,擺綠色植物,甲醛主要係油漆同傢私度釋放出黎,長期都會有,所以只可以減輕,想要無曬真係好難。。。

複式洋房

slwyin 發表於 15-7-8 19:46
我15wks時都搬咗入新屋~ 我就上網搵咗間公司做除甲醛~ 正常2房1廳咁上下size既 2千蚊有找~ 除咗會安心啲~ ...
可否給那間公司的資料我? BB五個月大, 今個月底裝修完.

別墅

回覆:未央 的帖子

已PM

別墅

引用:噴吓光觸媒喇, 佢哋有得測試劑賣, 唔洗擔心

原帖由 dordorothy 於 15-07-09 發表
噴吓光觸媒喇, 佢哋有得測試劑賣, 唔洗擔心受怕
請問邊度買?

洋房

我上個月搬新屋屋內甲醛超晒標,開窗兩三個星期都仲好大陣味,本身我兩公婆唔怕不過大肚婆吸入太多可能會引致畸胎或發育唔健全,所以我都搵咗好多資料,後尾搵咗一間公司用CT觸媒,佢地話好過光觸媒因為唔駛有光先activate到,我700呎三房所有傢私要$2800,加天花牆身就加咗$500,如果你book 9am-12pm會有8折,個師傅仲送咗全屋滅蟲俾我,真係圍住我間屋同出面草地爛地噴晒藥水,而家屋企冇晒味啦,不過我仲有keep住放幾籃竹炭同埋虎尾蘭,師傅話甲醛係幾年不停釋放喎。

複式洋房

回覆:slwyin 的帖子

可否Pm甲醛公司資料?

複式洋房

回覆:MamaMermaid 的帖子

Would u pls PM details to me? Thanks

禁止訪問

大宅

遲下我都要住新屋, 到時BB出世左幾個月, 都有D擔心會影響BB健康。

大宅

我嚟緊都會搬新屋,果時應該36週啦。。。都好擔心。。。但無計,無屋住,老公話會卜光觸煤公司,同埋已經買左2部空氣清新機

複式洋房

可否PM給那間公司的資料...我而家住左半年...仲有味...我老婆又岩岩有左

大宅

畀面勳章

我都就要搬新居,上星期揾左公司除甲醛!而家生活空間(空氣)就降左,不過傢俬入面(櫃通)降左都好大味,而家打開散味!仲買左D竹炭包吸下,希望有用!

複式洋房

回覆 MamaMermaid 的帖子

我都想要這間公司的資料呀!

別墅

我公司新裝修都買咗咗去甲醛去異味嘅竹炭包,
仲有d新嘅未開過,如果你有興趣可以PM我

首頁

尾頁

跳至