自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

珍珠宮

http://hk.apple.nextmedia.com/enews/realtime/20150709/53948785

陳智燊和宋熙年去年年中公開戀情後,身邊不少朋友都表示知道他們拍拖多年,隨即向二人催婚,甚至有不少工作點名兩人情侶檔上陣,去年無綫為吸客,特別安排兩人同台出現兼公開打情罵俏,可見外間對他們的情人關係相當接受。

陳智燊從小在英國長大,宋熙年則於2007年代表悉尼來港參選華姐摘冠入行,同聲同氣的二人,之後一同主持娛樂新聞台而撻着,不過陳智燊思想並不如他受的教育西化,相反更是相當傳統,有傳他和宋熙年在將軍澳同居,但兩人否認,其後陳智燊的家人見過宋熙年後,對她的印象很好,為免兒子走寶,不時向他催婚,陳智燊也有感目前工作發展穩定,亦希望早日成家,並實行有仔趁嫩生,於是早前正式向女友求婚,結果成功娶得美人歸。

過往兩人曾經擔任不少活動的司儀,人脈關係當然不俗,希望有助籌備婚禮事宜,但據知二人目前最煩惱是婚宴地點,兩人希望在五星級酒店設宴,但因時間太倉促,不少地方早已爆滿,二人現正努力與其他酒店聯絡中,只要待婚宴地點落實,便會正式向外宣佈結婚事宜。與此同時,陳智燊亦努力四出物色愛巢,目標是中上環的千萬單位,作為送給宋熙年的結婚禮物。

未知是否即將成為人妻,宋熙年近日努力向媽媽請教廚藝,她最拿手似乎是煲湯,多次在微博大晒「阿年靚湯」,獲得不少朋友讚賞。

昨日本報記者先後向陳智燊和宋熙年求證結婚一事,宋熙年透過WhatsApp說:「哈哈哈,真係?我自己都唔知!哈哈哈!」但觀乎她兩次回應「哈哈哈」,可見難掩待嫁心情,再問她是否正跟陳智燊物色酒店設宴,以及男友是否送她千萬愛巢作結婚禮物時,她笑說:「咁開心?安樂窩我哋仲努力中,豪宅仲要加把勁,承你貴言喇,O依家都係工作第一。」

再問結婚計劃,她說:「等我同佢度個期先,我哋努力工作,打好工作同經濟基礎。」其後陳智燊透過WhatsApp說:「多謝你嘅祝福,但係未有咁快呀!」看來二人真的要訂到婚宴場地才公佈喜訊,龔嘉欣昨日就對二人年底結婚一事說:「佢哋兩個都好畀心機做嘢同儲錢,我唔會催佢哋,等佢兩個自己話事。」

Joey0921    發表於 15-7-9 22:07
funfun759    發表於 15-7-9 21:49
丫雅    發表於 15-7-9 14:46
YMY412    發表於 15-7-9 14:15
快樂股民    發表於 15-7-9 13:12

男爵府

回覆:陳智燊年娶宋熙年

幾年前有雜誌做個人訪問,明明jason話自己有個多年女友

男爵府

回覆:CACACAROL 的帖子

恭喜晒

禁止訪問

翡翠宮

我覺得佢地襯喎,靚仔靚女~

J個樣比較花弗,宋小姐個樣係斯文智慧型~

我不嬲幾鍾意宋熙年的~

琥珀宮

開心吸收勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:http://hk.apple.nextmedia.com/enews/real

原帖由 CACACAROL 於 15-07-09 發表
http://hk.apple.nextmedia.com/enews/realtime/20150709/53948785

陳智燊和宋熙年去年年中公開戀情後,身 ...

simple is the best~

男爵府

引用:係八卦雜誌知道佢地住我的屋苑。半年前,我

原帖由 Bobo5781 於 15-07-09 發表
係八卦雜誌知道佢地住我的屋苑。半年前,我入屋苑某座大堂,見到一位貌似宋熙年的靚女等lift,我望咗佢好耐 ...
真人靚過上鏡!

伯爵府

引用:Quote:原帖由 waiyumama 於 15-07-09 發表

原帖由 LedTV 於 15-07-09 發表
下,宋講英文都夾硬?
宋小姐好似aged 7 由大陸去左澳洲悉尼,所以英文都有番咁上下。

男爵府

引用:http://hk.apple.nextmedia.com/enews/real

原帖由 CACACAROL 於 15-07-09 發表

陳智燊和宋熙年去年年中公開戀情後,身 ...
有擔帶好男人

子爵府

兩個都幾好
Jason 直頭吸引又可愛
祝佢地幸福

男爵府

引用:唔知會唔會有jm好似我咁,搞唔清楚宋熙年同

原帖由 a0081051 於 15-07-09 發表
唔知會唔會有jm好似我咁,搞唔清楚宋熙年同宋芝齡呢?
我!我一直以為佢地係同一個人直到你提出呢個問題

大宅

幾中意佢兩個

男爵府

工作上分別接觸過兩人,男女方都係低調斯文型,有禮貌、有教養,唔係世界仔女口甜舌滑那類型。宋𤋮年雖然唔係絕色美女,但工作態度超好,勤力有耐性,儀容談吐得體,真人看起也較年輕。我覺得佢哋好登對。

別墅

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

引用:覺得佢地唔襯

原帖由 fatchu@home 於 15-07-09 發表
覺得佢地唔襯
幾襯吖

侯爵府

引用:Quote:原帖由 jtw_ki 於 15-07-09 發表我覺

原帖由 hudsonchui 於 15-07-09 發表
我覺得好襯喎!'
我都覺

男爵府

伯爵府

侯爵府

覺得個女的樣似37,個男人似29

99dogdog    發表於 15-7-9 22:55

珍珠宮

好襯