影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2018復活節勳章

引用:Quote:Pr0udfish 發表於 15-12-31 10:24 JM

原帖由 MC1128 於 16-01-03 發表
KBS拍記得你, 是野心之作, 但傳統觀眾應該好難接受, 放TVN可能更適合

我諗起三字經: 人之初, 性本善, 性相 ...
我睇完大賞,都有興趣再開返套不善良的女人,或者等睇埋遲下盧編同高賢貞套女人劇先。

子爵府

Pr0udfish 發表於 16-1-3 20:30
我睇完大賞,都有興趣再開返套不善良的女人,或者等睇埋遲下盧編同高賢貞套女人劇先。

...
呢套女主蔡時那, 我睇88 E0介紹嗰個時代的人物、社會, 先知佢同李美妍都係個代美少女

佢喺不善良的女人們劇中造型,初初好烏where , 大賞個晚就成個我哋中年版芳芳姐咁雍容

唔知你有無聽佢得獎心聲, 佢多謝編劇 寫好故事, 劇中人人有發揮, 都係主人公

子爵府

虎到金來勳章

引用:Quote:原帖由+Sumyeema1+於+15-12-31+發表

原帖由 Sumyeema1 於 16-01-02 發表
追到第九集,呢套好睇,劇情合理,只是女一個黑眼圈勁到呀……

劍寶寶眼睛不大,但眼神表達唔同層 ...
睇主君至識佢,鐘意佢個角色,睇記得你就睇到嗒唒糖 我直情覺得佢巧靚仔

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:Quote:原帖由 Sumyeema1 於 15-12-31 發表

原帖由 Sumyeema1 於 16-01-02 發表
追到第九集,呢套好睇,劇情合理,只是女一個黑眼圈勁到呀……

劍寶寶眼睛不大,但眼神表達唔同層 ...
追到十五集,幾個主角都知道大家身份……編劇點收科呢?

侯爵府

我啱啱先睇完記得你 (遲到好過冇睇~), 一句說話 : 超好睇 (好彩有睇~)

我平時唔會用app睇劇, tbb播我咪睇囉, kill me如是, 星星如是, 我見大家推介都只係記住在心中, 冇去搵來睇

上星期無無聊聊開viu app睇下, 搵到呢套記得你, 真係一睇不可收拾, 用左幾日睇哂, 而家個腦仲係不斷loop嗰d畫面, 好鬼失落~~

最鍾意兩兄弟和男女主的感情, 含蓄而情深, 好正~

其他人物都做得好好, 俊英和民都好可憐, 去到尾段, 一直想結局會點呢? 係咪要坐監呢? 還是同歸於盡? (通常韓劇都係呢d結局啦~), 但結局竟然係咁, 我覺得ok喎! 鍾意呢個結局!

呢套劇真心好好睇, 係我睇過的韓劇之中, 算係好top之一, 唔明點解收視咁低, 真係好可惜, 有點浪費了一班演員和劇組的心血, 如果tbb播就好啦!

希望多d人睇返呢套劇啦~

侯爵府

徐仁國, 我好鍾意睇佢, 因為佢型起上來, 真係好型, 身型又好喎, 雖然有時望望下又覺得佢好樣衰, 哈哈~

佢做的劇, 我好似睇過主君和高校咋, 都係因為tbb播我先睇

來緊佢有套新劇上, "38師機動隊", 睇完記得你, 好有興趣睇呢套, 唔知邊度有得睇? 希望viu app有啦~ (不過應該冇...) viu app睇劇唔錯, 又可以download來睇

伯爵府

估唔到,呢套"記得你",咁緊湊咁好睇,,晚上都要追幾集先訓!!
過好,每一天!

男爵府

tbb 無kill me heal me?

水晶宮

回覆樓主:

我之前都睇咗, 主要睇寶劍同徐仁國, 寶劍做奸角殺人,我覺得佢演技

象牙宮

減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 開心吸收勳章

miffyumiffy 發表於 16-9-14 22:17
我之前都睇咗, 主要睇寶劍同徐仁國, 寶劍做奸角殺人,我覺得佢演技
...

我睇記得你中毒㗎,收左佢做我情人啦

miffyumiffy    發表於 16-9-15 09:30

水晶宮

coo1068 發表於 16-9-14 22:33
我睇記得你中毒㗎,收左佢做我情人啦

真係男人唔壞女人唔愛你竟然睇呢套迷上寶劍

我呢兩日番睇了, 因為我之前睇前面飛了幾集, 依家睇番

寶劍真係好好演技, 仇恨, 變態陰沉個樣好恐怖, 同人肉搏時又好鬼狼, 同佢真人性格完全唔同, 佢果時呢套戲攞男配真係實至名歸

寶劍依家咁紅, 唔會再做奸角, 所以呢套我番睇了

別墅

Viu TV今晚有得做!徐仁國朴寶劍

首頁

尾頁

跳至