影視娛樂

跳至

首頁
12345...13

尾頁

大宅

回覆:有無人睇緊《記得你》

追緊呀!故事結構性唔錯,每件案件都主角事件有牽連,好佩服作家寫得咁好。D.O. 值得一讚!

伯爵府

2018復活節勳章

睇完12集,雖然誰是誰已經清楚揭曉,但懸疑仍然未解,好緊張,好好睇!

一切直指李民是殺人兇手,其實又未有確實證據喎,甚至李俊英是否所有事情的幕後主事者呢個鋪排,都可以在來緊4集反轉,劇本真是寫得好聰明!

民可能是個真怪物,但呢個角色設定好得人憐惜啊!朴寶樹今集演得超好,表演嗰種被遺棄,被遺忘的憤怒,生氣,悲哀及怨懟,把握得好到位,真的打動我呀。兩兄弟的real bromance好奇妙,事實李民是好愛好依戀阿哥。他話阿哥你認不出我來,真是好委屈睇到我心疼。愈睇愈鍾意呢位演員呀!

結尾官方認證了李賢心愛的人是智安,但其實李民同樣危險!預感結局可能是弟弟幫哥哥擋刀擋槍,或者阿哥親手送弟弟入監獄,嗚嗚…

大宅

回覆 Pr0udfish 的帖子

真係好緊張,硬係覺我佢地爸爸都有D野,而且都未知弟弟係咪連環殺人犯,而家整係知佢安排棄屍﹗﹗佢同李俊英既關係都好微妙,重係度討論案中犯人既行為。
好想快D追哂佢﹗

伯爵府

報到報到...有睇有睇...

DO做得好好...但係大個左嘅李俊英我覺得麻麻..

其實我主要係睇朴寶劍...HEHE

伯爵府

2018復活節勳章

引用:回覆 Pr0udfish 的帖子真係好緊張,硬係覺

原帖由 Moinblack 於 15-07-30 發表

真係好緊張,硬係覺我佢地爸爸都有D野,而且都未知弟弟係咪連環殺人犯,而家整係知 ...
好多謎未解, 弟弟係兇手? 李俊英係兇手? 定真正兇手另有其人?

呢三個有著可憐人生的人, 究竟邊個係怪物?

李賢爸爸同智安爸爸做過咩呢?

李賢媽媽因何過世呢?

李賢失去的記憶是什麼呢?

檢察官去左邊?

仲有個身份係孤兒的警察, 係咪伺機報緊仇?

仲有4集, 希望編劇大人記得給答案啦

《記得你》真心好睇, 可惜收視低迷啊!!!

伯爵府

2018復活節勳章

引用:報到報到...有睇有睇...DO做得好好...但係

原帖由 菲比108 於 15-07-30 發表
報到報到...有睇有睇...

DO做得好好...但係大個左嘅李俊英我覺得麻麻..
我第一次睇朴寶劍,愈睇愈好戲,愈睇愈靚仔,如果改下個髮型就perfect喇

子爵府

Pr0udfish 發表於 15-7-30 16:17
我第一次睇朴寶劍,愈睇愈好戲,愈睇愈靚仔,如果改下個髮型就perfect喇

...

呢套朴寶劍做得好嗎?

之前睇佢做交響情人夢, 好細路仔, 發揮不大

等你追晒,我再考慮開

(應該係韓版明日如歌)

伯爵府

2018復活節勳章

引用:Quote:Pr0udfish 發表於 15-7-30 16:17 我

原帖由 MC1128 於 15-07-30 發表
好!真的很好!
仲有我前面講過,他眉宇間好有趙公子影子,所以我like呀!

你竟然有追交響情人夢?我兩集就拜拜,完全無留意過朴寶劍。

伯爵府

回覆 MC1128 的帖子

我睇明日如歌時..已經覺得佢唔錯...

今次呢套戲..記得你...佢眼神傳譯得唔錯...咁多個角色..

我會LIKE DO, 朴寶劍, 同埋果幾個警察

如果講劇情黎講....就冇夜行同鬼神咁精彩

子爵府

Pr0udfish 發表於 15-7-30 16:28
好!真的很好!
仲有我前面講過,他眉宇間好有趙公子影子,所以我like呀!
係,好奇, 睇晒明日如歌, 個期應該好空虛

因為想睇周元

伯爵府

2018復活節勳章

引用:Quote:Pr0udfish 發表於 15-7-30 16:28 好

係,好奇, 睇晒明日如歌, 個期應該好空虛
原來你鍾意周元,咁來緊套龍八就等你報告喇。

子爵府

Pr0udfish 發表於 15-7-30 17:12
原來你鍾意周元,咁來緊套龍八就等你報告喇。
又未到鐘意程度, 當時explore有咩好的男星, 有人話佢做good doctor 好, 睇咗, 的確演得唔錯,但受限於劇種, 想睇吓佢正常靚仔樣, 所以睇明日如歌

子爵府

Pr0udfish 發表於 15-7-30 16:17

...
徐仁國呢? 做成點?

伯爵府

2018復活節勳章

引用:Quote:Pr0udfish 發表於 15-7-30 16:17 我

徐仁國呢? 做成點?
成個full cast 都好好架,最最最出彩一定是wuli嘟嘟

徐仁國演得出角色的沉著冷靜,相當唔錯,只是我覺得個角色大部份時間唔算太難carry。最新一集一場對手戲呢,我認為朴寶劍的角色心理呈現得更有層次,更表達到角色的複雜情緒,愛恨交織,好搶眼。

呢套劇透太多會失去緊張性的,你唔好睇太多前文喇。

cat囝    發表於 15-8-1 21:17
MC1128    發表於 15-7-30 18:03

侯爵府

引用:岩岩開始睇講查案,都幾懸疑,有成4.6分,

原帖由 Moinblack 於 15-07-10 發表
岩岩開始睇講查案,都幾懸疑,有成4.6分,有D.O. 客串,感覺都唔錯
報到

大宅

檢查官已經交代左喇~
碼頭單案其中一具棄屍係佢﹗
D.O. 同朴寶樹真係唔錯,細佬阿民真係睇到佢又愛又恨佢哥哥。

伯爵府

回覆 MC1128 的帖子

係...GOOD DOCTOR真係好好睇..

伯爵府

嘩...你深入分析得好好呀...

伯爵府

2018復活節勳章

引用:回覆 Pr0udfish 的帖子嘩...你深入分析得好

原帖由 菲比108 於 15-07-31 發表

嘩...你深入分析得好好呀...
我睇到論論盡盡就真,jm唔提我都唔記得碼頭其中一條屍體係檢察官。

死得人太多,睇到我亂曬

複式洋房

為左D.O.而睇
結果迷上左套劇

首頁
12345...13

尾頁

跳至