嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

現時7wk多,害喜情況嚴重,勁攰、想嘔嘔唔出、又唔想食野、口勁淡。好辛苦,有什麼可以舒緩?

子爵府

回覆 yanng0905 的帖子

只想講,每個階段都有唔同辛苦。

複式洋房

回覆:陀孖b頭3個月會否更辛苦?

同樓主情況一樣,諗食咩都已經嘔緊...
幸好我而家12w, 害喜好返些小,望到食物冇嘔心感覺,但食完都有嘔
我覺得係勁辛苦..一d 都唔enjoy, 瘦左15磅
最高峰一日嘔廿個次以上,次次都有血絲
大家加油

複式洋房

回覆:msjade 的帖子

過去了就可以享受啦!加油~~

複式洋房

回覆:yanng0905 的帖子

我諗人人情況唔同,我8week 前係咁食,食極都唔飽,8-12week 就開始反胃,咩都唔想食,但好彩食落口既都無嘔出黎,只係刷牙時作嘔,果段時間輕左3磅,12week 之後就食食食唔停,一日五六餐都唔夠,特別係夜晚真係食極都唔飽, 短短三個月增加左二十磅。
荷爾蒙真係好影響情緒同食慾,樓主唔洗太擔心,最緊要心情保持開朗!

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 畀面勳章

我頭3個月無乜點嘔, 不過食日口淡淡,無胃口食野,食少少野個胃就好唔舒服,仲瘦左, 3個月後就好好好大食, 食晒一盒飯仲可以食4個蛋撻..

複式洋房

我都係孖呀,而家11weeks , so far 無咩特別辛苦呀,我建議小食多餐真係會好的

男爵府

減齡達人勳章

我都係陀孖B 呀,而家岩岩14wks. 7 wks 開始間唔中嘔,感覺而家仲密左。希望快d 到中期最無唔舒服既時候啦

別墅

我而家就快14週啦。
我今次孖胎害喜係辛苦啲,個胃唔舒服但都食到野,所以沒輕到。但過左12週就真係舒服好多。

大家加油。

大宅

我依家都系14週,之前的生活簡直唔係人過,瘦左廿磅,食左止嘔藥依家慢慢好,大家加油

子爵府

我覺得後期辛苦d,個肚又大又重…bb頂住個胃又食唔落野…水腫又勁…

大宅

第一胎,同卵,而家27week
頭3個月嘔到7彩,過左之後好好多,只係間唔中嘔,到呢幾個星期我又嘔返,好似頭3個月咁

子爵府

引用:我覺得後期辛苦d,個肚又大又重…bb頂住個胃

原帖由 coraor 於 15-07-25 發表
我覺得後期辛苦d,個肚又大又重…bb頂住個胃又食唔落野…水腫又勁…
由第幾個月開始禁?驚……驚。

子爵府

引用:Quote:原帖由 coraor 於 15-07-25 發表我覺

原帖由 opuyo_kannus 於 15-07-26 發表
由第幾個月開始禁?驚……驚。
我6個月已經開始係咁喇…

別墅

簡直渡日如年,嘔到收吾到制,要入急症室

別墅

唔係化... 我而家先8週... 已經嘔到不能自拔!仲諗住過左12週會好d... 擔心

大宅

看個人.

我非常幸運,一點也不辛苦.

第一胎, 單卵雙胞胎.

現已三個月人仔.

12W 前小食多餐就ok.

一定不能空肚, 空肚就想嘔.

唔想飲水, 飲水就想嘔所以飲湯, 蜂蜜水和果汁.

12W 後完全回正常, 食量也跟之前一樣.

放心12W 後會好很多!

別墅

我都係剛照到孖,同卵,自從有左就一直嘔,希望到十二周好d ,大家加油。

首頁

尾頁

跳至