樓市動向

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有無JM知大概幾時先有機會審查或者派到我

男爵府

回覆:Fanfan310 的帖子

133我諗審查大約要2017派屋2020

大宅

我G132都等左3年都未審查.....我都想知要等幾耐

複式洋房

引用:133我諗審查大約要2017派屋2020

原帖由 wcm991101 於 15-07-13 發表
133我諗審查大約要2017派屋2020
唉,好灰

複式洋房

引用:我G132都等左3年都未審查.....我都想知要等

原帖由 eeyore_fy 於 15-07-14 發表
我上次打去房屋處問過,佢無答我大概要等幾耐,但係佢好凝重咁講左句:都起碼要等一段時間

男爵府

1307 審左成年都冇郁,派樓同審查相差3m個號碼,我諗都要一段時間了

男爵府

引用:Quote:原帖由 eeyore_fy 於 15-07-14 發表

原帖由 Fanfan310 於 15-07-14 發表
我上次打去房屋處問過,佢無答我大概要等幾耐,但係佢好凝重咁講左句:都起碼要等一段時間

...
建議樓主冇2017都唔好望了,只會自己激心

複式洋房

引用:Quote:原帖由+Fanfan310+於+15-07-14+發表

原帖由 wcm991101 於 15-07-14 發表
建議樓主冇2017都唔好望了,只會自己激心
真係好心急:-(因為一來唔想同奶奶住,二來個女而加就可以訓bb床,再過多一兩年都唔知訓邊,老公人工又唔夠搬出去

男爵府

引用:Quote:原帖由 wcm991101 於 15-07-14 發表

真係好心急因為一來唔想同奶奶住,二來個女而加就可以訓bb床,再過多一兩年都唔知訓邊,老公人工又唔夠 ...
忍多5年吧如果真係急,可以審查完申請綠表買二手樓,九龍區我見到有160-200萬的,綠表可以同銀行做9成按揭,大約20萬就可以上車

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

回覆:擴3 G133xxxx

咁市3 1262下年有無機?

大宅

回覆 Fanfan310 的帖子

雖然我唔係同屋企人住, 但係年年比人加租,我都好快頂唔住......

複式洋房

回覆:eeyore_fy 的帖子

係丫出面租屋真係好貴,我有個小朋友又唔可以住劏房租得太細,無一萬走唔甩,仲要未計水電煤雜費,所以而加唯有無了期咁等

複式洋房

引用:Quote:原帖由+Fanfan310+於+15-07-14+發表

忍多5年吧如果真係急,可以審查完申請綠表買二手樓,九龍區我見到有160-200萬的,綠表可以同銀行 ...
我而加唯有等,鬼叫自己窮

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

真係好難頂, D NO又唔郁, D租又貴... D樓其實比左D咩人?? 我由2010年6月等到依家LU~

複式洋房

引用:真係好難頂,+D+NO又唔郁,+D租又貴...+D樓其

原帖由 bbpompom 於 15-07-14 發表
真係好難頂, D NO又唔郁, D租又貴... D樓其實比左D咩人?? 我由2010年6月等到依家LU~ ...
咪比d大陸人囉,唔係想歧視佢地,但係就真係唔知點解d屋村大部分都係大陸人,真心燥

男爵府

引用:Quote:原帖由 bbpompom 於 15-07-14 發表真

咪比d大陸人囉,唔係想歧視佢地,但係就真係唔知點解d屋村大部分都係大陸人,真心燥

...
因為香港男人好多搵大陸女人?申請公屋又不超額

複式洋房

因為香港男人好多搵大陸女人?申請公屋又不超額
咪即係我老公丫哥個老婆囉上年結婚岩岩拎左香港身分證,一結婚又話要買樓幾百萬未開頭又話我老公無鬼用要癡丫媽住,轉頭咪又走去申請公屋

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

大宅

同你一樣都係G132都唔知等幾耐

hoiyiuma

大宅

回覆 hoiyiuma 的帖子

我係第二個網既討論區話最快都2017先有得審

首頁

尾頁

跳至