在職全職

跳至

首頁
23456...8

尾頁

水晶宮

引用:我公司請緊temp 秘書,約三個月,有Jm 有興

原帖由 happy2115 於 15-07-16 發表
我公司請緊temp 秘書,約三個月,有Jm 有興趣嗎?灣仔區
請問番幾多日,人工around幾多到?

大宅

引用:Quote:原帖由+happy2115+於+15-07-16+發表

原帖由 rachel_ching 於 15-07-16 發表
請問番幾多日,人工around幾多到?
月薪10k,五日半,9-6, 星期六9-1,每日不用ot準時收工,灣仔區,較近金鐘地鐵站

水晶宮

引用:Quote:原帖由 rachel_ching 於 15-07-16 發

原帖由 happy2115 於 15-07-16 發表
月薪10k,五日半,9-6, 星期六9-1,每日不用ot準時收工,灣仔區,較近金鐘地鐵站

...
可以點apply

大宅

引用:Quote:原帖由+happy2115+於+15-07-16+發表

原帖由 rachel_ching 於 15-07-16 發表
可以點apply
已pm你,thx

子爵府

愛美的媽媽 發表於 15-7-16 18:04
admin如果大學畢業生市價會高嗎?我成日都驚開價太高....如果大學fresh grad有12K就真係 ...
我幾年前fresh grad都係咁嘅價喎?!我個AA都over 20K啦

大宅

回覆:有冇媽媽揾緊工?一齊分享下。

我都搵緊工呀,做咗ftm已經3年幾,5月中開始返份工,不過呢間公司好新,我見工時問佢假期同大假之類都話公司未決定,當時個經理就話office同事應該會係放紅假嘅,但返咗之後先知係放勞工假同一星期返足6日,又經常ot到暈,所以我決定唔做啦,繼續再搵過

子爵府

引用:Quote:愛美的媽媽+發表於+15-7-16+18:04+ad

原帖由 MyTulip 於 15-07-16 發表
我幾年前fresh grad都係咁嘅價喎?!我個AA都over 20K啦
真架?我同一個今年畢業生一齊in admin,佢開價10k所以我真係唔知宜家市價

男爵府

引用:我都搵緊工呀,做咗ftm已經3年幾,5月中開

原帖由 ravian 於 15-07-16 發表
我都搵緊工呀,做咗ftm已經3年幾,5月中開始返份工,不過呢間公司好新,我見工時問佢假期同大假之類都話公 ...
人工如何? 都幾刻簿。。

男爵府

引用:Quote:愛美的媽媽+發表於+15-7-16+18:04+ad

原帖由 MyTulip 於 15-07-16 發表

請問你公司仲請唔請其他位?有興趣!

子爵府

回覆 ravian 的帖子

吓,咁你簽contract時無寫明details?

子爵府

愛美的媽媽 發表於 15-7-16 23:27
真架?我同一個今年畢業生一齊in admin,佢開價10k所以我真係唔知宜家市價 ...
你有幾多年experience同咩education background? 12K,我係講緊receptionist,唔係admin

大宅

回覆:MyTulip 的帖子

因為我入職時間公司都未正式開張架,連contract都未有,個經理只係話好多嘢公都未決定

大宅

回覆:西檸 的帖子

人工13k囉,話有30蚊ot,我以為係30蚊一個鐘,原來係ot超過一個鐘先有30蚊晚飯津貼咋,本來都諗住做下先架,但實在太頂唔順啦,返工咁耐都幾乎無試過準時放工呀

伯爵府

MyTulip 發表於 15-7-16 09:23
我諗係睇工種,我公司兩個月內請administration assistant, 又請IT 同 receptionist

...
而家仲請唔請人呀?我都係TARGET一D receptionist工,有相關經驗。

子爵府

引用:因為我入職時間公司都未正式開張架,連cont

原帖由 ravian 於 15-07-17 發表
因為我入職時間公司都未正式開張架,連contract都未有,個經理只係話好多嘢公都未決定

...
咁你第一日返工又冇signed contract?
我之前都幫新公司setup, 當details 未confirm,我會先出offer letter. 但annual leaves, office hours 同 有冇group medical 呢啲一定要listed.

子爵府

引用:人工13k囉,話有30蚊ot,我以為係30蚊一個

原帖由 ravian 於 15-07-17 發表
人工13k囉,話有30蚊ot,我以為係30蚊一個鐘,原來係ot超過一個鐘先有30蚊晚飯津貼咋,本來都諗住做下先架 ...
咁刻薄,走啦

水晶宮

回覆:有冇媽媽揾緊工?一齊分享下。

想揾份正常office job都咁難

複式洋房

做了三年全職媽媽,現想搵文職partime 上午半天

文職partime一般是時薪定月薪?

如時薪,80/hr會唔會要求高左呢?

我應叫價多少?可否比意見?

大宅

回覆:MyTulip 的帖子

我入職果陣咩文件都無簽架,基本返工時間同假期都係口頭承諾,人工有見工時offer咁多,但其他嘢就⋯

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

lusciniafung 發表於 15-7-17 11:55
做了三年全職媽媽,現想搵文職partime 上午半天

文職partime一般是時薪定月薪?
80/HR緊係高啦, 我覺得咋!依家時薪32.5, 你番半日等於人地一日人工喎.......
我諗應該好難

首頁
23456...8

尾頁

跳至