想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

我都係31 JUL / 01 AUG due day. 今晚或者明天排..... 第2個CYCLE, 有飲滴雞精, 有睇中醫, 葉酸間唔中先食下. 想學人飲黑豆水, 不過飲左2次就喉嚨痛了。

別墅

回覆:sg51244 的帖子

想問下,咁我都係由今日開始數14日?

別墅

回覆:Fhibeeku 的帖子

我個中醫話男人要用36小時recover,佢教我係隔一日嘅朝早做仲好話連續兩晚做。

別墅

個指數流流地,我都靠肉眼當時睇為準,信自己對眼,唔好諗咁多。加油!

別墅

回覆:ellenchild 的帖子

精子係裡面可以生存2至3日,卵子可以生存24至48小時,有緣就會等到相遇。加油。

別墅

假設你係15號排卵,即係體溫上升的一天,如果你14號,同16號都有do. 以14號同16號中間相隔36小時,即係14號晚同16號朝早,或者15號朝早同16號晚,2者皆可, 就係最理想, 我都係中醫教我。我啱啱就係問過中醫同一個問題。

別墅

受孕期即係不是安全期,我咁理解。哈~受孕期都有機會係精子係裡面等3至4日,等到排卵架~ 只係愈接近排卵日dodo受孕機會愈高。

別墅

我老公今晚都買左生蠔,明早再補多次。

別墅

引用:我29/7 due day, day 16 - 15/7 紅d 粗深

原帖由 MrsTY 於 15-07-17 發表
我29/7 due day, day 16 - 15/7 紅d 粗深 應該係呢日排卵,但我17/7 今日先體溫先升高。
上個cycle 睇過西 ...
我都係有高有低架~ 我仲要day 20先排。

別墅

回覆:1-8左右due ,入黎分享下!

排卵後第10日,請問驗得未架?

別墅

Fhibeeku 發表於 15-7-27 16:06
痴下孕氣先!
咁樣有幾大機會?
我29DUE DAY, M 唔準, 6D同你一樣白雪雪~

別墅

cavy0511 發表於 15-7-27 11:18
回覆 Fhibeeku 的帖子

呢枝50MIU/ML,好唔敏感架,你起碼DUE DAY先用呢枝啦,太早啦~~~ ...
請教下, 點分敏唔敏感呀? 都冇寮你講的數據 (50MIU/ML)我有大偉6D 同秀兒早早孕同埋 金妙奇早早孕, 請問你知唔知邊種敏感D呀?
我今早排卵後10日, 用左大偉6D都係白板

別墅

cavy0511 發表於 15-7-27 17:41
回覆 boyboypig 的帖子

說明書普遍都有寫佢個檢測係幾多
好勁呀~ 唔該哂, 我明天試玩秀兒先, 我未用過

別墅

cavy0511 發表於 15-7-27 17:41
回覆 boyboypig 的帖子

說明書普遍都有寫佢個檢測係幾多
唉~~ 我今早用晨V驗秀兒都係白雪雪, 睇來都冇望了~

別墅

babypoohpooh 發表於 15-7-28 15:10
我個apps都係差唔多,寫住高溫9天!要繼續等!但其實根據排卵+14天的話,明天就會黎M, 之後每天都係關鍵的 ...
我同你一樣, 我個APP都係話我明天會M , 但係就排卵+13天, 今天完全冇谷M FEEL, 我估多數都唔中了, 希望有奇蹟啦~ 同你齊齊中啦~

別墅

babypoohpooh 發表於 15-7-28 15:18
Yes yes hope we have good news :D
我反而早幾日已有少少谷M feel, 子宮有少少痛。但今朝晨v 已fail.... : ...
呀~~ 我又係早幾日有谷m feel, 又係子宮時不時會痛, 先搞到我成日心絲絲想驗, 見到有多好jm都好早驗到。我中醫都叫我8月1 冇來m先驗。希望8月1 m小姐都唔好來啦~

別墅

sg51244 發表於 15-7-28 15:47
真係好想驗,但又怕再次見到白雪雪..

我寧願見到M小姐都唔想望到綠D白雪雪
唉~ 我2樣都唔想見......... 呢幾晚仲失眠添~ 咁搞法遲早傻~

別墅

引用:Quote:boyboypig 發表於 15-7-28 16:34 唉~

原帖由 sg51244 於 15-07-28 發表
我早2日都試過失眠...
又發夢拎住紅d綠d驗
真係驗到上哂腦
係呢個谷可以同你地傾下已經好好,如果唔係仲癲。到底幾先驗好呀?

別墅

引用:今日day26,大家覺得有無機會?

原帖由 小樂bb 於 15-07-28 發表
今日day26,大家覺得有無機會?
有。祝痴實

別墅

sg51244 發表於 15-7-29 09:59
用暖包或暖水袋放係小腹會唔會好d?
我暫時都係飲多d暖水咋~~
薑同暖水袋都可能會令子宮收縮架~ 我諗盡量唔好喇~

首頁

尾頁

跳至