跳至

首頁

尾頁

別墅

雪印touch奶粉沖調法

請問有無mami知道點開而家雪印touch,較大嬰兒奶粉.我買左罐想同BB轉奶,但唔識點開.說明只是話5匙沖200ML水(即7oz),今即是係唔係7安奶份量.我B食8安奶,今即是要幾匙,完全唔理解唔到.請賜教

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

日本奶粉大多係 30ML=1安=1匙奶粉...如果你BB飲8安=240ML=6匙奶粉...因為我BB飲BEANSTALK...其實同TOUCH同一間製造..我都係咁開比佢...
若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

別墅

原文章由 家家公主 於 08-6-29 08:04 發表
日本奶粉大多係 30ML=1安=1匙奶粉...如果你BB飲8安=240ML=6匙奶粉...因為我BB飲BEANSTALK...其實同TOUCH同一間製造..我都係咁開比佢...

唔該哂安安公主.

你B會會轉touch ar, 你食開beanstalk, 便便ok or not.有無濕疹

翡翠宮

原文章由 0226 於 08-6-30 00:26 發表

唔該哂安安公主.

你B會會轉touch ar, 你食開beanstalk, 便便ok or not.有無濕疹

我都想試下轉呀..因為BEANSTALK好多時都無貨..我又唔會一次過訂一大箱..因為我HOME好細..真係無位...起碼呢隻最MANNING都買到..不過我棍買一CAN比佢試下先..
我BB近排D便便OK...其實我覺得如果BB便秘都唔係好關奶粉事...真係要食多D纖維食物就OK...我而家比小米我BB食..好左好多...佢不嬲都無濕疹架...

[ 本文章最後由 家家公主 於 08-6-30 08:02 編輯 ]

若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

別墅

原文章由 家家公主 於 08-6-30 08:01 發表

我都想試下轉呀..因為BEANSTALK好多時都無貨..我又唔會一次過訂一大箱..因為我HOME好細..真係無位...起碼呢隻最MANNING都買到..不過我棍買一CAN比佢試下先..
我BB近排D便便OK...其實我覺得如果BB便秘都唔係好關奶 ...

家家公主,小米係咩ar.嘩你BB有成27lbs.我Bonly 20 lbs jar, 我見好多B食日本奶粉都長肉D,係唔係啦.
不過最緊要食左BB便便OK及皮膚好D就ok啦.
我都係試左2次,佢暫時肯食,便便就未知

翡翠宮

原文章由 0226 於 08-7-1 02:45 發表

家家公主,小米係咩ar.嘩你BB有成27lbs.我Bonly 20 lbs jar, 我見好多B食日本奶粉都長肉D,係唔係啦.
不過最緊要食左BB便便OK及皮膚好D就ok啦.
我都係試左2次,佢暫時肯食,便便就未知 ...

小米係好似D穀物咁...加埋落白米一齊煲..有好高鐵質同纖維..對腸胃好好...自從食左之後..少左便秘...就算有時2日先一次便便..都係軟身...只要唔好係硬就得啦...屙得好辛苦...
我尋日買左一CAN TOUCH比佢試左一餐..我BB都肯飲...因為同BEANSTALK一樣味道...
佢27磅已經係早2個月既事啦...唔知而家有無重到...

別墅

原文章由 家家公主 於 08-7-1 08:09 發表

小米係好似D穀物咁...加埋落白米一齊煲..有好高鐵質同纖維..對腸胃好好...自從食左之後..少左便秘...就算有時2日先一次便便..都係軟身...只要唔好係硬就得啦...屙得好辛苦...
我尋日買左一CAN TOUCH比佢試左一餐.. ...

想問下小米向邊買,咩牌子.

翡翠宮

原文章由 0226 於 08-7-2 00:49 發表

想問下小米向邊買,咩牌子.

我呢隻係有機小米..晌D SELL 有機食物既地方...百佳同WELLCOME有時都有架...仲有一間叫"點點綠"都有...

首頁

尾頁

跳至