親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問如果比較順路 ?
由京都RIHGA Royal Hotel Kyoto出發 , 分上午 / 下午行程

1)先去鳥居 (JR 京都去稻荷, 再返京都), 再搭巴士去清水去 ?

2)還是搭巴士去清水寺 , 再去鳥居 ? 會有巴士再去鳥居嗎?

男爵府

大宅

回覆:lala1125 的帖子

第一個好D,因為最後先去鳥居會太夜⋯⋯好多人話太晏去個邊較靜⋯⋯

男爵府

引用:第一個好D,因為最後先去鳥居會太夜⋯⋯好

原帖由 tristahk 於 15-07-16 發表
第一個好D,因為最後先去鳥居會太夜⋯⋯好多人話太晏去個邊較靜⋯⋯
謝謝回答

但請問可以由鳥居搭巴士去清水寺?還是返回京都再搭比較好?

大宅

回覆:lala1125 的帖子

我記得好似有巴士去但你要上網揾,我個時就去完去京都食lunch再搭巴士去清水寺。其實係無車直接到清水寺的,點都要行路先上到去,至少15分鐘,慢慢行

男爵府

減齡達人勳章

引用:Quote:原帖由+tristahk+於+15-07-16+發表第

原帖由 lala1125 於 15-07-17 發表
謝謝回答

但請問可以由鳥居搭巴士去清水寺?還是返回京都再搭比較好?
你可以上呢個網睇,係京都巴士路線圖。就咁睇應該冇車直接由清水寺去稻荷,要轉車。

http://www.city.kyoto.lg.jp/kotsu/cmsfiles/contents/0000019/19770/01BN(JPN)14322(MAP)0224.pdf

男爵府

引用:Quote:原帖由 lala1125 於 15-07-17 發表謝

原帖由 anniefish 於 15-07-17 發表
你可以上呢個網睇,係京都巴士路線圖。就咁睇應該冇車直接由清水寺去稻荷,要轉車。

http://www.city.kyot ...
謝謝你們回答

首頁

尾頁

跳至