自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問舊樓屋內的鐵喉會不會同樣含鉛?

e:公屋才有食水含鉛問題?私樓和商廈乜環境?
翁:一般而言,舊式樓宇才會有呢個問題,因為舊式水喉是用有鉛物質製造,新建大廈唔應該出現食水含鉛的。
http://goo.gl/84X1eQ

琥珀宮

水晶宮

回覆:請問舊樓屋內的鐵喉會不會同樣含鉛?

即係住舊樓的人一直都飮緊鉛水是正常的,住新樓果班人先要驗身

複式洋房

我屋企唐舊樓部份用鐵喉添

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

我估好多,因接駁位物料可能多數含鉛~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:我估好多,因接駁位物料可能多數含鉛~

原帖由 大力大力 於 15-07-16 發表
我估好多,因接駁位物料可能多數含鉛~
同意,仲有…水龍頭,用咩物料都會有影響水質

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

引用:我屋企唐舊樓部份用鐵喉添

原帖由 鬆馳狗 於 15-07-16 發表
我屋企唐舊樓部份用鐵喉添
我都係

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

引用:請問舊樓屋內的鐵喉會不會同樣含鉛?e:公

原帖由 Govinda 於 15-07-16 發表
請問舊樓屋內的鐵喉會不會同樣含鉛?
商廈有d有機會係鐵喉,朝早有時開水喉出鐵銹水

彩鑽殿

引用:Quote:原帖由 大力大力 於 15-07-16 發表我

原帖由 MsBusy 於 15-07-16 發表
同意,仲有…水龍頭,用咩物料都會有影響水質

侯爵府

親子王國15週年勳章

引用:即係住舊樓的人一直都飮緊鉛水是正常的,住

原帖由 ricecooking 於 15-07-16 發表
即係住舊樓的人一直都飮緊鉛水是正常的,住新樓果班人先要驗身

...

首頁

尾頁

跳至