自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

細佬我仲有4个月就要升職做老豆啦。希望能給予我既小寶寶一個舒適的環境。雖然吾想為BB既budget設上限,但亦吾想浪費,買埋一大堆野用一兩次就掉在角落,而且漫無目的去買野,吾知幾時買嘜同時理單亦好那脷。請各位過來人比下意見。

1. 我家位于綠色山坡旁邊,除沙塵外仲有一只每日luck好多毛既短毛housecat(已檢驗並冇帶蟲)。有冇必要買空氣清新機?

2. 有冇人用過自動吸塵機?效果如何?咩牌子/边樹買好?

3. 買BB床, BB車有D嘜要注意,边樹買平靚正?

4. 大家介吾介意分亨一下分娩前幾個月既shopping list

5. 有冇边D折扣咔、会員証、credit card要攞定

啊B老豆拜謝!!!!!

[ 本文章最後由 學做好爸 於 08-6-29 10:09 編輯 ]

洋房

多謝幾位前輩及準媽咪嘅意見。睇泥Jusco系必去首站。

揚Mami - 有冇D上樓BB用品店或2手二手市場可提供参考。可吾可以講下边D會員証系必攞。

Echoo - 3个月前就經friend介紹,interview左一次,揾左個經驗吾錯既陪月。

超人Baba - 我就系怕出現你個問題,屋企已經好多雜物,希望預防大problem於未燃。

Fengfeng - 你個Vbot幾$?每次要吸幾耐?我有一次系貓展見過類似產品。好衝動想買,結果個Sales哥哥demo時,掟左D米落地后吸極都吸吾到,所以縮沙。我記得呢Dvacum cleaner有個旋轉掃。有冇壞過?買replacement貴吾貴?

arm arm 開定個file summarize大家意見。希望任何意見陸逐有來。遲D post 番上泥幫下其他new parents。話吾定可以"對冧"蘇絲黃做埋夾價王。

洋房

原文章由 BellyButton 於 08-6-29 18:54 發表
我屋企有小朋友,又有長毛貓,都有用空氣淨化機,好耐之前「選擇」比拼過各牌子,SHAxP,比較好.

你可以出去再比較吓,大概2xxx蚊一部

Sharp边方面比較優勝?功能、淨化效能、安全、耗电量....

洋房

已經bookmark晒你地提供既website及summarize晒你
大家既寶貴意見。睇泥tomorrow有排忙。

重有,買BB野除左department store既大減價,會唔有固定既seasonal promotion。我橫掂吾系有急,梗系希望睇定D先買野la。

首頁

尾頁

跳至