少年成長

跳至

首頁

尾頁

大宅

禁止訪問

引用:女兒犯事,難過教唔好個女,也心痛唔知會點

大宅

引用:Quote:原帖由 abcannie 於 15-07-18 發表女

原帖由 Osyknip 於 15-07-18 發表
愛,只要人在,永遠不會遲,願你的愛能熔化女兒的心,一切可從新開始

...
是,希望能陪伴她改變

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 abcannie 於 15-07-18 發表
女兒犯事,難過教唔好個女,也心痛唔知會點,好難受。
不知係咪一判,就要分開了,難過自己之前無盡力,疏 ...
樓主,恕直言,你女女已經一次又一次偷你錢,你又教唔倒佢,為面子又唔肯報警,已經知遲早一定會出事... 唉…
而家衰左,幸好女女仍未滿18歲,情願佢被人教或者仲有機會改過,自己教唔倒真係要忍心d先得,否則縱容佢反而變成害左佢。

大宅

引用:Quote:原帖由 abcannie 於 15-07-18 發表女

原帖由 洋蔥頭媽咪 於 15-07-18 發表
樓主,恕直言,你女女已經一次又一次偷你錢,你又教唔倒佢,為面子又唔肯報警,已經知遲早一定會出事... ...
我明白的,教唔好個女心始終很內疚,只求她今次後改過

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 洋蔥頭媽咪 於 15-07-18 發表

我明白的,教唔好個女心始終很內疚,只求她今次後改過
唔好灰心,或者今次教訓真的可以把女女帶回正途亦未嘗壞事,對女女唯有多關心及溝通,孩子年紀還小,經歴鍛煉就會成長,總有天會明白父母苦心。加油!

大宅

引用:Quote:原帖由 abcannie 於 15-07-18 發表我

原帖由 洋蔥頭媽咪 於 15-07-18 發表
唔好灰心,或者今次教訓真的可以把女女帶回正途亦未嘗壞事,對女女唯有多關心及溝通,孩子年紀還小,經歴鍛 ...
多謝

大宅

回覆:abcannie 的帖子

媽媽,要加油!如果你信有上帝的話,就請你向祂禱告,祂必定垂聽的,也必會撫平你的憂傷!我也是媽媽,有一個18歳的女兒,也是令我流了不少的眼淚就捱大了,現在煩緊升學的問題,令我心力交瘁!

大宅

引用:媽媽,要加油!如果你信有上帝的話,就請你

原帖由 chrisjones 於 15-07-19 發表
媽媽,要加油!如果你信有上帝的話,就請你向祂禱告,祂必定垂聽的,也必會撫平你的憂傷!我也是媽媽,有一 ...
我知道的,一切交給主,
我有祈禱的,但每自己靜下來,總擔心到哭,我們一齊努力,多禱告

大宅

回覆:abcannie 的帖子

樓主,有什麼事可以上來傾訴,大家互勉!你自己也要看開一點,兒孫自有兒孫福,我們做父母的,只可以陪伴,守護,黑暗過後會有黎明
他在無可指望的時候,因信仍有指望
羅4:18

珍珠宮

好媽媽勳章

女兒犯事,難過教唔好個女,也心痛唔知會點,好難受。
不知係咪一判,就要分開了,難過自己之前無盡力,疏 ...
如果有法律要諮詢,可以pm問,看看是否可以幫到你!

大宅

回覆:chrisjones 的帖子

多謝你,我會加油努力,要做到交托給主。
有時想,現在的青年都難教,她犯搶劫,錯了,希望今次教訓後真的能改好,也不至於要天天擔驚受怕,怕他闖其他大禍。
求主幫助

大宅

引用:多謝你,我會加油努力,要做到交托給主。有

原帖由 abcannie 於 15-07-20 發表
多謝你,我會加油努力,要做到交托給主。
有時想,現在的青年都難教,她犯搶劫,錯了,希望今次教訓後真的 ...
係咪入左勵敬懲教所?好辛苦架 有無拎報告?

大宅

回覆:saladbaby812 的帖子

下星期才上庭,若是辛苦而真正教訓到她不再犯就好了

子爵府

好媽媽勳章

回覆:女兒犯搶劫,要上庭,心痛不安

樓主,撐住呀,只有爸媽不放棄,子女才有得救

請大家留意, 曾經有人係facebook開左我係bk個名既 a/c (Nopan Ma), 當然人人都可以叫nopan, 但此人仲偷埋我囡囡bk張相開fb, 有問題, 大家小心

男爵府

畀面勳章

辛苦都好
要經過歷練教訓
迷途羔羊先可以跨過障礙

侯爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

明白樓主的困境.

洋房

回覆:女兒犯搶劫,要上庭,心痛不安

明白樓主的心情! 不放棄! 願您女兒快成長,改過後,創造新的竹未來!

大宅

睛靈勳章

樓主, 囡囡現在在那裡? 可以的話, 趁未上庭之前, 用這一段時間, 比囡囡感覺, 雖然囡囡做錯事, 只要肯改, 父母一定會幫佢地, 支持佢地.

複式洋房

樓主,加油呀!囡囡終會明白媽媽苦心

首頁

尾頁

跳至