夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

各位,我係比老公當透明及教仔又同我鬥氣既jm,真係唔知點行落去。想離又唔知點算。。。大家比些意見我呀?
鬥氣事件:
同阿仔做功課,佢開電視。
阿仔有病要戒口,佢重特登買零食引誘叫阿仔,叫佢一齊食
我提醒阿仔,佢喝我唔好出聲
對阿仔好聲,對我就呼喝,有時阿仔都唔尊重我
永不同我出街,即使阿仔要求,都係拒絕話唔好……

大宅

回覆:好好自處 的帖子

你同你先生呢種關係維持左幾耐?仔幾大?你有冇經濟能力?你又幾大?

別墅

回覆:被丈夫當透明,教仔又同你鬥氣

維持左數年,但這二三年最差,仔都初小,我係ftm,都成4x,但都會開始搵工架!

子爵府

馬上去找份工作!這個男人可以和你白頭到老嗎?相信你心中已有答案。

大宅

嘗試下外出工作,不要將心思只放在家庭,要有自己的朋友,之後再看看關係會否改變。

別墅

引用:馬上去找份工作!這個男人可以和你白頭到老

原帖由 flowerrain 於 15-07-19 發表
馬上去找份工作!這個男人可以和你白頭到老嗎?相信你心中已有答案。

...
我知,所以好唔想同佢一齊生活,我會搵份工做,多謝提醒。

別墅

引用:馬上去找份工作!這個男人可以和你白頭到老

原帖由 flowerrain 於 15-07-19 發表

...
我一向外出工作,只係呢二年無做野,但做野都無改變到佢同我既關係。。。

公爵府

好好自處 發表於 15-7-19 09:20
我一向外出工作,只係呢二年無做野,但做野都無改變到佢同我既關係。。。

...
當初你放棄工作,他可有反對或不滿,是否佢不滿你沒工作,所以才這樣針對你。

複式洋房

回覆:Miulo 的帖子

如果返工,有自己生活圈子,少左係屋企時間,可能會好D!

別墅

引用:Quote:好好自處 發表於 15-7-19 09:20 我一

原帖由 Miulo 於 15-07-19 發表
當初你放棄工作,他可有反對或不滿,是否佢不滿你沒工作,所以才這樣針對你。 ...
佢以前都這樣對我,現在係更差,佢覺得佢既教仔方法才正確,我既有問題。可能你都講得啱,我會搵番份工作啦!

別墅

引用:如果返工,有自己生活圈子,少左係屋企時間

原帖由 wkit9762 於 15-07-19 發表
如果返工,有自己生活圈子,少左係屋企時間,可能會好D!
而家都係佢放工同星期六日,佢就會和我對著幹,曾經搬出去一段時間,個時就好些,但近排又搬回來呢!

水晶宮

你們的關係好薑呀, 你地有意見不合時係咪多數大吵收塲?

大宅

BK Milk勳章

似乎感情有變...最近才如此?可能要找婚姻輔導或者傾清楚...

大宅

BK Milk勳章

剛追 post, 似乎唔似有第三者,但是他一直不尊重你。你也開始心淡, 諗返出去工作,有後路比自己。
如果有娘家支持自己,不如在鬥氣時搬開幾日。我覺得維持在子女前受尊重或者有權威是重要的,否則連子女也恰慣左,無禮貌,再大就更難管束,怕學壞咋。加油!

別墅

引用:你們的關係好薑呀, 你地有意見不合時係咪多

原帖由 spikenard 於 15-07-19 發表
你們的關係好薑呀, 你地有意見不合時係咪多數大吵收塲?
佢係唔出聲,冷戰。。。我同佢傾,佢會好惡咁喝罵我。

別墅

引用:似乎感情有變...最近才如此?可能要找婚姻

原帖由 monlee313 於 15-07-19 發表
似乎感情有變...最近才如此?可能要找婚姻輔導或者傾清楚...
佢講明唔肯見輔導,佢永遠無錯,錯既係我。。。

水晶宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆:被丈夫當透明,教仔又同你鬥氣

搵野做
幫自己搵條後路
一個唔尊重自己既老公
留尼都冇用
仲會教壞細路

佢愛唔愛你 有幾愛 你應該心中有數

別墅

引用:剛追 post, 似乎唔似有第三者,但是他一直

原帖由 monlee313 於 15-07-19 發表
剛追 post, 似乎唔似有第三者,但是他一直不尊重你。你也開始心淡, 諗返出去工作,有後路比自己。
如果有娘 ...
你指我帶阿仔搬走?

大宅

其實如果仔都唔跟妳教既方式行,可唔可以試下用c6方式教仔?其實每一件事都有兩面既,好似我細個時候媽媽係Ftm,成日比佢捉住溫書,當屋企突然財困,媽媽要出黎做野,得自己溫書既時候反而更反彈,由全級前幾名跌落去全級中尾段⋯所以無話一定好一定唔好既教法既⋯

大宅

BK Milk勳章

你如果同佢吵架,火紅火綠,安排到咪試下。我覺得乜方法也可以試試,包括jm提議用你老公既某些教法。

首頁

尾頁

跳至