跳至

首頁

尾頁

複式洋房

馬鞍山中心有間新餐廳裝修緊。個名同佐敦間醬x韓國餐廳一樣,大家知唔知其實係咪同一間?
[img]http://www.baby-kingdom.com/static/image/common/mobile_v1.gif[/img]

複式洋房

好似係同一間
請問知唔知幾時開

男爵府

回覆:Debbie1234 的帖子

開咗喇,尋晚搭車經過見到門口有十幾人圍住門口等位,果陣先啱啱七點

記者朋友們唔該勤力D出去搵料寫新聞,唔好上網QUOTE我D留言落報紙啦,唔該!

子爵府

2018復活節勳章

回覆:馬鞍山中心 新韓國餐廳

把鬼
真係一次無回頭

子爵府

2018復活節勳章

我係講馬鞍山呢間
佐敦未食過,唔知係咪同一間

男爵府

引用:把鬼真係一次無回頭

原帖由 Alvinchun 於 15-08-04 發表
把鬼
真係一次無回頭
可唔可以分享下?

我淨係星期六朝行過門囗見佢準備開舖,門口寫住cash only 咋

記者朋友們唔該勤力D出去搵料寫新聞,唔好上網QUOTE我D留言落報紙啦,唔該!

子爵府

2018復活節勳章

引用:Quote:原帖由 Alvinchun 於 15-08-04 發表

原帖由 小蜜豐 於 15-08-05 發表
可唔可以分享下?

我淨係星期六朝行過門囗見佢準備開舖,門口寫住cash only 咋
好! 首先講少少背景資料,當日5:30前排隊,第一輪入坐,我地3人,同另一家3人搭一張長枱,好正常同合理的做法
問題嚟嘞:
1. 我地兩家都發現沒餐牌,侍應生叫我們等等,OK
後來發現等咩呢 噢!原來等先入坐的人落了單,餐牌才輪到我地 真環保
2. 我們在餐牌內選好了,咁落單啦侍應生就同我地講,呢樣無供應,嗰樣無供應,連飲品都如事 咁C6就話咁不如你講你地有咩呀?最後選了一碟豬肉同一碟牛肉來燒
3. 同搭枱的一齊落單,人地食完第一碟了,我地就請侍應生跟跟,原來漏單
4. 食物終於嚟啦 侍應生要在點菜紙上劃去到咗嘅食物,但佢豬牛不分,明明拎碟牛嚟,但睇咗好耐之後,劃咗豬嗰行,我話呢碟係牛嚟㗎!佢就連牛嗰行都一齊劃埋
5. 最後,亦都係最 因為漏了單,搭枱的一家已食完走了,我地碟豬肉才剛剛到,這時負責帶位的女士(疑似老闆娘) 帶了6人入來,指住我們,對他們說,你地等陣,一陣佢地走咗就比晒成張枱你地 大佬佢地6人就係客,我地3個唔係客呀 未見過人咁做生意囉係你地漏單咋好似我地霸佔,唔比你做生意咁,痴線

p.s. 價錢,份量與味道,各人價值不同,我唔評論嘞!

男爵府

上星期五去過, 我覺得無得攞飛好麻煩, 要排隊等入座, 大熱天時, 仲要馬路邊又無冷氣, 佢地仲要人齊先入得, 唔同要一家大細企係樹一齊等一齊熱咩? 老實講, 我唔會再去幫襯囉!
我去到排第一位係個先生同佢囝囝(幼稚園), 好配服佢咁好耐性, 佢老婆未到, 所以佢同個仔都要睇住後面人齊既入座, 佢地繼續企.

子爵府

依間我覺得算唔錯,韓國老闆同個女人好搞笑,幾風趣,仲教我講韓文添~
嘢食一般,因為仲未有酒牌,所以如果想飲酒(啤酒、燒酒.....),要自己帶去。
佢由於唔夠人手,廚房準備唔切,所以暫時只做晚市;間唔中有午市。
我去到,服待OK,當然唔可以要求5*級啦。佢啲女待應生手,有時唔記得邊檯打邊檯,叫都OK唔黑面,我覺得比時間會改善到。
佢的豬腩肉一般,豬心OK,牛肋骨一般,牛脷一般,雞OK,大醬湯OK。我同老闆提意見,佢都接受。這間沒有醬油蟹,要佐敦店才有。
價錢唔算貴,當然唔平喇,食飽平均要二百幾蚊一個人。出九龍咁嘅價錢有很多選擇,但mos就算係咁~我下次會試芝士炒年糕呀嗰啲~
有心幫襯,第一輪五點半開始,唔想等太耐假日起碼五點二三要排隊。
至於唔派飛,姥姥都唔派,一樣大把人排隊;我覺得姥姥不外如是,食物質素仲差過翡翠,只是不收加一而已~
反而間PRC,啲肉、扒越來越唔惦,講極都唔改,服務就ok嘅。佢意粉同麵飯都算唔錯。依間就黎入我的黑名單~

禁止訪問

大宅

回覆:Alvinchun 的帖子

完全同意 d肉靭到呢~

子爵府

2018復活節勳章

回覆:akumaeri 的帖子

大宅

回覆:馬鞍山中心 新韓國餐廳 ?

試左啦!好一般,選擇不多。

首頁

尾頁

跳至