夫婦情感

跳至

首頁
12345...8

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

我有3個金蘭姊妹, 四個好朋友, 差唔多一齊結婚, 一齊生仔.

昨日收到消息, 最恩愛個一pair, 個男人竟然因為大陸件二奶要離婚

最傷心的是, 其餘個2個姊妹現時仍受著老公有外遇/big 6 二奶的折磨~~~~~~~

四姊妹中, 只餘下我一個仲係整整齊齊.

我個心, 好唔平行, 總之e + 行出街, 只要見到big 6 都好憎佢地, 直情想 "車巴" 佢地.

大宅

啲大6女係衰但係d男人仲衰.

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

大6西冇個好人
順順利利 大吉大利       

禁止訪問

男爵府

mouth: 男人.....

女人,都係信自己好~ 夫妻如衣服,
唯有買個件新架啦~~
執著帶來痛苦、學習放下煩惱  

別墅

男人去滾, 都係衰. 但請妳的朋友, 都唔好咁傷心, 明天會更好.

翡翠宮

我不嬲都勁憎佢地,d行為成日都騎騎呢呢,有錢既就巴巴閉閉,以為自己有個爛臭錢就不可一世;無錢既就係要黎hk攞著數~~~

總之,乜都好似想同我地爭咁,同我地爭生bb床位、爭男人..........又鍾意打尖、大大聲講電話、又無禮貌..........惡行數之不盡~~~

都唔明佢地做乜係都要走黎hk,大家本來河水不犯井水,點知佢地落到黎攞著數不特止,仲要話對佢地唔公平~~~

總之,佢地就製造左好多社會問題~~~

不過,話時話依架hk有d新一代的妹妹仔都好不知所謂,我個fd都唔好得去邊,我依架都漸漸疏遠佢(本來同佢都幾fd),就係幾呢幾年發覺同佢係感情同性觀念上的距離越黎越遠~~~

幾年前,佢同一個有gf的男仔一齊(即係第3者),當時我已經唔多認同,不過,諗住佢一時諗唔通;點知,近排佢鍾意左個男仔,個男仔拒絕左佢,但佢仲刻意勾引個男仔,個男仔一早已表明就算同佢上床都只係當ons,唔會負責任,點知佢依然咁做,依架問番佢,佢仲話無後悔,佢仍然想keep住呢種開係,我再問佢比佢選擇會唔會做第3者,佢話會,仲自認自己好勝,明知無結果係都要試,直至得到為止~~~

我同佢越傾就越興,最後我話我無說話好講~~~

男爵府

原文章由 小manman 於 08-6-29 17:01 發表
我不嬲都勁憎佢地,d行為成日都騎騎呢呢,有錢既就巴巴閉閉,以為自己有個爛臭錢就不可一世;無錢既就係要黎hk攞著數~~~

總之,乜都好似想同我地爭咁,同我地爭生bb床位、爭男人..........又鍾意打尖、大大聲講電話、又無 ...

完全認同!!!

特別唔明D大6女人點解可以咁無恥,
同個男人結左婚, 申請左落o黎香港喇,
就算生左仔女都好啦,
都可以死出去做1樓1既......
佢地知唔知個醜字點寫ga!!!!!!
咁佢地既仔女點見人呀??????

o個D話自己唔係為錢嫁落o黎o個D,
唔好一味話人地歧視你地,
想令我地D香港人改觀既話,

就應該返上去同你地D同胞姊妹做下教育,
教下佢地咩叫『道德』, 咩叫『廉恥』!!!!!!

仲有呀, 唔好當自己係正牌香港人,
咩都無為香港做過就要擺香港人既福利,
咁同一D無賴搞埋D街頭騙案無分別,
差在隻水魚(香港政府)特別大條姐!!!!!!
如果你地真係咁有骨氣,
咪叫哂你o個D6299 c6姑9上哂大陸住囉,
香港人工大陸使都唔知幾正!!!!!!

而家D香港妹妹仔搞成咁都係D家長既問題,
一個二個縱壞哂,
生左又唔教都唔知搞咩鬼!!!!!!
你比佢自把自為就叫比佢自立喇咩!!!
咁咪當死哂呢班人囉!!!!!!
搶人男/女朋友又話係為自己爭取,
ons又話係『人生得意須盡歡』,
搞大個女仔個肚又可以話係個女仔蠢,
讀書唔成又賴老師唔好,
自己反叛又賴父母成日掛住搵錢唔理佢,
父母關心佢又話父母煩,
屋企無迫怇去學野又話父母令佢一事無成無栽培,
細細個比佢去學呢樣學o個樣又話無理過佢感受......

你話丫,
家陣D細路想點丫???????

珊瑚宮

畀面勳章

原文章由 SASA滾 於 08-6-29 15:36 發表
點止D大佬女人,2+D妹妹仔都唔知乜心態,明知有老婆有女友仲要同佢生仔,仲要上BK扮可憐

同意,而家D妹妹仔簡直唔知個醜字點寫, 明之人地有老婆都自動獻身, 扮細心/善解人意.. :-x

伯爵府

原文章由 小可愛11 於 08-6-29 19:25 發表

同意,而家D妹妹仔簡直唔知個醜字點寫, 明之人地有老婆都自動獻身, 扮細心/善解人意.. :-x

Me 3, that's why d 男人 like 妹妹仔, no pressure & responsibilities. :;pppp:

子爵府

原文章由 小可愛11 於 08-6-29 19:25 發表

可能d妹妹仔係果d大陸婆嘅後代,思想同道德同佢哋阿媽一樣,無計!

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

d大陸女人都唔知係咪狐狸精托世,專勾引人老公搞到人地家破人亡!
正一賤格!賤女人!!!

男爵府

大6女人好叻心計的.

我老公有個朋友,四十多歲, 已離婚, 算係半個有錢人啦, 咁係大陸有個二十歲的妹妹仔看上他,扮純情,成功TUM到老公個朋友,而家成日以旅遊身份來香港,個男人仲係香港買左一層樓俾佢來住...本來失婚男人再找個女伴好正常, 問題是,係人都知個女仔係看上佢D錢...因為個女仔係夜店到做...講左一個大話(但只有那個男人信),呃個男人同佢上左床後 (話自己係處女),要個男人負責任...

民房

讲到尾,D男人无自信,自卑,要揾D大陆女人,妹妹仔,先揾到所为男人尊严。
姐妹们,都系靠自己喇!

子爵府

好媽媽勳章

其實唔係所有大陸女人都衰...有d人好好...其實二奶除左大陸人...香港女仔都有...有學歷...有樣貌...有身材...

[url=http://lilypie.com][img]

大宅

我覺得未必係一竹篙打一船人, 都有好多大陸女人係好人, hk都有好多女人做二奶.

我反而覺得牛唔飲水唔gum得牛頭低, 係個男人衰, 就算唔係大陸女人, 而係其他女人, 好似是台灣妹, 日本妹, mk妹, 佢地都可以落搭o架.

係個男人問題!
十月變形記: http://hk.myblog.yahoo.com/bibu-fish

男爵府

原文章由 十月變形記 於 29/6/2008 06:19 PM 發表
我覺得未必係一竹篙打一船人, 都有好多大陸女人係好人, hk都有好多女人做二奶.

我反而覺得牛唔飲水唔gum得牛頭低, 係個男人衰, 就算唔係大陸女人, 而係其他女人, 好似是台灣妹, 日本妹, mk妹, 佢地都可以落搭o架.

...

我雖然都覺得唔可以一竹篙打一船人~ 因為我都見過有好好 + 好差既大陸女人! 只係我覺得比例上差既比好既多囉......

而我眼見到既大陸女人,佢地勾人老公 / 男友既"恒心毅力 + 勇於嘗試既精神".....唔知醜既程度又真係驚人到冇乜其他民族可以同佢地相比!

洋房

=.=!!!

其實有一些大6女人都係好好的
但係大6女人明知d男人上去大6做咩
所以盡量都唔好比男人單獨上去啦

如果難已避免的話就跟埋一齊上去啦
希望各位 開開心心 加油呀各位令媽咪

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

唔好意思~~~ 無論你地點講, 我都好憎big 6女人~~~ 真係好憎~~~

或者真係有好的, 不過唔好意思, 我識得人少, 未遇過一個好~~~~

男人係衰.

我個friend 個case, 我聽到, 見到個eight 公, eight 婆, 真係想車巴佢地

個賤女人同個賤男人係大陸生咗個仔. 佢話唔可以比個仔無名無份, 要申請佢落來, 再申請埋個賤女落來香港, 所以一定要同我friend 離婚!!!!!!!!!! 對仔女唔同我個friend 爭~~~

我朋友同佢生咗2個, 一仔一女, 佢地就唔駛父愛!?!?!? 唔駛整整齊齊一個家.

個個賤女人和個野仔就要?!?!?!!?

好氣憤, 好氣憤, 好氣憤, 好氣憤, 好氣憤

自從個賤男提出離婚後, 冇返屋企個多月.

e+ 我個friend 話唔想要對仔女, 話唔想比個eight 婆咁風流化活咁同個賤男一齊.

你地話點算好!?!? 個賤男話, 個2奶唔肯湊我個friend 對仔女~~~~~所以唔會同我個friend 爭~~~

e+ 個賤男唔比家用, 供樓, 學費, 雜費, 已經令到我個friend 喘不過氣~~~~

未離婚已經咁, 離咗婚仲駛止意比膳養費???

點算~~~~~

好憎d big 6+狐狸精~~~~

複式洋房

你朋友的CASE, 正正是我舊公司同事的CASE. 個賤男同佢老婆有兩個女, 之後搭上一個大陸婆, 發生關係, 個大陸婆仲生埋個仔, 個賤男為了個仔有名份, 就同老婆離婚, 同賤女人結婚.

有時都覺得天無眼, 但又有何辦法, 勸你的FRIEND, 真的要學懂放手, 不要用子女作為工具, 如果賤女人不想要佢的子女, 你的FRIEND都要好好努力揍仔女, 因為仔女落入大陸STEP MA 手, 都好慘, 沒有好下場.

原文章由 Pulmma 於 08-6-30 06:10 發表
唔好意思~~~ 無論你地點講, 我都好憎big 6女人~~~ 真係好憎~~~

或者真係有好的, 不過唔好意思, 我識得人少, 未遇過一個好~~~~

男人係衰.

我個friend 個case, 我聽到, 見到個eight 公, eight 婆, 真係想車巴佢地

...

首頁
12345...8

尾頁

跳至