夫婦情感

跳至

首頁
12345...8

尾頁

禁止訪問

男爵府

醒目開學勳章

勁憎big 6婆:;pppp: :;pppp: ,又無禮貌,鍾意打尖
:-P  :-P  :-P

複式洋房

原文章由 十月變形記 於 08-6-30 02:19 發表
我覺得未必係一竹篙打一船人, 都有好多大陸女人係好人, hk都有好多女人做二奶.

我反而覺得牛唔飲水唔gum得牛頭低, 係個男人衰, 就算唔係大陸女人, 而係其他女人, 好似是台灣妹, 日本妹, mk妹, 佢地都可以落搭o架.

...

Agree agree agree ! I know some Hk gril very love to
destroy other family and self family, she alway feel
greatest not shame !

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

對呀, 罪魁禍首都係d男人衰
我覺得未必係一竹篙打一船人, 都有好多大陸女人係好人, hk都有好多女人做二奶.

我反而覺得牛唔飲水唔gum得牛頭低, 係個男人衰, 就算唔係大陸女人, 而係其他女人, 好似是台灣妹, 日本妹, mk妹, 佢地都可以落搭o架.

...

一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

男爵府

Pulmma

對賤人甘衰,死老又甘唔付責任
叫你朋友唔好傷人, 要有行動唔好放過佢地,等佢地甘風流快活
-如有聯名戶口,去提晒d 錢,唔好益佢地
-找私家偵探影相,去大陸告佢地通姦,要坐牢的
-有樓死都唔好搬,換key

唔使對里的人客氣

原文章由 Pulmma 於 08-6-30 13:10 發表
唔好意思~~~ 無論你地點講, 我都好憎big 6女人~~~ 真係好憎~~~

或者真係有好的, 不過唔好意思, 我識得人少, 未遇過一個好~~~~

男人係衰.

我個friend 個case, 我聽到, 見到個eight 公, eight 婆, 真係想車巴佢地

...

大宅

好媽媽勳章

係啦, 我都覺big 6 女人衰多過好, 上面d文化真係同港女差好遠, 佢地剩係識靠男人, 毫無大志, 成日無所是是, 個腦剩係識諗點搵人著數, 靠人果d... 我之前有個Shanghai 已婚女同事, 攞到明同港女陷...同男上司出差上床博升職...d 手段真係訓晒身, 完全厚面皮...所以預到d大陸女真係要小心d

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

agree, 只怪男人花心
包二奶仲有好多原因
問題都可能出喺老婆身上
唔可以怪哂大陸女人

包大陸妹只因平
有$$嗰d都包明星啦

...

大宅

原文章由 Pulmma 於 08-6-30 13:10 發表
唔好意思~~~ 無論你地點講, 我都好憎big 6女人~~~ 真係好憎~~~

或者真係有好的, 不過唔好意思, 我識得人少, 未遇過一個好~~~~

男人係衰.

我個friend 個case, 我聽到, 見到個eight 公, eight 婆, 真係想車巴佢地

...

咁你唔好憎咁耐,憎多一陣好喇,你憎死佢都未死,啲勾人老公嘅女人咁無恥,佢哋睇到你因為佢哋成功勾到人老公而咁火滾會仲心涼!
因為佢哋真係不知廉恥架~~

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

原文章由 MNP 於 08-6-30 13:53 發表
我父母已離婚,大家各有各的生活, 我老豆60有多,因一次睇波時飲酒同咗照顧阿麻的big6女人(26y多)個女人有個6歲大的女,發生關係要負責任. 佢都低低地. 佢唔係為咗要來香港/拿你d錢. 所以我哋幾姐弟同佢反面.

真的好 ...
甘好笑?粵語長片咩?!

禁止訪問

翡翠宮

原文章由 angelaJJ 於 08-6-30 14:50 發表
係啦, 我都覺big 6 女人衰多過好, 上面d文化真係同港女差好遠, 佢地剩係識靠男人, 毫無大志, 成日無所是是, 個腦剩係識諗點搵人著數, 靠人果d... 我之前有個Shanghai 已婚女同事, 攞到明同港女陷...同男上司出差上床 ...

but呢樣野我兩睇~~~

我覺得大6婆其實唔係特別鍾意搶人老公,佢地情有獨鍾既係hk男人,佢地總之係hk男人就會兩眼發亮,好似見到黃金咁,hk男人對於佢地黎講就係"可以嫁黎hk、下半世生活無憂、係有信心的保證.........."不過,佢地唔明白上得去大陸玩既都唔方好男人,係好男人都唔會上去玩,所以,我覺得佢地搶人老公都係為左生活~~~

但hk的妹妹仔就唔同,佢地唔係為生活,相反佢地衣食無憂,太得閒諗埋d無謂野,玩到無野好玩,咪鍾意向高難度挑選,視搶到人地老公為榮,以為咁樣代表自己有吸引力,佢地根本就好勝~~~

所以,兩者的心態根本就唔同~~~

[ 本文章最後由 小manman 於 08-7-1 12:12 編輯 ]

男爵府

原文章由 小manman 於 08-7-1 11:15 發表

我覺得大6婆其實唔係特野鍾意搶人老公,佢地情有獨鍾既係hk男人,佢地總之係hk男人就會兩眼發亮,好似見到黃金咁,hk男人對於佢地黎講就係"可以嫁黎hk、下半世生活無憂、係有信心的保證.......... ...

可能係因為就算個男人無錢,
我地香港政府有丫ma!!!!!!

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

你地唔駛幫d big 6啦, 我憎到係一篙打死佢地, 包括埋個d 史前未進化, 用下體想東西的男人.

我friend 好好, 真係講野都唔大聲, 同個死佬捱生捱死, 一齊捱咗層樓(3xx萬, 供到死死下)

又有一對可愛又乖的細路, 一個大好家庭, 就係一個按摩妹加手破壞.

唔講由此可, 講起萬丈火~~~

複式洋房

同意, 但又可以點? 真要要看開點, 不要給這個大陸女人弄到自己有DEPRESSION, 那時誰人會可憐自己, 那個大陸婆會更開心呢!

原文章由 Pulmma 於 08-7-1 05:57 發表
你地唔駛幫d big 6啦, 我憎到係一篙打死佢地, 包括埋個d 史前未進化, 用下體想東西的男人.

我friend 好好, 真係講野都唔大聲, 同個死佬捱生捱死, 一齊捱咗層樓(3xx萬, 供到死死下)

又有一對可愛又乖的細路, 一個大 ...

珊瑚宮

畀面勳章

原文章由 小manman 於 08-7-1 11:15 發表

我覺得大6婆其實唔係特別鍾意搶人老公,佢地情有獨鍾既係hk男人,佢地總之係hk男人就會兩眼發亮,好似見到黃金咁,hk男人對於佢地黎講就係"可以嫁黎hk、下半世生活無憂、係有信心的保證.......... ...

基本上而家香港D妹妹係幾好勝, 再加上D蠢男人自以為好靚仔又或者以為好有定力:;pppp: , 咁咪 " 姣婆遇著脂粉客 " 衰埋一堆 lor !

水晶宮

點解我咁激動? 我有三個好好的朋友, 4個女仔, 細細個住埋同一層公屋, 一齊讀小學, 同一間學校, 中學兩個, 兩個咁, 讀同一間, 但係中學都係隔離, lunch 都係四個一齊食, 七年冇間斷過.

大家差唔多時間結婚, 差唔多時間大肚, 感情仲好過親姊妹

e 4年, 先後兩個好朋友的c6 係大陸有二奶, 一個離咗婚, 一個個仔仲細(今年讀升k1) 仲忍緊

而今次個friend 係我地四姊妹眼中, 最幸福的一個, 佢老公未變心前, 好到不得之了. 好到連對我地都好好. 知個老婆返新工, 仲會tea time時仲特登上老婆新公司, 買定西餅上去探班, 叫其他同事照顧佢老婆.

最恐怖係, 我地三姊妹, 係佢到話離婚前三星期仲約埋佢老公出去燒野食, 個時佢地仲你一啖我一啖, 邊會諗到可以係咁短時間話變就變

複式洋房

我明, 但又可以點? 我都好憎大陸婆, 絕對不是DISCRIMINATION, 而是好似我舊公司, 100%的大陸婆都是溝人老公, 攪到大好家庭家破人亡, 最慘人地有小朋友.

我想講這些大陸婆, 好自以為是, 佢地覺得自己靚, 身材正, 搶你老公米搶, 佢地無道德和良心, 佢地覺得自己無錯GA, 覺得人不為己, 天誅地

大宅

最衰係d男人, 要滾就結婚前玩, 結婚後人個心都唔定.

[ 本文章最後由 mdl832832 於 08-7-2 15:41 編輯 ]

大宅

我都好憎大陸女人...
最鐘意就係勾人老公...

水晶宮

男人係衰, 我都憎到......

我係想講, 唔係d cheap 精, 妖精big 6 婆, 我諗我地d 香港女人會少d 担心law~~~~~

首頁
12345...8

尾頁

跳至