夫婦情感

跳至

首頁
34567...8

尾頁

大宅

我雖然睇唔起d大6女人出黎攪攪震, 唔安守本份.. 但更加憎d賤男羅, 無佢地, d8婆又點落黎, 點有下一代呀!!

大宅

yes, I also do not like them. I was waiting for the mtr to arrive in the platform, those mainland china people push me away with my 1 yrs ago baby on my arm.(I was lining up at the front of the row), their was plenty of seat as Tsuen wan is the first stop.

別墅

回覆 #1 Pulmma 的文章

嘩!你地鬧得好激呀!
D大陸女人,真係冇個好,
間值知所謂!
但係,你估D HK 男人又好咩!
佢地玩完玩淨,未又掉!
正賤貨

[ 本文章最後由 1123cat 於 08-7-12 22:54 編輯 ]

大宅

好媽媽勳章

我對大6 女人冇乜反唔反感, 但佢地面皮厚就一定系!
不過牛唔飲水点"暗"得牛頭低 , 最賤都係D男人, 唔系佢地邊得有O甘多大6女人落黎!

別墅

以前D HK男背,一件貨板,
依家,D HK,背幾件貨板!
我地千其未低估HKD男人呀!
可能佢地D野仔,
仲長過巴士條龍呀!

[ 本文章最後由 1123cat 於 08-7-12 23:02 編輯 ]

別墅

回覆 #72 lisfamily 的文章

我同你一樣
賤貨消失左,又話分左手
問心吖,信c6一成都死la!
諗都唔好諗
提早當c6死左好過啦!
:;pppp:

禁止發言

複式洋房

你講也有你的道理, 你的說話都講出好多香港男的心聲! 所以唔掛得咁多男人覺得大陸女人好, 三番四次上大陸找女人, 仲要我地港女仔學下人, 檢討下!!!!!

原文章由 SingleDaddy 於 08-7-13 00:24 發表
I really think this topic is not fair for any women from mainland china. I am sure that they never came to HK and get your husband, so in this case, it is your own husband's fault. Not them

[ 本文章最後由 laimanw 於 08-7-13 21:15 編輯 ]

複式洋房

原文章由 ahli 於 08-7-10 23:14 發表
絕對同意,我地啲土生土土長嘅香港人,辛辛苦苦返工,交稅. 但福利就俾人攞晒. 啲社工仲話要人道,成日請願幫她們apply家庭團聚. 要團聚咪成家開開心心在大陸繼續生活. 無謂落嚟不事生產,講嘢大聲咇呢吧啦! ...

101% agreed ar....those social workers also ""rubbish"", they should go to help those hk old ppls not the
" TAI LUK WXXX"...

複式洋房

原文章由 1123cat 於 08-7-12 22:39 發表
嘩!你地鬧得好激呀!
D大陸女人,真係冇個好,
間值知所謂!
但係,你估D HK 男人又好咩!
佢地玩完玩淨,未又掉!
正賤貨

I discrimated the hk man who had the BIG 6 sai(esp who's taking the hk government welfare$$$$), if they a good man they can find a hk woman lar... . the BIG 6 women LOVE TO MAKE LOVE AT ANYTIME ..ANYWHERE..ANY ""MAN"" ...

複式洋房

原文章由 SingleDaddy 於 08-7-13 07:24 發表
I really think this topic is not fair for any women from mainland china. I am sure that they never came to HK and get your husband, so in this case, it is your own husband's fault. Not them

u must be one of the hk man who married the BIG 6 women??or the other way round??

複式洋房

同意!

原文章由 kakacx 於 08-7-14 15:57 發表

u must be one of the hk man who married the BIG 6 women??or the other way round??

大宅

原文章由 minka 於 08-6-30 14:45 發表
Pulmma

對賤人甘衰,死老又甘唔付責任
叫你朋友唔好傷人, 要有行動唔好放過佢地,等佢地甘風流快活
-如有聯名戶口,去提晒d 錢,唔好益佢地
-找私家偵探影相,去大陸告佢地通姦,要坐牢的
-有樓死都唔好搬,換key

唔使對 ...

妳呢句令我即時諗起我老公個fd既大陸老婆(已經落左黎香港住),話說我老公個fd上星期同我地打麻雀,但呃佢老婆佢返左澳門做野(個男人本身喺澳門打工,一星期返香港一/兩日),打完牌後,佢返屋企諗住比個驚喜佢老婆,點知.............................................................
有驚喜既係佢,佢老婆竟然可以無端端換左屋企把鎖而唔通知個老公.仲有一單野我地聽落都好攪笑,話說佢老婆有一次係酒樓飲茶,撞到個因為一佰蚊麻雀數而反面既麻雀腳,因為區區一佰蚊佢地兩個竟然大打出手,攪到上差館,而"保息"費係5佰蚊,佢老婆仲話要搵律師告個麻雀腳....仲有好多好多佢兩公婆既行為,令到我其實好唔鍾意呢兩公婆:;pppp:

[ 本文章最後由 Maggie519 於 08-7-15 03:06 編輯 ]

大宅

有一d大陸人都好勤力既,好似一d上左年紀5-60歲既叔叔嬸嬸甘,落左黎好耐,但係無搵政府著數,一路都做緊d好少人工既工作,好似清潔甘,我對呢d人有好有好感,係後生個班大食懶衰啫

大宅

Of course not all the 大陸人 is the same. I meet a nice ppl moreover most of them are come to hk get benefit. HK man has their choice to get to know hk girl or china girl. The hk man get china girl mainly for free sex in the begining, then they are trap in the relation.

洋房

我老公經常返大6工作,佢個電話沒有 漫游,我成日都 搵唔到佢(如果佢返上去),不過佢係會晚上 12:00前返屋企,唔會過夜.不過,依家佢鐘意同個朋友落BAR 飲酒,飲到好早先返,以前同我的朋友去,又話污煙涱氣,而家同個朋友去又得.
我都覺得有嘢,所以都係儲定D$比我同個仔...
男人係無好嘢,陣係當D老婆係阿四....當D狐狸精係寶.......頂....做到個老婆殘哂,跟住又搵藉口搵女人.......... 憎死男人,包括我老公.........
apple :>

禁止發言

禁止發言

禁止發言

禁止發言

首頁
34567...8

尾頁

跳至