論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

我地一家3口同99住,加工人,之前我99話佢鎖係櫃既錢唔見左,第二次去完大陸返黎人民幣鎖係櫃又話唔見2千,又話櫃筒比人開過,而家個鎖壞壞地,而家第3次專登鎖2千蚊,唔見一千!偷咁多係咪唔應該留?但我仔得1歲半,佢凑我仔算ok…我99話非炒不可。…我又怕下一個唔知凑我仔凑成點,你地比啲意見我

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

回覆 sptcathy 的帖子

偷錢都仲洗再諗, 家賊難防!

大宅

回覆:工人姐姐偷99錢

諗乜?

珍珠宮

鎖好都偷,一定炒

伯爵府

回覆:sptcathy 的帖子

偷錢你都忍?
唔怪得之而家既工人唔憂做。
報警啦。

大宅

引用:我地一家3口同99住,加工人,之前我99話佢

原帖由 sptcathy 於 15-07-19 發表
我地一家3口同99住,加工人,之前我99話佢鎖係櫃既錢唔見左,第二次去完大陸返黎人民幣鎖係櫃又話唔見2千, ...
有無證據?偷可炒5賠1個月

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

工人有無出過街? 如無, 可能仲係屋度. 報警啦, 工人開鎖好叻架, 我以前偷野印, 表演過羅C批開鎖.

伯爵府

明知佢偷嘢都唔炒衰工人係有,但都包括你呢個

子爵府

報警處理,並炒。

大宅

有冇mark底錢no.? 有就報驚,屋企要裝cam呀!

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

吓? 偷錢喎, 賊嚟個喎! 仲留?

別墅

我最擔心都係個細,明白偷錢好嚴重,但心裡忐忑,成晚訓唔好,因為上一個工人,我仔當時3個幾月,成日放bb係房,工人就成日係廚房玩電話機不離手,因我仔而家走得好快,如果機不離手出街比車撞左分分鐘先知發生事,9點食完飯可以拖延到11點先洗碗因玩電話,玩電話唔訓,第2朝手抱住我仔坐sofa訓覺,萬一鬆手我仔咪跌地下,奶咀係地又拾比我仔食。

男爵府

引用:我地一家3口同99住,加工人,之前我99話佢

原帖由 sptcathy 於 15-07-19 發表
我地一家3口同99住,加工人,之前我99話佢鎖係櫃既錢唔見左,第二次去完大陸返黎人民幣鎖係櫃又話唔見2千, ...
報警處理,嚇下佢先,一定要

伯爵府

sptcathy 發表於 15-7-20 06:40
我最擔心都係個細,明白偷錢好嚴重,但心裡忐忑,成晚訓唔好,因為上一個工人,我仔當時3個幾月,成日放bb ...
你唔夠強硬,你要同佢講,
唔好俾佢試你底線,
我當初好似你咁,後來俾其他網既網友點醒我,
我都好後悔無一早炒咗死肥印。

公爵府

回覆:sptcathy 的帖子

鎖左都偷,當然要炒

大宅

報警後再炒, 唔駛賠. 最憎手腳唔乾淨

大宅

sptcathy 發表於 15-7-20 06:40
我最擔心都係個細,明白偷錢好嚴重,但心裡忐忑,成晚訓唔好,因為上一個工人,我仔當時3個幾月,成日放bb ...

1)偷錢通常都喺炒得。再放一次放二張 mark 咗 no. 的錢在櫃,每日你出街前查咗喺度,回家再查,無咗即報警。搜到即炒唔需𥙷錢。
2)你工人玩手機唔睇著三個月大的 BB ,你唔警告佢?疏忽照顧喺可入罰。

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

報警啦。

首頁

尾頁

跳至