夫婦情感

跳至

首頁
23456...87

尾頁

大宅

回覆:我唔夠分,借我妹妹account post: 婚姻17年,小三13年

個女人細我13年,我老公大我一年

翡翠宮

mrschan1129 發表於 15-7-20 12:25
但如果佢想離婚,點解仲要晚晚返?仲聽我話放假留係屋企?仲話要去旅行?

...

佢梗係唔想啦, 錢字行頭而家
對方又無迫佢, 佢做咩無啦啦離婚分身家?

男爵府

引用:Quote:原帖由+ms_ck+於+15-07-20+發表有小

原帖由 mrschan1129 於 15-07-20 發表
我今年47歲,24歲已經開始同老公一齊,我一直好相信我老公,咁多年比好大自由度佢,乜都唔係好問佢,佢夜返 ...
我感覺上不是你給予他自由度,是從一開始你根本比佢食住?只是純感覺,若果是真,你現在更加沒有話事的能力,而小三又有情有義肯跟佢咁耐,我覺得你未必有自立的能力,若果可以,不如你接受現實,咁你仲會有個老公係身邊?!

禁止訪問

回覆:我唔夠分,借我妹妹account post: 婚姻17年,小三13年

翡翠宮

KT0603 發表於 15-7-20 12:31
樓主和大家有無諗過,一個肯跟有婦之夫十幾年,又無大攪作的背後女人,可能付出的比想像中的多。如果樓主自 ...
我確係相信當事男女都真心, 如果唔係大家都忍唔到13年
變心無問題, 不過你拖字訣想唔比錢就好係問題

另外一個帖個老豆10幾年之後再提離婚; 都係同一個小三, 佢自己決定層樓比EX, 只求比佢走. 我覺得呢個男人man好多. 就算係憎佢都唔會睇佢唔起.

琥珀宮

依個POST睇到我好亂呀,一時家姐一時阿妹,同埋我想問,係BK出POST要夠分先出到既咩?

講返個CASE,如果樓主離婚,可否獨力扶養女兒?我得依個係決定離唔離的主因,因為看到樓主話已有十年無咩咩,感情亦淡如水,相信愛的感覺已不大吧

同埋佢隱瞞咗十三年,十三年來都發現唔到任何異樣?

子爵府

引用:樓主和大家有無諗過,一個肯跟有婦之夫十幾

原帖由 KT0603 於 15-07-20 發表
樓主和大家有無諗過,一個肯跟有婦之夫十幾年,又無大攪作的背後女人,可能付出的比想像中的多。如果樓主自 ...
我都同意以上呢位Jm既分析,楼主,細意想一想吧

大宅

回覆:婚姻17年,小三13年(我唔夠分,借我妹妹account post)

佢工作不嬲都時不時需要夜返,我咁多年都無問,因為佢怕比人煩

只係我估唔到原來以前有兩三晚11點先返,原來係小三度

如果一個男人真係想救返頭家,會點做?

子爵府

引用:但如果佢想離婚,點解仲要晚晚返?仲聽我話

但如果佢想離婚,點解仲要晚晚返?仲聽我話放假留係屋企?仲話要去旅行?

...
佢無話想離婚呀,因為根本就唔想俾錢你!亦唔想做衰人啦!
佢又唔搞你,你同守生寡有咩分別?
你極其量好似係佢亞媽甘,照顧佢起居,照顧佢個女,但佢既愛同錢,精神精力係同出邊個女人分享的!佢留係度係陪女,旅行亦都係陪個女去,佢有話好愛你,唔捨得你,想同你修補而去嗎?

琥珀宮

mrschan1129 發表於 15-7-20 12:25

...
一個男人就算同女人無咗感情,但(一般正常的男人)對女兒還是有愛的(而且有血緣關係),或者佢想補償返俾個女,佢對個女可以帶住虧欠的心

子爵府

引用:依個POST睇到我好亂呀,一時家姐一時阿妹,同

原帖由 tansyneko 於 15-07-20 發表

依個POST睇到我好亂呀,一時家姐一時阿妹,同埋我想問,係BK ...
性版要夠100分先入到,呢d版真係唔知要分喎

子爵府

引用:Quote:KT0603 發表於 15-7-20 12:31 樓主和

原帖由 mini1204 於 15-07-20 發表
我確係相信當事男女都真心, 如果唔係大家都忍唔到13年
變心無問題, 不過你拖字訣想唔比錢就好係問題
同意

大宅

回覆:婚姻17年,小三13年(我唔夠分,借我妹妹account post)

樓主問老公挽救個家會點,我想講妳要接受現實呀,現在只有妳覺得有問題,他和她並沒有覺得有問題呀!他不會去挽救或改變什麼的。如果妳捨不得老公,或是段婚姻,只要妳不出聲,現的家庭情況是可以繼續維持的,小三也不會爭什麼名利。
如果妳要迫妳老公,他必定會走,因他有個寧靜的第二個家啊。
如妳不服氣,要抱不公,要尊嚴和骨氣,那就是決心離婚,才幫到妳。

Superman-GF    發表於 15-7-21 02:33

子爵府

引用:個女人細我13年,我老公大我一年

個女人細我13年,我老公大我一年
即今年先34 歲,由21歲已經跟住你老公,佢都係俾左女人最黃金既時間你老公,仲要做人亞二明顯無出過聲…

瑪瑙宮

mrschan1129 發表於 15-7-20 12:58
只係我估唔到原來以前有兩三晚11點先返,原來係小三度
如果一個男人真係想救返頭家,會點做?
...
佢出面已有另一頭, 我唔覺得佢會想救您呢頭, 只係唔出聲睇您點. 您唔郁佢會照比家用. 佢重有番黎, 可能係睇囡, 唔係睇您.

試想同您再落去都係無 sex , 個小三又無攪動作又乖又服侍到佢, 比您, 您會揀個小三定您自己?

琥珀宮

mrschan1129 發表於 15-7-20 12:58

只係我估唔到原來以前有兩三晚11點先返,原 ...
直接斷絕同小三來往

但正如上面有JM分析得好有道理,對方十三年來無吵無鬧,無叫你老公同你離婚同佢一齊,佢哋可能係真愛,而且一個無要求名份的小三,男人係最BUY的,從你老公樓都夾份買的情況可看到一斑

你老公係想斷小三,就唔會同佢十三年,連佢D FD都知個小三存在,又同佢共同名買樓

琥珀宮

ms_ck 發表於 15-7-20 13:05
性版要夠100分先入到,呢d版真係唔知要分喎
係囉,我都以為係性版先需要,原來夫婦版都要

翡翠宮

咁多年無搞過真係唔當你係女人
妖, 咁同件傢私有咩分別
唔好咁對自己啦樓主
你唔係放生佢, 係放生自己
47仲好後生架咋

子爵府

引用:Quote:mrschan1129 發表於 15-7-20 12:58

原帖由 Nancy20090615 於 15-07-20 發表
佢出面已有另一頭, 我唔覺得佢會想救您呢頭, 只係唔出聲睇您點. 您唔郁佢會照比家用. 佢重有番黎, 可能係 ...
我會揀小三

子爵府

人地對小三系真愛,相逢恨晚,對你系責任,重系分分鐘睇個女份上而唔系你呀

首頁
23456...87

尾頁

跳至