夫婦情感

跳至

首頁
12345...87

尾頁

大宅

我呢一刻好想死,結婚17年,個女15歲,早半年發現小三存在左已經13年,樓都聯名一齊買埋,反而我地住緊嗰層得我老公名,老公戶口亦係單名戶口,無我個名。

老公唔肯同佢分開,仲見緊佢,佢話已經一齊13年,宜家隔一兩晚就話做嘢夜返,雖則唔算太夜,而佢亦晚晚仲返黎瞓

宜家晚晚返到去,個女又唔想啋個老豆,困係房度,我又唔想面對佢,亦唔敢發佢癲,我一面對面同佢嘈,佢會鬧返我,我講過話離婚,佢亦無話唔好

好痛苦,我可以點?經濟上我老公好ok,我只係打份文職工。

我可以點?真係要接受佢兩頭家?定離婚?

大宅

回覆:婚姻17年,小三13年

而家萬事要冷靜先!知道幾耐?吾好睇吾開,人生總有起伏,冷靜落黎先知點做架!

子爵府

回覆:mrschan1129 的帖子

俾著我一定離婚,瞞你咁多年,點忍?忍屎忍尿都唔忍佢

c9b    發表於 16-2-29 02:02
saisai937    發表於 16-2-26 12:06
sweeticandy    發表於 15-11-13 14:24
MP_ME    發表於 15-9-23 10:26
Jolin_Yuen    發表於 15-9-17 15:59
tsung    發表於 15-9-6 21:44
WINLEG    發表於 15-9-6 00:38
Sawpig    發表於 15-7-23 16:29
chenglao    發表於 15-7-23 12:58
c.m.lai    發表於 15-7-21 11:53
BIGPAT    發表於 15-7-21 10:53
TiffChan    發表於 15-7-20 10:34

大宅

吾好意思!睇漏眼,發現半年!阿女有冇事?顧住阿女有情緒問題!仲有你自己!可以嘅揾輔導幚下你!吾係樣樣野都自己應付得黎架,要求助!去或留?其實只有你自己知道點做!日子耐左,你自然會知點做!放心!天無絕人之路!

已刪除用户

子爵府

有小三13年,同人地有層聯名樓,同你…簡單講乜都無你名?你發現前,兩公婆關係點?佢對你個女又點呢?你點發現?佢同小三有無仔女?

大宅

引用:吾好意思!睇漏眼,發現半年!阿女有冇事?

原帖由 jenny8964 於 15-07-20 發表
吾好意思!睇漏眼,發現半年!阿女有冇事?顧住阿女有情緒問題!仲有你自己!可以嘅揾輔導幚下你!吾係樣樣 ...
亞女無事,只係一直匿係房,仲可以同同學仔電話有講有笑、打機,只係老公問佢答一句

大宅

引用:有小三13年,同人地有層聯名樓,同你…簡單

..........

大宅

佢兩個應該無仔女

大宅

我係朋友fb發現的
件事發生呢半年,我有一輪,whatsapp轟佢,佢選擇唔answer

佢亦無試過有一個禮拜7日都早返,總有兩、三日夜,即係去見小三

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

佢而家似係度等你講離婚, 因為佢一定唔會斷果邊,果邊跟左13年都冇出過聲, 個女人應該冇迫佢同你離婚,似乎就係睇你頂唔順定決定離塲. 現階段你只有冷靜,諗清楚想點。如果接受唔到, 分開都係一條出路, 總之, 路一定可以繼續行, 可能會難行D, 但相信會開心D.

叧外, 我諗你女都唔细, 不妨聼下佢意見。

~不要計較生命中不足的地方, 反要珍惜生命裹擁有的一切~  ~ 我們往往忙於計劃明天, 卻忘記珍惜今天巳擁有的, 彷彿我們從未好好活在今天~  ~ 不要窮盡一生去賺取財富, 最終只會耗盡財富去重整健康 http://i117.photobucket.com/albums/o61/ANDYCH151/829.gif

大宅

好恐怖!

有無方法分佢錢?

大宅

樓主, 唔係想challenge你, 但睇你其他post呢大半年仲係咁話想生bb一路試緊, 但點解又會發現左小三半年而家又想死呢?

大宅

熱血勳章

其實你都巳經知道得好詳細!

但照你所言,問題出現了很久了!只係你選擇了逃避,冇處理過佢。冰封三尺,你現在才問怎麼辦?何不誠實點面對自己,面對現實?!

如果你考慮經濟需要,抽離老公於生活之中可能免不了;如果你為的是婚姻,要有離婚的心理準備。

既然去到沒有相處、沒有親熱、分房瞓的地步,你又何必現在才埋怨佢,電話轟炸佢呢?!對件事毫無幫助,只會令佢更討厭你,把佢推向小三。個人覺得,有可能因為咁,所以佢由仲識返屋企,到變成近期會有二丶三晚唔見咗人。

我唔係幫男人,我生命中也遇過耍手段的小三,各有前因,我只係希望你,勇敢些去面對一切,讓自己從痛苦中走出來,過更好的生活,而非活在別人的陰影之下。

因為有些事情,你自己才最清楚了解,其他人的意見只能靠表面判斷,只可參考一下。

祝福你

大宅

熱血勳章

引用:樓主,+唔係想challenge你,+但睇你其他post

原帖由 yan826 於 15-07-20 發表
樓主, 唔係想challenge你, 但睇你其他post呢大半年仲係咁話想生bb一路試緊, 但點解又會發現左小三半年而家 ...
樓主話佢今年47喎

大宅

熱血勳章

引用:樓主,+唔係想challenge你,+但睇你其他post

原帖由 yan826 於 15-07-20 發表
樓主, 唔係想challenge你, 但睇你其他post呢大半年仲係咁話想生bb一路試緊, 但點解又會發現左小三半年而家 ...
看了舊post了⋯

大宅

我會忍受不了,一係做同屋主,只講錢

大宅

引用:Quote:原帖由+yan826+於+15-07-20+發表樓主

原帖由 venusbbb 於 15-07-20 發表
看了舊post了⋯
所以我唔明囉

大宅

引用:Quote:原帖由 yan826 於 15-07-20 發表樓主

原帖由 venusbbb 於 15-07-20 發表
看了舊post了⋯
我都睇左舊post,真係好恐怖!總結:前言不對後語,吾知邊句真!唉!真係吾好咁認真!

侯爵府

BB防敏心得分享勳章 最關心BB問題熱投勳章 想生BB熱投 DHA勳章 大廚勳章

呢13年你原住唔覺佢有問題??咁其實都反映到你同佢關係都不太CLOSE呀!

13年唔係短時間,好難斷,知對方係咩人嗎??

離唔離開都好我覺得為小朋友為自己都要KEEP錢!

首頁
12345...87

尾頁

跳至