夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

引用:唔會當一個人唔愛另一個的時候係唔會諗佢感

原帖由 eggpudding 於 15-09-14 發表
唔會
當一個人唔愛另一個的時候係唔會諗佢感受
如果佢諗就唔會有小三甚至被發現只有拖,
呢個係好重要既重點

子爵府

回覆:婚姻17年,小三13年(我唔夠分,借我妹妹account post)

樓主,你女好嗎?最近點?

子爵府

引用:Quote:原帖由 ms_ck 於 15-09-15 發表樓主

原帖由 mrschan1129 於 15-09-15 發表
我個囡真係無乜嘢,開學專心讀書,佢知道個老豆仲係好錫佢
甘就好啦,最重要佢無受大影響

子爵府

引用:Quote:eggpudding 發表於 15-9-14 21:57 我

原帖由 edea 於 15-09-15 發表
男人有小三, 一定有個原因.

如果斷到呢個小三, 而搵唔到夫妻之間有既問題, 仍然有機會下個小三會出現.
認同,一定要滕“lun“瓜,瓜“lun“滕甘,要摸到個問題所在,男人唔識解決,逃避去揾新人當解決左,唯有自己出手解…
而絕對唔係坐以待斃或自欺欺人,苦纏一些眼前明知唔會改變既事實…

eggpudding    發表於 15-9-15 15:13

子爵府

引用:Quote:原帖由 ivyoiyi 於 15-09-18 發表我

原帖由 mrschan1129 於 15-09-18 發表
可惜個女人就係事業型,自己有本事,賤格!
樓主,知己知彼,百戰百勝…
佢賤既野就係你俾唔到既野,亦係你老公心身靈想要既野…
如果你仲係未有慧根,你花多d時間睇乜都好,但唔好苦纏於小三有幾賤,你老公有幾衰,你有幾疏忽既層面上啦!

子爵府

引用:Quote:原帖由 肥妹心 於 15-09-19 發表樓主

原帖由 ivyoiyi 於 15-09-19 發表
認同, 10幾年都係咁過, 而家仲讓埋個位出黎? 立錢做保障, 男人唔提離婚, 你都無必要提先, 做咩益出面 ...
其實呢度既jm,大部分都係叫樓主為保障自己同女兒要keep錢同至少層樓都加番名,唔係叫佢讓座,係叫佢接受有小三存在,要隻眼開隻眼敝,因為佢無籌碼係事實!
只係佢不停周旋係老公係愛佢留低,要趕走賤三,仲型到話問老公要層樓,老公俾佢,佢自己話唔要… 難道還要幫樓主打麻醉藥嗎?
認清事實,改過自己(無論好,不好,人都會進步架),既保本亦有機力挽狂瀾架!上得黎開post, 佢就係無人講,又想人俾意見,成班jm又唔識佢,可能語氣唔會就住佢,但更可以直話直說,至少心中都應該有個底!

wtfunfun    發表於 15-9-20 09:21

子爵府

引用:我唔知道佢地嘅關係究竟如何,之前小三不斷

原帖由 mrschan1129 於 15-10-06 發表
我唔知道佢地嘅關係究竟如何,之前小三不斷哂命,講到點恩愛、點Sweet,最近就乜動靜都無... 如果佢地真係 ...
你唔好再亂諗啦,人地既fb係人地既事,人地都無預你睇,點解成日認為為你而曬呢?
買樓俾你,或許出於補償,或許出於內疚,或許令你走唔甩,亦或許為有天佢出走而給你的生活依靠,咩葫蘆賣咩藥得呢個男人會知,唔好存在多餘既幻想,勇敢面對件事,愛惜自己同好好照顧女兒啦!唔好再睇,再理,再問!

子爵府

回覆:婚姻17年,小三13年(我唔夠分,借我妹妹account post)

過往硬淨,唔代表宜家都要硬淨,呢件事係夫妻關係中最高級別既困難黎,經歷過,個人有轉變有乜奇?你係唔開心又屈住既,點解唔同得佢講自己想要咩呢?你都同佢結左婚17年,連同佢一齊放假,一齊去街都要左諗右諗嗎?佢唔提出,你唔可以提出架?況且,佢無掂你十幾年,宜家最有新鮮感果個係你…唔好講咩年紀大又乜又物,女人任何年紀都有唔同美態,唔同吸力既,問題係你自己有無好好打理自己!講左幾百次,你只著眼小三同老公有乜用,你自己有咩改進增強你既吸引力?自欺欺人,坐以待斃無用,圍住個男人轉亦無用既,既然婚你唔離,又要擊倒小三,你就拎出你既決心,用行動,能力,押埋你自己,出奇制勝,如果你咩都做唔到,只係係度問問問,繼續牛角尖,你就放手啦,唔好再理佢,唔好有要求,但求佢一直養你就得啦!

子爵府

引用:Quote:原帖由 jolps 於 15-11-09 發表反擊

原帖由 mrschan1129 於 15-11-09 發表
我今次有諗錯咩?

暗中激佢反擊-> 佢放相、post字句上FB -> 我話比我C6 知 -> 我C6 小佢多事(之前我C6的確 ...
你會唔會搞錯左?你會唔會幫左佢?助長左佢?
人地宜家聽教聽話,即聽你老公講,唔令佢為難,更體貼
同埋…唔post相唔代表已經唔恩愛,亦唔代表已決裂

子爵府

引用:其實,點解你地個個都覺得佢地感情深?十幾

原帖由 mrschan1129 於 15-11-10 發表
其實,點解你地個個都覺得佢地感情深?十幾年,咩都淡啦

其實我C6 要掉走個小三可以好簡單,比舊錢個小三 ...
你都話佢要掉低小三好簡單,但佢都無做,甘你撫心自問,佢要唔要掉低小三呢?

子爵府

引用:我件事得我亞妹知,我亞媽都唔知,唔想佢老

原帖由 mrschan1129 於 15-11-11 發表
我件事得我亞妹知,我亞媽都唔知,唔想佢老人家傷心擔心,因為我亞媽當年亦經歷過老豆搵女人之痛,最後離婚 ...
問題唔係層樓,唔係錢能夠解決,如果係,我相信佢已經解決左!
你要堅強,自強,甘你做左未呢?
或者我就係你口中講,感情好過之前既人,我令自己變得好左,再令自己變番佢愛既我,你有無做乜?除左諗點令佢撇小三外,女你照顧得好嗎?奶奶呢?仲有,有無為自己打算?
明白你唔開心,唔甘心,自己本身都係單親成長,好坦白講,我都係甘,但我真係認清方向去面對,去解決,去試,唔係齋心深不忿!最衰係個老公,同埋兩公婆一定有d野出有問題先會甘,你連呢點都想唔通想唔透,你根本走唔到出黎!

小可愛11    發表於 15-11-11 09:43

子爵府

引用:Quote:mrschan1129 發表於 15-11-11 01:20

原帖由 Nancy20090615 於 15-11-11 發表
呢度無個個叫您離婚, 有好多 advice 係您維持原狀, 只係唔好諗點踢個小三走, 而係擴濶自己的世界.

您講 ...

子爵府

引用:C6 呢排已經工作好攰,尋日一放工早少少,

原帖由 mrschan1129 於 15-11-24 發表
C6 呢排已經工作好攰,尋日一放工早少少,就比我用GPS check到佢去小三屋企,一個鐘都要去,家陣個囡唔緊要 ...
copy from 女王

chupachups15    發表於 15-12-1 00:21

子爵府

引用:C6 話同小三斷緊,另一邊廂小三繼續係網上

原帖由 mrschan1129 於 15-12-09 發表
C6 話同小三斷緊,另一邊廂小三繼續係網上渠道post新相、繼續講到自己好Sweet,信邊個好?

...
問咩信邊個喎……都無得揀!
一定係信老公啦,唔係可以點?
你信念甘強,點會俾小三動搖到,你都鎖定佢係激你,係專登既,你自己已揀

子爵府

引用:佢post新相,旁邊話自己好幸福,佢又想激我

原帖由 mrschan1129 於 15-12-09 發表
佢post新相,旁邊話自己好幸福,佢又想激我
張新相得佢自己定有你老公架?

子爵府

突然好好奇,陳太家姐,你今年既18週年結婚紀念日有無慶祝?老公有無花心思送下禮,送下花,或者單獨2人book間好餐廳,浪漫下?

小可愛11    發表於 15-12-10 18:42

子爵府

樓主,其實宜家差不多係由你發現老公有小三既時間有一年了,呢年內你認為自己過成點呢?
你一日唔誠實面對自己同老公之間既問題,邊個都幫你唔到……

子爵府

引用:我只係係度諗,一段婚姻點都會有風波,當這

原帖由 mrschan1129 於 16-01-03 發表
我只係係度諗,一段婚姻點都會有風波,當這個是風波,捱過就有雨後陽光

...
呢個點係小風波?死人先算唯一大事嗎?
2016啦,你過成點呢?開心快樂嗎?

子爵府

引用:我地不如集體自殺

原帖由 mini1204 於 16-01-04 發表
我地不如集體自殺
即係你死,佢都未死?

子爵府

引用:Quote:ms_ck 發表於 16-1-4 17:29 即係你死

原帖由 mini1204 於 16-01-04 發表
係見到佢呢個帖想死
佢係不死身黎,一年了,仍然可完全唔化
一點改變都無,點爭翻個老公呢……
只係不停令自己失去更多……

首頁

尾頁

跳至