跳至

首頁

尾頁

大宅

嚟緊個仔讀K1。。一開學又話要選校。。

想問。揀邊間好。

利東聖伯多祿。。
石排灣聖伯多祿。
置始。

本身我自己置始畢業。
佢老豆就聖伯多祿畢業。
所以有20分。大機會啲!

唔想揀錯

男爵府

好媽媽勳章

回覆:tangmaggie218 的帖子

K3至選小學喎,吾系k1

大宅

回覆:南區選小學

Sorry 打錯。。係K3

複式洋房

回覆 tangmaggie218 的帖子

不如你上哩2間學校個校網睇睇今年升中派位派成點,決定揀邊間.你各2間我會揀置始
如果我自已揀會揀田始或南官,海寶

大宅

純粹個人意見,今年派得好,吾等如六年後我們的小孩派得好,但我自己都喜歡置始,但又有點兒太遠,我住鴨利洲.....................

男爵府

好媽媽勳章

如果系你既選擇我就會簡置始,如果全南區我會簡田始。

大宅

引用:純粹個人意見,今年派得好,吾等如六年後我們

原帖由 NATASHAGG 於 15-07-21 發表
純粹個人意見,今年派得好,吾等如六年後我們的小孩派得好,但我自己都喜歡置始,但又有點兒太遠,我住鴨利洲... ...
我都係住鴨利洲。不過如果係會搭校車。。但朝早六點半

大宅

引用:回覆 tangmaggie218 的帖子不如你上哩2間學

原帖由 索kk 於 15-07-21 發表

不如你上哩2間學校個校網睇睇今年升中派位派成點,決定揀邊間.你各2間我會揀置 ...
田始太谷。我有朋友個仔讀小一。讀左一年頂唔順。小二轉左校

大宅

引用:回覆 tangmaggie218 的帖子不如你上哩2間學

原帖由 索kk 於 15-07-21 發表

不如你上哩2間學校個校網睇睇今年升中派位派成點,決定揀邊間.你各2間我會揀置 ...
本來南官都係我首選。但有朋友話除非精英班派位好。如讀普通班。派位都係一般

大宅

你地知唔知點證明自己喺該小學畢業?好似話要畢業證書。但十幾年前。唔見左。。咁點算??

男爵府

好媽媽勳章

置始派位都好一般,如果你住鴨果邊,一系簡南官一系海寶,比置始好

大宅

引用:置始派位都好一般,如果你住鴨果邊,一系簡

原帖由 melodylee113 於 15-07-21 發表
置始派位都好一般,如果你住鴨果邊,一系簡南官一系海寶,比置始好
聽朋友講。話南官除非讀精英班。如果唔係派位都係一般

複式洋房

其實我都有興趣想了解一下,怎樣知道海寶派位好呢?

公爵府

好媽媽勳章

引用:其實我都有興趣想了解一下,怎樣知道海寶派

原帖由 常樂 於 15-07-21 發表
其實我都有興趣想了解一下,怎樣知道海寶派位好呢?
哈哈……

海寶冇公開邊間學校派得最多,只是公布派第一志願同首三志願整體百分比。

但比人感覺,女仔讀海寶係有少少優勢囉。

男爵府

好媽媽勳章

引用:嚟緊個仔讀K1。。一開學又話要選校。。想問

原帖由 tangmaggie218 於 15-07-20 發表
嚟緊個仔讀K1。。一開學又話要選校。。

想問。揀邊間好。
穩陣選置始, 第一round入, 不用大抽獎, 不怕抽得唔好要叩門
進取d就南官 or海寶
小朋友谷得就田始

複式洋房

比多個選擇大家,讀得開心又唔谷、又有成效,我的小朋友獲學校推薦參加香港資優教育學苑課程,另外,學校亦安排他們逢星期六,去香港木球會接受訓練和比賽,真係好好的體驗,與外籍小朋友一起砌磋球技、交流英語,爽!

今年南巡你可以去參觀下 - 東華三院鶴山學校

男爵府

引用:比多個選擇大家,讀得開心又唔谷、又有成效

原帖由 BlueBird. 於 15-07-23 發表
比多個選擇大家,讀得開心又唔谷、又有成效,我的小朋友獲學校推薦參加香港資優教育學苑課程,另外,學校亦 ...
我都有諗泥間,係咪小班教學呀?師資方面如何?學校環境如何?我冇去到巡禮呀,

大宅

引用:比多個選擇大家,讀得開心又唔谷、又有成效

原帖由 BlueBird. 於 15-07-23 發表
比多個選擇大家,讀得開心又唔谷、又有成效,我的小朋友獲學校推薦參加香港資優教育學苑課程,另外,學校亦 ...
你小朋友就係讀呢間?係咪個個都可以去木球會?定老師揀架

男爵府

我都想知,我冇左小學成績表但想小朋友入我的母校可以点做?

複式洋房

我的兩個小朋友就係讀東華三院鶴山學校,第三個小朋友下年都報東鶴。學校定期安排外籍木球會教練到校,以及安排各級學生到木球會參加木球、欖球、合球等活動。 我的小朋友對木球感興趣及表現出色,獲學校推薦參加星期六的木球訓練。

首頁

尾頁

跳至