親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問如已經online checkin 但有行李要寄倉 要早幾多到機場?

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

回覆:online checkin

兩個鐘

珍珠宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:兩個鐘

原帖由 Mimmy 於 15-07-20 發表
兩個鐘
都要两個鐘架?我以為個半鐘潻,來緊屋企人去旅行仲諗住咁做。。。。

身體健康,生活愉快

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+Mimmy+於+15-07-20+發表兩個

原帖由 fanlee 於 15-07-20 發表
都要两個鐘架?我以為個半鐘潻,來緊屋企人去旅行仲諗住咁做。。。。

...
你想搭下班機嗎?<<係買過張

兩個鐘到個半鐘只係剛剛好,check in 當你唔洗排,海關、出境都要時間,一個唔好彩你個boarding gate 去到50x,行到舞雷宮咁遠仲要駁車仔,仲唔跑餐死

仲有呀,理論上check in counter 係起飛前50mins 就close

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+Mimmy+於+15-07-20+發表兩個

原帖由 fanlee 於 15-07-20 發表

...
Sorry 我發雞盲睇到半個鐘

大宅

我通常online check in左,1個鐘前去寄行李,然後直接入閘,去到boarding gate時間剛剛好,可以上機。(超旺季除外)

禁止訪問

大宅

我最後90mins前到達 因係丅1上機 有剩半小時飲咖啡
90mins 自覺得輕鬆得來又唔㑹太早到

首頁

尾頁

跳至