夫婦情感

跳至

首頁
12345...13

尾頁

大宅

講開又講 見到人話加家用 好羨慕
我老公搵17000,6000俾人湊仔全包了
其他11000俾我,但我要每日俾100蚊佢上班
得返8000左右,同佢食飯睇戲交電話費又無左3千度,得返5000自己出街買野炸 不過吾洗買野吾洗煮飯 因為住父母家。
永遠無得加 因為佢份工老闆永不加人工 好慘呀..

別墅

回覆:你地老公俾幾多家用?

你係ftm?其實有$5000自己洗已經好好,我自己搵都冇$5000洗

大宅

引用:你係ftm?其實有$5000自己洗已經好好,我自

原帖由 cnj 於 15-07-21 發表
你係ftm?其實有$5000自己洗已經好好,我自己搵都冇$5000洗
吾係 有工人 之前有返下pt 依排又沒了 得5000都幾窄洗

男爵府

引用:講開又講 見到人話加家用 好羨慕我老公搵17

原帖由 saladbaby812 於 15-07-21 發表
其他11000俾我,但我要每日俾100蚊佢 ...
如果無錢,又屋企有飯開,睇戲食飯果電話費果3k起碼慳2k啦…

你老公有3k,你有5k…但一定唔夠得6k湊仔全包,包食,包住,包水電煤既父母窄囉!

piklam1    發表於 15-8-14 12:00
nc0813    發表於 15-7-29 22:13

伯爵府

熱血勳章

回覆:saladbaby812 的帖子

$5000唔係家用,係你零用?right?
如果係零用,有$5000都ok
再自己partime 搵$2~3000都好好用啦~^^

伯爵府

熱血勳章

不過如果你$5000都窄,咁$6000全包果個咪......
你同c6一齊同小朋友同父母同住?

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆 saladbaby812 的帖子

我剩係睇到 “6000俾人湊仔全包了”,呢個好慘

子爵府

唔使俾父母家用?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

引用:講開又講 見到人話加家用 好羨慕我老公搵17

原帖由 saladbaby812 於 15-07-21 發表
Sorry...多口問句,同父母住,水電媒,屋租邊個比呀??

同埋你係咪ftm??如果係,你自己湊返個小朋友咪慳返幾千囉。。

唔好用自己既諗法,夾硬套落人地身上囉~ 唔該!!!!

複式洋房

如果妳係ftm點解唔自己湊? 妳個小朋友有幾大呀?未開始返學?

複式洋房

你唔駛返工,唔駛湊仔,每個月都有$5000自己駛已經好好啦!

我返工又要湊仔,每個月都無$3000自己任意駛

子爵府

你老公已經搵得唔係多,仲有比晒D錢你管,而你都係靠屋企人唔駛為自己生活支持負責,“得5000買野自己洗”…ftm仲要個仔俾人湊,如果冇理解錯,唔好意思,我覺得你好廢:unknown

chuiyeebird    發表於 15-8-16 08:48
pc2012    發表於 15-8-16 05:20
piklam1    發表於 15-8-14 12:02
yanfish    發表於 15-8-5 17:07
ricexbb    發表於 15-8-5 16:33
Wingwong121    發表於 15-8-3 23:52
maggie017f    發表於 15-8-2 22:15
bluebluepooh    發表於 15-7-28 21:20
lovelyec    發表於 15-7-23 16:15
fafaicw    發表於 15-7-22 15:43
lamwing711    發表於 15-7-22 12:43
vivibabyvivi    發表於 15-7-21 22:38

大宅

引用:講開又講+見到人話加家用+好羨慕我老公搵17

6000比人湊仔全包了,呢句唔明?

大宅

引用:你老公已經搵得唔係多,仲有比晒D錢你管,

原帖由 boolove2013 於 15-07-21 發表
你老公已經搵得唔係多,仲有比晒D錢你管,而你都係靠屋企人唔駛為自己生活支持負責,“得5000買野自己洗” ...
哩d人咪唔知足咯,自己係ftm又唔湊仔又唔使買送煮飯,有得距洗咪算好咯,你講得o岩,係廢人

大宅

我都係想問下大家家用幾多姐,可能有人覺得5000多,舊貼都見到有啲jm收幾萬家用一個月都請工人湊啦,家家吾同,吾需要嗌到廢人咁無禮貌掛?

大宅

引用:Quote:原帖由+saladbaby812+於+15-07-21+發

原帖由 maruko1023 於 15-07-21 發表
6000比人湊仔全包了,呢句唔明?
正常請工人都是4000左右,再買奶粉尿片6000幾差不多了 我孩子仲細 點解咁既反應既,不嬲公價請工人都是4000幾呀。不是嗎

大宅

引用:Quote:原帖由+boolove2013+於+15-07-21+發

原帖由 kit-kwok 於 15-07-21 發表
哩d人咪唔知足咯,自己係ftm又唔湊仔又唔使買送煮飯,有得距洗咪算好咯,你講得o岩,係廢人

...
仲有我不是ftm, 我本身有返pt有幾千蚊的,上個星期再bingo左先停左,吾係你口中既廢人咁嚴重

伯爵府

引用:Quote:原帖由 maruko1023 於 15-07-21 發表

正常請工人都是4000左右,再買奶粉尿片6000幾差不多了 我孩子仲細 點解咁既反應既,不嬲公價請工 ...
你個工人邊到請???$4000咁平???

每個月齋洗$5000我都想,你老公返工都係得$3000……知足下啦。

lamwing711    發表於 15-7-22 12:44

大宅

引用:Quote:原帖由+saladbaby812+於+15-07-21+發

原帖由 meinatmn 於 15-07-21 發表

每個月齋洗$5000我都想,你老公返工都係得$3000……知足下啦。
應該不算是工人咁難聽,當姨姨,因為我奶奶認識幫我找架。
我會啦 依家見到個個都話5000好好咁,可能本身自認有點大洗
見到舊po有jm話老公俾幾萬蚊家用 先八下幾多人都咁好環境姐 我有返pt架 只不過又bingo左停左 無啦啦就俾人鬧廢人

大宅

原帖由 meinatmn 於 15-07-21 發表

不過我朋友請啲印尼,菲律賓都是4000幾呀。

首頁
12345...13

尾頁

跳至