婆媳關係

跳至

首頁
45678...36

尾頁

大宅

回覆:大家入黎見識下終極港女癌細胞

幾次既問題都係架車引起,直接同你c6講,屋企人要用車,叫佢自己諗掂佢啦
香港的士咁方便,的士錢貴就唔好充大頭車埋人地返屋企

其實我主要係想留個毛,追下post

大宅

washipig 發表於 15-7-21 13:00
我覺得你男朋友都幾cheap囖,有骨氣都唔會咁做啦, 咁多次他唔覺得唔好意思同無面咩。 樓住咁後生, 慢慢看 ...
借車呢個問題 我都意識到我男友除非係大腦短路 否則唔會咁多次都搵我開刀所以我都有應對方法 有嘈過一兩次 會係下幾篇講

大宅

你伯友梗係對你無野啦,諗住第時有著數攞嘛

我就覺得要成世人去應付呢班人好攰,走為上著

Chirley    發表於 15-7-21 23:23

男爵府

Sandyestelle 發表於 15-7-21 13:36
港女癌細胞分裂-外傳 (二)

男友家姐有末期癌 咁伯友又點呢?
正,期待更新

大宅

男爵府

樓主,見你好多回覆都有維護著你男友(c6...-_-)我覺得其實你都有問題。如果你20頭,我真心會勸你搵過一個decent既男人,小家既男人最難頂, 唔好浪費自己青春,亦俾人睇唔起你地

伯爵府

引用:港女癌細胞分裂 (二)話就某日C6嫲嫲跌傷

原帖由 Sandyestelle 於 15-07-21 發表

港女癌細胞分裂 (二)
比我晨早爆左c6,佢地再唔改,真係要諗下結唔結婚

翡翠宮

睇到好搞笑,不過呢D人真係好難頂

大宅

終極癌細胞抗癌療程(二)
話說上次抗癌療程(一)之後有一段時間都冇同佢地聯絡
但大家要知末期既話好大機會治療一次後又會復發

話說小妹好中意食海鮮同食蟹既 咁伯友每次煮左蟹都會叫我上去食
某日下午我揸車去C6屋企食蟹 因為揸車方便,15分鐘就到
咁我好快食完就夾埋C6出去玩啦
伯友呢個時候問我係咪揸車黎
我答「係,不過宜家要走 我屋企人想用」(實情唔係,我呢句說話係講俾癌細胞聽,因為佢今日放假 等佢唔洗奢望有車坐)

好啦 咁我就同C6四周圍去左玩
係沙田食完晚飯 C6仲應承左要食埋糖水先番去
係呢個時候 癌細胞就call C6啦
癌:「係邊?」
C6:「係沙田」
癌:「我同媽咪岩岩係維園行完某展覽 你揸架車過黎接我」
我聽住佢咁同C6講 C6望一望我 我唔出聲黑面
C6就答:「我有同你講過揸車咩?今日晏就架7人車女朋友屋企人用左」
癌:「佢屋企仲有其他車架,你番佢屋企揸其他車過黎接我地啦」
C6:「痴線架你?d車唔係你架88」

雖然C6拒絕左佢 但我聽到都著曬火!
我就用C6講「咁無理既要求都講得出!你仲要望一望我先識得要拒絕!」
之後C6話「唔過海既,咁不如我番去某某新界地鐵接佢地啦,唔去好似好衰」
我:「咁你應承左我食糖水又唔食 就顧住要車佢地 仲要係一個無理既要求! 唔通咁就對我唔衰? 加上你家姐唔係成日踩你 話你搵錢唔夠佢多架咩? 佢咁有米應該搭的士啦咁大個人!仲方便啦! 成日喉住我屋企!」

C6諗一諗又係 之後去左兜風冇食糖水,因為大家都好飽
C6用某定位科技 check到末期癌細胞已經番到屋企 就話要打去潤下佢
C6 :「我去左女朋友屋企拎車啦 係咪要接你?」
癌細胞又大爆炸:「冇鬼用架你!番左屋企啦!洗鬼你車啊?!」
C6都俾佢搞到嬲 爆埋一份「你又話要人車你 又要唔合心意!你咁大牌叫你自己男朋友車你啦!點解係要搵我借人地架車黎服侍你啊?!
癌細胞:「我男朋友要番工啊!唔洗做啊宜家?」
C6 :「番工都要黎車你啦!你係公主黎架麻! 做男朋友既做咩唔車你啊?」
之後呢個充滿火藥味既對話就由C6 cut線之下 結束左~ 非常成功既一次抗癌療程

LuLuKiuKiu    發表於 15-10-3 23:18
HystericBBB    發表於 15-7-30 12:23
tansyneko    發表於 15-7-27 17:09

子爵府

回覆:Sandyestelle 的帖子

如果你嫁左入去就慘咯
我睇完你d post 直程想中佢家姐呀

男爵府

育兒性格勳章

人地都係叫你買花旗參傘,唔洗話人地病發下麻~~~~我覺得樓主自己個格都好有問題囉~~~

大宅

chelseywong 發表於 15-7-21 14:08
樓主,見你好多回覆都有維護著你男友(c6...-_-)我覺得其實你都有問題。如果你20頭,我真心會勸你搵過一個d ...
其實我都知自己有維護我男朋友嘅我都有同我媽咪呻過呢個癌細胞嘅問題,
但係我媽咪都有同我分析話係咪會搵到一個有好似佢對我咁好嘅男仔呢?
因為我都承認我自己脾氣係好差,好燥底好容易發脾氣嘅
況且我屋企人都有同我分析,
話如果真係大家都鍾意大家,為咗呢啲咁樣嘅人要分手係有啲可惜嘅
同埋因為呢個男朋友都對我好好,對我屋企人亦都好好,都唔計較同左佢一齊都好多年啦,我都覺得佢好了解我嘅
同埋大家都經歷左好多野
老實講都係會唔捨得嘅
所以都好猶豫究竟應該點做好
分手好呀定係比多幾次機會佢繼續觀察呢

如果繼續觀察嘅話首要嘅目標就係要對付呢個厚面皮癌細胞

大宅

birdisfreedom 發表於 15-7-21 14:33
人地都係叫你買花旗參傘,唔洗話人地病發下麻~~~~我覺得樓主自己個格都好有問題囉~~~:igi ...

係啊 買花旗參冇問題啊但最有問題係佢同我講「咩叫可能買唔到?有心買就一定買到架啦!」
如果你覺得人地用呢d咁既態度同語氣講野冇問題
而問題係我度既 我冇計
加上我同成家人坐十幾個鐘飛機
去到就緊係有自己既安排,冇理由要為左佢而令成家10幾個人等我/特登為左佢而轉schedule?
各人有唔同睇法 你要覺得係我問題我都冇計

schoolcat    發表於 15-9-4 11:03
Ginhc    發表於 15-8-4 20:00

大宅

Janetboyyan 發表於 15-7-21 14:27
如果你嫁左入去就慘咯
我睇完你d post 直程想中佢家姐呀
我都好想大巴大巴車埋去

大宅

追~

男爵府

大宅

別墅

樓主個男友未完全改變都唔好諗住同佢過世 佢家姐真係好難頂

琥珀宮

回覆:Sandyestelle 的帖子

花旗參香港周街都有得買,叫佢自己買啦,而且佢一定唔會比返錢你,唔好同佢買野,搵你笨的,借車就索性話架車屋企人用緊冇得借,樓主咁好蝦,係人都蝦你啦,要保護自己

伯爵府

回覆 Sandyestelle 的帖子

其實你媽咪分析啱一半唔啱一半啦!即使男友平日對你如何好,如果唔識自動波咁隔離/簨選佢2位騎呢家人,對你地以後都係影響深遠呀!三思~

唔好忘記雖然狠下心腸,對癌症港女可以一刀斷唔理佢以後死活,但人地亞媽又點可以一刀切呢?做兒子既點都要顧忌多少父母啦!
便何況人地亞媽比個女識做戲,你男友仲咁細路仔驚家人嬲。好難至可以訓練成材。

首頁
45678...36

尾頁

跳至